Skocz do zawartości

[ciekawostki ostrokolowe] Interesujace fakty z ostrokolowym zadeciem.

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mógłby chociaż śrubkę do sztycy dorzucić.ja sie musiałem strasznie nalatać żeby w końcu w jednym rowerowym sprzedawca wziął i z łaski swojej sięgnął do jakiegoś koszyczka z takimi badziewiami i za 1.50 bodajże sprzedał mi.i to nawet nie srebrną chromowaną a zwykłą czarną matową.

chyba, że to ja mam takiego pecha.

Napisano

mógłby chociaż śrubkę do sztycy dorzucić.ja sie musiałem strasznie nalatać żeby w końcu w jednym rowerowym sprzedawca wziął i z łaski swojej sięgnął do jakiegoś koszyczka z takimi badziewiami i za 1.50 bodajże sprzedał mi.i to nawet nie srebrną chromowaną a zwykłą czarną matową.

chyba, że to ja mam takiego pecha.

W Decathlonie są srebrne cr-mo po 10 zł :icon_wink:

Napisano

Tylko ze ona juz po rozwodzie nachlala sie, wlamala gosciowi do domu i obstukala Colnago mlotkiem. Cholera wie co jej sie w tej biednej glowce uroilo ;).

Napisano

ej no właśnie widział ktoś z was kiedyś film ze słynną ciotką orłowskiego?

szukałem na redtubach i podobnych.

poratujcie.

nie wiem jakie tutaj są zasady z podawaniem linków do tego typu stron (i nie myślę o redtubach), więc nie poratuję ale radzę lepiej poszukać :-)

Napisano

no ale zwracam uwagę: ON A TRACK BIKE. nie FIXED GEAR ani FIXIE itd tylko track bike, i jako takie no jakoś nie widzę teo bosa jak robi fikołki na swojej konie ani eddiego merxxa podobnie. ale ładna naklejka i jakoś odwykłem od słów TRACK BIKE ciągle te "fixed" odmieniane na wszystkie strony i zdrabniane po skejciarsku czule.

Napisano

no ale zwracam uwagę: ON A TRACK BIKE. nie FIXED GEAR ani FIXIE itd tylko track bike, i jako takie no jakoś nie widzę teo bosa jak robi fikołki na swojej konie ani eddiego merxxa podobnie. ale ładna naklejka i jakoś odwykłem od słów TRACK BIKE ciągle te "fixed" odmieniane na wszystkie strony i zdrabniane po skejciarsku czule.

ja wolę mówić rower torowy niż ostre koło, albo fixie.

Napisano

ja wolę mówić rower torowy niż ostre koło, albo fixie.

Przecież to nie jest zamiennik, więc nazywasz wszystkie fixy i ostre.. rowerami torowymi?

Napisano

rower torowy brzmi dobrze. no co kto lubi ale faktem jest że ostatnio nastąpiła jakby to prezes Kaczyński określił "semantyczna [coś tam]" i bardziej ta torowość uleciała z języka. to hmm tak jak ktoś pierwszy raz zaczął nosić szpilki do dżinsów to było wow a po iluś tam latach to już nic dziwnego nie było i nikogo już nie dziwiło że jak to kuwa szpilki do dżinsów zakładać. i tak samo z rowerem torowym. od kiedy się okazało że spisuje sie na ulicy lepiej niż na torze to już przestał być "torowy" i już nie ma tego waloru kontrastu tego bośmy przywykli okrzepli i nawet próby ratowania sytuacji poprzez skakanie po torówkach i mezalians z bmxem nie uratowały sprawy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...