Skocz do zawartości

[zestaw uszczelniający] zestawy uszczelniające a Mavic Crossride

buczo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam kółka jak w temacie i chciałbym przerobić je za pomocą popularnych ostatnio zestawów uszczelniających na bezdętkowe. (np. http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...id=179&l=pl) I ponieważ kosztują one sporo to chciałbym dowiedzieć się jak to się sprawdza, czy przeróbka ma jakiś sens i w końcu czy z moimi obręczami to będzie pasować (w opisie są wymienione obręcze Mavica, ale nie ma słowa o tym czy pasuje do obręczy z gotowych kół). Używał już ktoś tych albo podobnych kół z uszczelniaczami? Jeśli tak to prosiłbym o poradę <_< Moje opony to zestaw Michelin XC A/T i drugi zestaw Geax Argo.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Buczo

Gość R3surrection
Napisano

sprzedaj i kup crosslandy. sam mam i są ok, tylko słowo sztywność boczna przy 24 szprychach nie istnieje <_<

Napisano

Jeśli dobrze dobierzesz szerokość opaski - nie powinieneś mieć większych kłopotów. Zabawa z Mavicami zaczyna się przy kołach UST bo żeby "wrzucić" oponę tubeless (nie UST) na rant potrzebny jest naprawdę konkretny strzał z kompresora.

A że się uparłem że zrobię to bez kompresora - kosztowało mnie to półtorej godziny pracy stacjonarnej pompki i zakwasy - tak, tak - od samego pompowania kółka <_<

Potwierdzam również spostrzeżenie (już nie pamiętam czyje) że im trudniej oponę założyć na obręcz, tym łatwiej będzie ją później uszczelnić. Python wszedł ciężko i ciasno, natomiast potem zaskoczył w parę minut, o zakwasy natomiast przyprawił mnie NN który zakładam palcami na każdą obręcz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...