kevin Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam. Otoz ostatnio gralem w pilke na betonie i kolega podlozyl mi noge i spadlem. Spadlem na kolano i mnie teraz troche boli jak np jade rowerem. Co musze zrobic ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 czekaj az zniknie opuchlizna, jest wiele masci ktore przyspieszaja ten proces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevin Napisano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 a jakie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 np. naproxen.. wg. mnie najlepszy używałem, często, gęsto jak trenowałem boks tajski i dawał rade.. tak ze 2 dni po urazie było już spoko na treningu. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 polecam DICLAC zawiera diclofenac jak można się domyślić na stłuczenia wszelkiej maści przetestowane - genialne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 maść dikloziaja, dla dokładności (; podpinam się pod temat; na początku maja miałam solidny upadek na rowerze, korzenie i te sprawy. Jednego dnia jednym kolanem mocno o mostek (mała, ale głęboka rana + ból nie do zniesienia), do dziś przy jakimkolwiek ruchu kolanem w bok (jakieś wygięcie w inną stronę niż do tyłu, nawet lekkie) powoduje jakieś uwieranie. Drugiego dnia-drugie kolano dokładnie nie wiem o co i jak, ale boli z przerwami ciągle, a dziś biegałam 40 minut (powoli) i dokucza mocno :/ Do lekarza z tym, czy maściami traktować? Znalazłam w domu takie ustrojstwo, co się dwie elektrody przypina i ma masować, przeczytałam dokładnie co i jak na stawy, ale po 2 minutach ból się zrobił większy ): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 jak najbardziej lekarz wskazany najlepiej jak masz jakiegoś zaufanego jak dobrze wiesz o zdrowie trzeba dbac szczególnie jeżdząc na rowerze gdzie sprawne i niebolące kolana to podstawa:) a maści to swoją drogą, nie zaszkodzą [ no może oprócz jakiś reakcji alergicznych;p] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 oszczędzaj się, staraj nie "rozchadzać" itp. na siłę bólu. Jeżeli możesz ogranicz na kilka dni wszelki ruch a jeżeli już musisz to delikatnie z umiarem. jeżeli jest okazja to usiądź tak aby noga była wyżej, lepsze krążenie. Sam całkiem niedawno bardzo mocno stłukłem kolano :/ tak, że mi spuchło z efektem drugiej rzepki . Po tygodniu jego oszczędzania bez żadnych maści opuchlizna zlazła i śladu nie ma podejrzewam, że gdybym zrezygnował całkowicie z treningów po tym wypadku kontuzja "przeszła" by szybciej. ps. jeżeli z dnia na dzień nie będzie minimalnej poprawy i/lub bul będzie nie do wytrzymania lub zauważysz jakieś inne niepokojące objawy udaj się do specjalisty/lekarza ps2. gavera w twoim wypadku lekarz jest bardzo wskazany!!! moja kontuzja powstała 5 maja a dziś już nie ma śladu no poza bliznami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, ja około 2,5 tyg temu miałem dzwon ze słupem(uciekałem przed bmw, żeby mnie cieć nie staranował) w wyniku czego doznałem naderwania mięśnia dwu-głowego uda, po dwóch dniach wsiadłem na rower ale do dziś śmigam w 'neoprenowym' stabilizatorze na kolano, bez tego noga 'lata' mi na boki a w domu jak się za szybko zakręcę na pięcie kolano potrafi się złożyć:/. Przez około 5dni stosowałem maść fastumgel i jeszcze jakieś wynalazki na mięśnie, jest lepiej ale kolano ciągle nie zgina się na max możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 fajnie skoro naderwales miesien i po 2 dniach zaczales smigac od nowa, fajnie ze jak sie zakrecisz to ci w kolanie cos wypada pewnie i zlozonys tylko to nie dzial opowiastki 1000 i 1 nocy, a ty nie masz 10 lat przestan koloryzowac/zmyslac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 chyba że kolega ma organizm, który regeneruje tkanki w ciagu 24h, a latające kolano to tylko skutek uboczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 poszłam do lekarza (po stłuczeniu i bólu kolan) i mimo wszystko usłyszałam że problemem nie są kolana, tylko biodra. dostałam ćwiczenia, coś się chyba ma rozciągać (mięsień gdzieś w biodrze) i jest lepiej z kolanem (; a nuż się komuś to info przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 miałem coś podobnego kiedyś bolały mnie czasem kolana głównie przy rozciąganiu poszedłem z tym do ortopedy i okazało sie, że mam niewłaściwy kąt stawiania stopy i słabo rozwinięty jakiś mięsień w udzie który utrzymuje kolano dostałem ortopedyczne wkładki do butów i musiałem robić ćwiczenie jedno (ściskanie piłki gumowej pomiędzy nogami podczas siadu) od ponad 2 lat już nie ma śladu po tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.