Fifi Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 http://www.allegro.pl/item377731022_motobe...wcs_carbon.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
post Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 http://www.bikesdirect.com/products/motobe...m_07instock.htm tu masz ten sam rower za 4 klocki, więc po co przepłacać Polskim handlarzom/Businessmenom , ale nie sądzę, aby był lepszy (na aluminiowym kinesiumie) i ta tytanowa ramka w modelu wyżej pzdr post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Bajk fajny ale co do sprowadzania lepiej mieć kogoś w Niemcach i na niego rower zamówić. Załapując się na express bika czekałem miesiąc, jakby mieli do Polski wysyłać trwało by to zdecydowanie dłużej (w pierwszej kolejności obsługują klientów z Niemiec). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 http://www.bikesdirect.com/products/motobe...m_07instock.htm tu masz ten sam rower za 4 klocki, więc po co przepłacać Polskim handlarzom/Businessmenom , ale nie sądzę, aby był lepszy (na aluminiowym kinesiumie) i ta tytanowa ramka w modelu wyżej pzdr post Tylko że twoja super sprytna kalkulacja nie uwzględnia cła ! Prawdopodobnie cena nie zawiera podatku który zostanie doliczony do tej ceny. No ale lepiej napchać kieszeń" handlarzowi/Businessmenowi " zza wielkiej wody niż kupić w polskim sklepie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
post Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 po 1 cło i VAT: bardzo! łatwo je ominąć właśnie ściągnąłem (jutro odbieram) Trek za 1,5 k$. po 2 VAT: Price includes UPS Ground ship 48 States no tax in 49 states, czyli nie płacisz za wysyłkę w na terenie US (bez alaski jak śmiem sądzić) i VAT jest opłacony (dodatkowy z tego co pamiętam dopłaca się w Texasie). po 3 cena możesz mieć ten rower co na allegro za max 4300, czyli 1200 zł taniej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lub model wyżej za ok 4900-5000 ?!?!?! Po co mam płacić 25% więcej? Ponadto to nie jest sklep tylko prywatny import pod zarobek... W tej cenie nie kupisz takiego roweru w PL śmiem twierdzić, że (poza używkami i tym rowerem na allegro) nawet jak dorzucisz 2,5-3 klocki to i tak nie dostaniesz takiego roweru. pozdrawiam, post ps. jak masz za dużo kasy to mogę Ci nr konta podrzucić ;] edit. poza tym nie ma to jak polskie marudzenie i narzekanie, że się nie da i w ogóle do dupy jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 A czy nie mógłbyś opowiedzieć nam dokładniej , jak ominąć cło ? Jak to się robi ? Rozumię że gwarancja jest sprawą , czterdziestorzędną , hheheheh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 po 1 cło i VAT: bardzo! łatwo je ominąć właśnie ściągnąłem (jutro odbieram) Trek za 1,5 k$. No to dopiero się jutro przekonasz czy cło ominiesz. Czy sądzisz że tylko Ty zaniżasz wartość przesyłki lub masz kogoś w stanach? Celnicy znają takie sposoby i nie licz że4 przejdzie to lekko. Jakbyś miał całkowicie ominąć cło to dostał byś sprzęt do domu, jak dostałeś wezwanie do UC to nie licz, że Ci się śmignie. Co do Canyonów to mam wrażenie, że przyszła na nie jakaś moda. W Polsce są już bardziej znane niż na swoim rodzimym rynku. Fakt rowerek ładny ale w kasie którą masz celował bym w coś bardziej uznanego i nie koniecznie zakupionego w europie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
post Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 to jest oczywiste, ze nie powiem, bo i czemu miałbym to zrobić? Za darmo w tych czasach to nawet w###### nie da się dostać. a gwarancja to gwarancja kupujesz w sklepie (w tym przypadku w US to masz gwarancję w US i tyle nie ma w życiu idealnych rozwiązań). Tylko popatrz tutaj jesteś ok. 2-3 klocki do przodu i masz fajną furkę, a jak się coś zepsuje to pamiętaj ile zaoszczędziłeś i nie marudź, ze musisz piastę za 50 zł wymienić . Kolo na allegro nie daje swojej gwarancji tylko tą, którą dostał w sklepie w US (wiem, bo z nim mailowałem), więc dalej nie wiem po co przepłacać... Poza tym, kto nie ryzykuje ten nie ma i pozostanie zakompleksionym polaczkiem. Dla mnie EOT w tej kwestii, bo Twoje "obiekcje" są żenujące. Kup sobie za tą cenę SUPER radona na lx'ach. pzdr post ps. w październiku/listopadzie zainwestuję w tą furkę, bo imho warto MarcinGoluch czy ja powiedziałem, że idę do urzędu celnego? Jutro przyjeżdża kurier z rowerem i wszystko już przeszło wszelkie odprawy. pzdr. post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 to moze kolega post sciagnal by taki rowerek do PL skoro ma sposoby...oczywiscie nie za "bog zaplac" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
post Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 o interesach nie rozmawia się na forum pzdr post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 wiem...ale ze nie podales gg, maila ani niczego takiego to musialem publicznie napisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 ale się nam niezły offtopic zrobił... przydałby się tu porządek o wielki modzie co do mody na canyona to na pewno jest on bardziej znany i popularny w Niemczech niż u nas. Często piszą o nim w prasie, zwłaszcza o rowerach szosowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Czy w Polsce Canyon w ogóle jest znany i popularny?, czy w tym przypadku można o popularności i zaznajomieniu z marką mówić.?Smiem twierdzić, że w Polsce Canyon jest w ogóle nie znany, o tą nazwę otarł się tak mały procent użytkowników, że można go pominąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FF|putek Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 tez mi sie wydaje ze Canyon to nie jest znana marka w Polsce. Kilka osob co czyta forum wie ze taka istnieje i tyle:) sorry za ot ale, post: ile Ty lat masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
post Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Brak merytorycznej rozmowy. Proszę o pokasowanie moich postów, bo to jest bez sensu widzę i nic nie wnoszą do tematu. Rower już jest i jestem zadowolony, bo mam furkę za pół ceny i jestem bardzo zadowolony (trek; nie motobecane). Nie mój cyrk nie moje małpy. pozdrawiam, post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 To, że canyon jest nieznany w Polsce jest dla mnie zaletą. Fajnie jest jeździć na unikatowym biku. Trochę zniechęcają te hopki z przesyłkami i dostępnością rowerów. Mój kumpel chciał u nich zamówić grand canyona 6.0 bodajże to mu odpowiedzieli, ze w tym sezonie już nie będzie no i kupił radona. Bartex a może pochwalił byś się wrzucił jakieś real foty. A tak poza tym to gratuluję git sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ano wrzucę jak rodzice wrócą z wakacji (środa). Jak rower przyszedł od razu zdemontowałem siodełko, mostek i kierownice i założyłem stare z authora. Siodełko i kiera już poszły, został jeszcze mostek. Cały czas się zastanawiałem czy sprzedać bo syntance to mało popularna marka, ale jest on na 25,4 a kupiłem kiere 31,6 więc jestem "zmuszony" sprzedać Jutro wystawiam na allegro. Sztyce thomsona postanowiłem zostawić, wyróżnia się spośród tych wszystkich WCS i boplightów. Mostek wymieniłem na KCNC , miałem brać WCS-a ale bardziej mi podpasował. Kiera zmieniona z Eastona Monkeylite XC 660 mm na WCS Carbon 31,6 580 mm. W najbliższym czasie planuję jeszcze zmiane siodła z starego SKN na SLR XC oraz kasety Deore na XT 11-32 póki co CANYON na dzień dzisiejszy wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.