emulov Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Zrobiłem zdjęcia artykułowi http://www.sendspace.com/file/vbfoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 W zawodach wystartować mógł każdy, a jedynym ograniczeniem było posiadanie singlespeeda pozbawionego klasycznych hamulców (...) singlespeed bez hamulców? na torze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naimwwa Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Perpetum mobile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 singlespeed bez hamulców? Jak by nie patrzeć to ostre jest singlespeedem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 "niezła beka" to jest z tej szmatławej gazety. nie wiem naprawdę jak marne trzeba mieć pojęcie o rowerach żeby czytać te ich wypociny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 painmaker - nie podniecaj się tak. Lepiej uzasadnij swoją 'konstruktywną' krytykę na temat MR ... Kupiłem, art obczaiłem, i jedyne co mogę napisać na to to, że słów mało, ale za to zdjęcia dobre. A beki tam nie uświadczyłem, więc nie do końca się z opinią na ten temat zgadzam. Poprostu nie ma się czym ekscytować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 travisb misiu nie podniecam się nie chodzi mi o ten artykuł. nie czytałem go i nie mam zamiaru. chodzi mi o całą tą "gazetę" uzasadnić?? mam ci podać przykłady? a może referacik?? wyrażam swoje zdanie ta temat tego rowerowego szmatławca. jedna wielka broszura reklamowa mówiąca mułowatym mtb-owcom na jakich oponach się jeździ w tym sezonie i jakie fajne ramki mogą kupić. a wszystko sponsorowane i bez polotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 painmakerze, mój Ty sympatyczny koleżko forumowy to bardziej 'artykuł' niż artykuł przez wielkie A pisany, bo więcej tam zdjęć niż słów. Ale dla samych fot warto go przejrzeć, żeby mieć jakieś pojęcie o czym tu wspomnieliśmy wyżej. Tak więc uderzaj do Empiku i obadaj temat. Co do gazetowości MR - toż to produkt dla mas a nie nakierowany na konkretne środowisko target (chyba jakoś tak to się fachowo określa, choć w zasadzie mam to w zadzie), więc rewelacji się po nim nie spodziewam nawet ja. Choć owszem co miesiac kupuję tą gazetkę, to nie na MTBowskich tematach się skupiam (tych testów i wszystkiego co dotyczy amortyzatorów itd. nawet nie czytam), lecz na czysto szosowych, warsztatowych (z ciekawości), na felietonie Pana Jarońskiego, poradach zdrowotno-treningowych i testach szpei szosowych, a i czasem trafi się jakiś ciekawy wywiad. Tak więc wbrew pozorom, można tam coś dla siebie znaleźć - w końcu to produkt dla mas, czyli dla każdego coś ciekawego. I nie bronię tego pisma, bo wiadomo, ze jak coś jest dla wszystkich, to w rzeczywistości jest dla nikogo (konkretnego). Dlategoż nie dziwi fakt sponsorowania gazetki przez konkretne firmy, ale jeśli ma się coś takiego sprzedać masowej publice, to reklama jest rzeczą oczywistą. Proste jak nie powiem co, nie powiem w czym ... Swoją drogą, szkoda, że na polskim rynku brakuje pisma z prawdziwego zdarzenia o tematyce czysto szosowej, jak np. jest to u dojczów lub na wyspach. O ostrokołowej już nie wspomnę, bo zaraz posypałaby się niekonstruktywna krytyka, że 'po co to komu', że znowu zapanuje bananowa moda na ostre itd. itp. ... Koniec tematu MR z mojej strony, bo faktycznie nie ma się czym podniecać. Ot gazetka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 nie no spoko. zgadzam się z tobą. tylko takie gazetki są rozdawane za free (np fixed mag.) a za TO się płaci i to sporo nie zdecydowałbym się wydać tyle siana dla przeczytania kilku mało rzeczowych i często bzdurnych zdań. od tego mam nasze kochane forum.... i to za free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 zdrowe podejsccie , lepiej kupić książke . a propo ciekawostek to zaraz odpalam American Flyers z Eddym Merckxem , zobaczym co to za filmidło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Sam nie wiem, co gorsze: