Rulez Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Idź do Federacji Konsumenta I wyjaśnij o co chodzi ! (albo powiedz, że chcesz założyć hamulce 180 mm. bo stwierdziłwś, że te które masz za słabo hamują, a w instrukcji obsłubi nie ma ani słoa , że takie nie mogą być zamontowane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Sam zapis w warunkach gwarancji: że na zgłoszenie wady/usterki - jest 2 miesiące od wykrycia - skreśliłby moje szanse. Bo moga się przyczepić, że rok z tym jeździłem i dopiero teraz zgłaszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Nie , zgłaszasz po zauważeniu w ciągu 2 miesięcy !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Nie , zgłaszasz po zauważeniu w ciągu 2 miesięcy !!! Masz rację - przecież jeszcze 2 tygodnie temu - kompletnie tego nie widziałem. Ale mnie oświeciłeś! (poważnie - bez żadnej ironii). Przecież mam prawo być takim lakikiem, że nie wiem np. że tarcze w tym rowerze - to "to do hamowania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Poprostu, wcześniej tego otarcia ramy mogłeś nie zauważyć, po zauważeniy zacząłeś się dokładniej przyglądać, i stwierdziłeś, że tak niechcesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Po długiej wymianie mailowej oto co dostałem w odpowiedzi Widzę, że dalsza rozmowa z Panem nie ma sensu. Proszę dostarczyć do nas rower z pisemnym zgłoszeniem reklamacyjnym. Rower poddamy ekspertyzie i pisemnie otrzyma Pan decyzję. Wiadomo co zrobią - przetrzymają rower te 14 dni, żeby mi go oddać z odpowiedzią, że nie zlaleźli uzasadnienia mojego zgłoszenia reklamacyjnego. Bo oczywiście wcześniej w odpowiedzi dostałem to: Zgodnie z Warunkami Gwarancji pkt. 5. ? Kupujący traci w/w uprawnienia, jeżeli przed upływem dwóch miesięcy od stwierdzenia niezgodności towaru z umową nie zawiadomi o tym sprzedawcy?. (...) stąd moje pytanie dlaczego po roku zgłasza się Pan do nas?? Także poradziłem sobie w sposób taki, że mam podkładki między adapterem, a ramą, oraz między konusem i kontrą na ośce. I muszę chwilę pomysleć, czy dalej się z nimi użerać. Bo uziemią mi rower na 2 tygodnie i co? Żebym chociaż był pewien, że ramę w tym czasie wymienią. Problem tym większy, że do serwisu Unibike mam ponad 60km. Dziękuję zatem, za Wasz opinie i rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elful Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Idź do uokik-u. Najlepsze rozwiązanie. Oni będą Cie reprezentowali w sprawie reklamacji i unibike im nie podskoczy. Wiem co mówie bo dzięki ludziom z uokiku wygrałem batalię z operatorem mojego neta i kablówki o niesłusznie naliczone rachunki. Gwarancji podlegają wady ukryte. To, że rama ma za małą odległość od tarczy i w wyniku odkształceń ramy podczas jazdy tarcza ociera o ramę jest wadą ukrytą i na bank jest to towar niezgodny z umową. Te 2 miesiące o których piszesz to chyba jakieś żarty. Powiedz uokikowi, że w dłuższej perspektywie takie ocieranie może doprowadzić do osłabienia ramy; jej pęknięcia i twojego wylądowania w szpitalu ( oby nie ). Dla mnie wogóle unibike to dziwna firma. Z jednej strony maja całkiem fajne rowerki w dobrych cenach, ale z drugiej strony na ich stronie ie ma informacji o geometrii tych rowerów. Moim zdaniem to nieprofesjonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 elful - poczekam do końca sezonu - bo takie potyczki (nawet za pośrednictwem rzecznika) trochę z pewnością trwają. A sezon w pełni - nie przeżyłbym bez roweru. Tym bardziej, że przygotowuję się już (kondycyjnie) do wyprawy rowerowej do Holandii. Ale po sezonie poważnie o tym pomyślę. Na razie z problemem poradziłem sobie poprzez dołożenie podkładek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.