Skocz do zawartości

[wyprawa] skandynawia na wakacje - szukam towarzystwa

kotszprot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem studentem z Wroclawia. Wybieram się w czasie wakacji na wyprawe rowerowa przez Skandynawie (Finlandia, Norwegia (North cape), Szwecja) i poszukuje towarzystwa.

Zaznacze, ze nie jestem maniakiem rowerowym, a rower jest dla mnie po prostu srodkiem do przemieszczania się, z jednej strony umożliwiającym duzo bliższy kontakt z przyroda niż np. samochod, z drugiej, pozwalającym pokonywac znacznie wieksze odległości niż buty trekingowe. W związku z tym nie daze do stworzenia większej grupy, a poszukuje jednej, maksimum trzech osob, które miałyby ochote do mnie dołączyć.

Wyjazd planuje w okolicach polowy lipca i pragne nan przeznaczyc półtora do dwóch miesięcy, gdyz do przejechania jest okolo pieciu tys. kilometrow. Podroz po Skandynawii planuje odbyć jak najniższym kosztem, czyli spac tylko w namiocie ‘na dziko’ ( w Skandynawii jest to legalne) oraz zabrać maksymalna ilość jedzenia z polski i uzupełniać ja po drodze w supermarketach.

Wymaganiami technicznymi są posiadanie roweru, który powinien sprostać tak dlugiej trasie, wyposażonego w sakwy. Potrzebne są także zdolność i checi pedałowania po 150 km dziennie.

Zainteresowanych proszę o kontakt via email: kotszprot@gmail.com

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...