Maciek764 Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Przeważnie do kaset 7-mio rzędowych zalecany łańcuch to UG lub HG. A do kaset 8-mio rzędowych tylko HG. A szerokość łańcuchów jest taka sama. Dlaczego więc nie jest zalecane stosowanie łańcucha UG do kaset HG? Nie będzie to działać? A może będą jakieś komplikacje inne? Jakie są zmiany w konstrukcji łańcucha HG w stosunku do UG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Czy nikt nie wstawiał łańcucha UG do kasety HG? Heh... ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurdtkuei Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Czy rzeczywiście do 8-rzędowych zalecany jest tylko HG? Moja żona ma kasetę CS-HG50 i zalecanym łańcuchem jest także IG. Co do tej szerokości łańcuchów to nie byłbym pewny. Kupiłem UG-51 i był za szeroki a IG-51 działa wyśmienicie. Choć może to moja wina bo do tej kasety chyba zalecany jest UG-50 ale już nie dociekałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.