bonton Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Przecież to nie jest zamiennik, więc nazywasz wszystkie fixy i ostre.. rowerami torowymi? tylko swój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 http://fixedgeargallery.com/2010/mar/3/KatyBean-Larson/KatyBean-Larson.htm Rowerki Mikheila (przeglądający allegro kojarzą) na fgg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 http://fixedgeargallery.com/2010/mar/3/KatyBean-Larson/KatyBean-Larson.htm Rowerki Mikheila (przeglądający allegro kojarzą) na fgg wyglądają znajomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 wyglądają znajomo Znajome tło codziennie widywane na allegro na wszystkich tych fotkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nikt w polszy pewnie na jego piastach nie jeździ, ale wspomnieć można. Phill Wood nie żyje. http://www.bicycleretailer.com/news/newsDetail/3856.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 zdziwiłbyś sie co chowają w szopach oligarchowie i mecenasi polskiego ostrego koła... no salut dla Philla i oby Mack Maciej Mack żył nam wiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 nie zakładam nowego tematu bo to co chcę poruszyć nie wydaje się aż tak istotne. ale coraz częściej w różnych bikeboardach i innych gazetach, portalach i rowerowych mediam spotykam się z określeniem roweru z ostrym kołem jako ostrokołowiec. wydaje mi sie to nielogiczne troche. wszakże na szosie jeździ szosowiec. w cyrku pracuje cyrkowiec. na ostrym jeździ ostrokołowiec. a ostre jest ostre i tyle. przynajmniej dla mnie. a wy jak sądzicie? ostrokołowiec to człowiek czy maszyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ja nie czytuję prasy o tematyce rowerowej, ale rzeczywiście wydaje mi się to co najmniej dziwne. Pierwsze słyszę, żeby ktoś tak mówił. Trochę bez sensu nazywać maszynę ostrokołowcem. Już pomijam fakt, że brzmi to tragicznie ("jeżdżę na ostrokołowcu" haha). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 kto jeździ na ostrokołowcu? dziewczyna ostrokołowca jak mają wolną chatę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Nie wiem, czy ta informacja pasuje do tego wątku. Dzisiaj startują MŚ w kolarstwie torowym. Godz. 19:00, Eurosport. ...czyli dużo torowych ram w jednym miejscu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 nie zakładam nowego tematu bo to co chcę poruszyć nie wydaje się aż tak istotne. ale coraz częściej w różnych bikeboardach i innych gazetach, portalach i rowerowych mediam spotykam się z określeniem roweru z ostrym kołem jako ostrokołowiec. wydaje mi sie to nielogiczne troche. wszakże na szosie jeździ szosowiec. w cyrku pracuje cyrkowiec. na ostrym jeździ ostrokołowiec. a ostre jest ostre i tyle. przynajmniej dla mnie. a wy jak sądzicie? ostrokołowiec to człowiek czy maszyna? Oczywiście, że określenie ostrokołowiec powinno być (jeśli w ogóle) kierowane do osoby. Też gdzieś to zauważyłem. No chyba, że ostre nadal jest tak tajemnicze i nieodgadnięte, że ludzie traktują je jako machinę nie z tego świata. Parowiec? Sterowiec? Jest i ostrokołowiec. A może właśnie to odniesienie do tego co tą machinę napędza i wyraz jest poprawny? Jeśli zaś chodzi o wątek ostrego koła w prasie rowerowej, to jest tak jak zawsze z czymś "nowym" i nieznanym. Z reguły zaczyna się nieudolnie i nie zawsze zgodnie z prawdą. Ostatnio miałem okazje przejrzeć chyba wszystkie magazyny rowerowe dostępne na rynku (żona mojego kolegi robi kampanię reklamową jednej z dużych firm rowerowych i rozpoznawała rynek:)). Muszę przyznać, że pojawiają się szeroko pojęte wątki ostrokołowe. Niestety nie będzie mi dane obserwować rozwoju tej historii, bo prasy rowerowej nie kupuję A polecę wam pisemko o turystyce rowerowej (nie pamiętam nazwy ale chyba jest jedno tylko). Naprawdę ciekawe, serio. Nie wiem, czy ta informacja pasuje do tego wątku. Dzisiaj startują MŚ w kolarstwie torowym. Godz. 19:00, Eurosport. ...czyli dużo torowych ram w jednym miejscu ;-) Najpierw wychwyciłeś Flying Scotsmana, teraz to. Gdzie można zapisać się do Twojego newslettera? Thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchat3k Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 tak jak już mówimy o slangu ostrokołowym to dzisiaj rano zainteresowała mnie ta akucja a konkretnie sformułowania w niej użyte: http://allegro.pl/item973993996_rama_torowa_romet_wicher_ostre_kolo.html fixerka, doświadczenie w fixerce, gotowy do fixerki wtf? to taki folklor wrocławski czy fantazja allegrowicza? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 fixerka jak kurierka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 A polecę wam pisemko o turystyce rowerowej (nie pamiętam nazwy ale chyba jest jedno tylko). Naprawdę ciekawe, serio. jeśli o turystyce to tylko rowertour;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Prrr, szalony. Nie wiem co mam o tym myśleć, ale pomysł jest dosyć oryginalny. Tu relacja z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Debilizm totalny. Jak hamulec będzie wystarczająco mocny, a blat wystarczająco slaby to się to źle skończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 a klocki co pieć minut , no formula oro troche mocy ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 to jest avid juicy 7 a nie formula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 tfe ale i tak tarcze połamnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 no nie rozumię po co utrudniać sobie życie jak można założyć u brejka albo hamować skidem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 "Budżetowy fix" http://www.thebikebiz.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BK-TRK-PHI01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 "Budżetowy fix" http://www.thebikebiz.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BK-TRK-PHI01 To coś jak fixed-speed z walmarta? A tak serio to bardzo zgrabny, ale cena z kosmosu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Plakaty: http://www.londoncyclist.co.uk/cycling-accessories/bicycle-posters/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Formuła alejkata logicznego troche inaczej pomyślana forma typowego aleja stworzona na potrzebę Krakopoloco, testuje trzy filary człowieka: kondycje fizyczną, kondycję intelektualną i przychylność Boską, itd itp. Chodzcie i bierzcie z tego wszyscy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 ciekawe rowerki http://www.cycles-for-heroes.com/fixie-inc-projects Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.