Misiek102k Napisano 15 Maja 2008 Napisano 15 Maja 2008 Witam. Mam pytanie z ciekawości Interesuje mnie to czy piaste Prodigy Proforma da sie zamontować do amortyzatorów Sr Suntour ... a głownie do XCR. Poprostu dziwnie wyglądają boki tej piasty i czy ośka nie jest za szeroka. Oto piasta http://www.rowerowy.com/piasty/prodigy/proforma_08.html Wiem, że np. do Bomberów itp. da się zamontowoć bo innaczej mają zakończone widełki.
dejot Napisano 15 Maja 2008 Napisano 15 Maja 2008 Proforma jest piastą przeznaczoną na sztywną oś 20 mm więc do żadnego suntoura Ci nie wejdzie (oprocz nowego duro FR ze sztywną ośką). Gdzieś widziałem jakieś adaptery ale jest to rozwiązanie podnoszące tylko wagę...
Arni_King Napisano 15 Maja 2008 Napisano 15 Maja 2008 Dejot nie do końca rozumiem o co chodzi z tym adapterem i jego zwiększaniem wagi? Czy chodziło Ci o to, że piasta na sztywną oś jest z adapterem cięższa od piasty na oś 9mm?
dejot Napisano 20 Maja 2008 Napisano 20 Maja 2008 Chodziło mi przede wszystkim o standard 20 mm jako ogólnie cięższe rozwiązanie. Jeszcze jak dodamy do tego adapter to już zupełnie mija się z celem bo będzie i ciężko i wiotko i ogolnie kicha.... No chyba że złożyliśmy super kółko i czekamy na amor ze sztywną osią
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.