komercyjne sponsorowane gazetki, czy cenzurowane forum... Jeden sh@t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 troszke głupota , firmy przescigaja sie w oryginalnym patencie na torowe piasty ... juz widze gladkaa piaste i łańcuch umorusany w opilkach alu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 10 Września 2010 Udostępnij Napisano 10 Września 2010 no co Ty, przecież widać że zarówno jedno jak i drugie wykonano ze stali o podwyższonej wytrzymałości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 taaa skidy mają gdzieś "podwyższoną wytrzymałość" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elziomallo Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Tarcze Shimano na centerlocka mocuje się chyba na podobnej zasadzie i nic tam chyba nie leci, a wydaje mi się że przeciążenia to trochę większe niż przy skidzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Na logikę przeciążenia są znacznie większe a wynika to choćby z tego, że taka tarcza dajmy na to 185 mm jest większa znacznie od zębatki ostrokołowca przeciętnego. Dlatego taka "dźwignia" powstająca przy hamowaniu tarczówką, a robieniem skida (czyli defacto hamowaniu łańcuchem) jest znacznie większa, bo punkt przyłożenia łańcucha na zębatce jest bliżej osi koła niż punkt w którym hamuje klocek hamulcowy. Jest tak czy brednie piszę? Ponadto można założyć, że rower z hamulcami tarczowymi jest znacznie znacznie cięższy od "torowego" i przy ostrej jezdzie w dół nikt przy hamowaniu nie wychyla się do przodu. Więc suma tych wszystkich magicznych sił, które działają na te malutkie ząbki wydaje się być ogromna. Skoro patent ten jest stosowany to można też stwierdzić, że te malutkie ząbki stawiają skuteczny i długi opór tym wszystkim magicznym siłom. Co więcej jeśli ktoś się zna na fizyce (bo ja się kompletnie nie znam), to pewnie potwierdzi to, że im więcej tych ząbków będzie na okręgu, to mimo tego że będą coraz mniejsze, wytrzymałość takiego patentu będzie się zwiększać. Dlatego nie wyśmiewajmy ząbków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 no i takie mocowanie pozwoli stosować małe zębatki z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 taaaa ale na moje hamulec ciągnie tarczę w jedną stronę. łańcuch zębatkę będzie szarpał jak będzie chciał i to non stop ale ja też się nie znam na fizyce wiem tylko że im coś jest bardziej kombinowane tym szybciej można temu łeb ukręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 O właśnie zapomniałem o tym napisać, że jest ta _drobna_ różnica, że w ostrym taki mechanizm pracuje w obie strony, czyli siły ziemskie i nieziemskie działają w "->" jak i w "<-". Musiałby jakiś fizyk się wypowiedzieć żeby rozwiązać naszą zagadkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 przy duzych tarczach centerlock czasem wymieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 http://www.tvs.pl/informacje/28831/ za3mać nie sposób! zapraszamy na wyścigi do kato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 http://www.tvs.pl/informacje/28831/ za3mać nie sposób! zapraszamy na wyścigi do kato Wiedziałem, że to zrobisz! No nic, skoro daliśmy się na to namówić, to teraz trzeba się liczyć z każdą opinią. Cytując już klasyk: "A tego zatrzymać nie sposób!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 aż to sobie napiszę na rowerze chyba. zatrzymać nie sposób! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 13 Września 2010 Udostępnij Napisano 13 Września 2010 gratuluję chłopcom którzy dla chwili chwały w tv pocisneli na nas wszystkich brawo jak można powiedzieć, że ostre nie ma hamulców?? nie popieram, nie jaram się, jesteście dla mnie leszczami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 13 Września 2010 Udostępnij Napisano 13 Września 2010 leję z typa który w pierwszych sekundach filmu sie przewraca a z tym, że kurierzy chodzą głodni to chyba jakiś słaby cytat z "Pedala" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.