Gość BarteX88 Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam. Proste zadanie dla was Rower pod maratony, wyścigi XC, codzienne treningi, wycieczki. Po prostu rower na codzień. Cena do 1500 EUR lub 5300 zł. Szukałem ale nie znalazłem nic lepszego w tej cenie, może wam się uda ? CANYON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 A kolega to ma chyba wrodzoną sklerozę, bo identyczny temat zakładał rok temu. http://www.forumrowerowe.info/index.php?showtopic=27881 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Trochę sprzeczne te wymagania, bo na wycieczki, czy maratony to raczej full .... A jak kogoś stać wydać 5300 zł , to wg. mnie stać go na 5999 zł : http://www.kross.pl/index.php?Page=536&...417&kod=208 http://img374.imageshack.us/my.php?image=krossfdo2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Rulez, przecież Bartex napisał, że chce rower do 1500€ lub do 5300 zł. Kross przekracza budżet o 700zł. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Sklerozy nie mam. Temat z przed roku dotyczy wersji 6.0 w dodatku inaczej wyposażonej niż tegoroczna. To że wycieczki to nie oznacza że zaraz mam fulla brać, po co mi targać dodatkowe kilogramy. Jestem zdecydowany na hardtaila do 5300 zł MAX. Nie stać mnie na rower nawet o grosz droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Tylko krowa nie zmienia poglądów ... najpierw się przejedź, żeby docenić różnicę ... zresztą te 2 kg przy podobnej wadze kół, to niewielka różnica jeśli nie startujesz zawodowo. ża to Kross jest dużo bardziej uniwersalny....Kross będie dostępny od czerwca , masz czas dozbierać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Rulez, czemu Ty wszystkim sugerujesz dozbieranie ok 1000zł, niezależnie od sumy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Kross mi się nie podoba. Chcę hardtaila na sramie. Koniec kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 http://centrumrowerowe.pl/index.php?s=7120...id=112&l=pl <- a coś takiego? Nie dość, że dobra ramka, to leciutki rower i dobry osprzęt W Srama nie ma co się pakować - części są sporo droższe niż Shimano a jakoś na głowę ich nie biją... Sam chciałem napęd na sramie, a skończyłem na XT08/XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Rulez, czemu Ty wszystkim sugerujesz dozbieranie ok 1000zł, niezależnie od sumy? Nie wiedziałem że 700 to prawie tysiąc. Natomiast jeśli chodzi o rower (kross) to jest to praktycznie softtail, a nie typowy full (czyli większy komfort bez bujania itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 W Srama nie ma co się pakować - części są sporo droższe niż Shimano a jakoś na głowę ich nie biją... Sam chciałem napęd na sramie, a skończyłem na XT08/XTR Następny powiedział co wiedział Ja wiem, że w tym wieku to szpan mieć na biku te trzy magiczne literki XTR ale to nie znaczy, że każdego to rajcuje. Autor tematu chce hardtaila na Sramie a ty podajesz mu fulla na Shimano. Nie sądzisz, że coś jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Może coś takiego.Wieksza część na Sramie,część na Shimano: http://www.felt-rowery.pl/mtb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 http://centrumrowerowe.pl/index.php?s=7120...id=112&l=pl <- a coś takiego? Nie dość, że dobra ramka, to leciutki rower i dobry osprzęt W Srama nie ma co się pakować - części są sporo droższe niż Shimano a jakoś na głowę ich nie biją... Sam chciałem napęd na sramie, a skończyłem na XT08/XTR Radon odpada. Nie dość że gorszy osprzęt, hamulce, amortyzator, kokpit, sztyca itp to jeszcze full na ciężkiej krótkiej ramie a całość waży 12,7 kg... Wolę 10,8 kg u Canyona (waga pewna) co do feltów to ramy są bardzo ciekawe ale niestety firma karze za markę płacić podobnie jak i Scott oraz mają słabe wyposażenie względem ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Jeżeli mówisz o RXC 2 to Conyon bije go na głowę pod względem osprzętu. Amor to Recon Solo Air, czyli mniej możliwości ustawienia go pod siebie i trochę gorsza praca niż w Rebie. Korba to LX a w Canyonie już nowy XTek. Jedynym plusem Felta jest rama która lepiej będzie tłumić za sprawą tylnego trójkąta z karbonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Maja 2008 Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jeśli chcesz tego Canyona z górną rurą 595 mm - w (tym rowerze jest to podane horyzontalnie), to najpierw przejedź się na Krossie A4 19" - najlepiej w terenie (ma podobną geometrię) i zobacz czy na pewno ci pasuje. bo krossy Level A4 mają opinie dosyś trudnych : Problem z takimi zakupami jest taki, że jeśli nie wiesz na pewno jaki rozmiar ci pasuje - to później możesz być rozczarowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 12 Maja 2008 Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Racja. Przejdę się do sklepu i zobaczę jak się siedzi na Krossie 19 Dzięki Rulez. Co do RXC2 to bardzo fajny rower, jednak jak dla mnie elementy z karbonu (a zwłaszcza w ramie) po prostu odpadają ze względu na podatność tego kompozytu na uszkodzenia. A szkoda bo ramka naprawdę super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeffu Napisano 13 Maja 2008 Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam BarteX88 kiedyś pisaliśmy o Canyonach. Nie pamiętam ile masz wzrostu. Rozmiar M w Canyonach jest dla bajkerów do 182-183 cm wzrostu max. Ja mam 181 i siodełko jest wyciągnięte do ograniczenia. Jeśli się wyciągnie bardziej to rower jak i pozycja bajkera wyglądają już nienaturalnie. Ja mam Canyona 6.0 i udało mi się trafić z rozmiarem ramy. Jeśli masz powiedzmy 184cm wzrostu to już może być problem bo będziesz pomiędzy M a L i chyba rozglądałbym się za ramą (rowerem) z innej firmy. Co do samej geometrii jak dla mnie jak najbardziej OK. Nadaje się i do ścigania i na wycieczkę (przynajmniej dla mnie) Jeśli chodzi o cenę to faktycznie nie znajdziesz nic lepszego sam do teraz sie zastanawiam jak oni składają takie rowerki. Przy obecnym kursie Euro za 6.0 płacimy niecałe 3500 hmm hamulce to prawie 1000 amor 1400 za ramę o takiej wadze musielibyśmy zapłacić koło 1200 a reszta osprzętu gratis . Myślałem, że pewnie oszczędzali ma elemtach których nie widać np. dętka . Byłem w błędzie bo wsadzili Continentale Supersonic :/. A jeszcze jedno ni emyślałeś o : http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/index.html?b=47 Ja jeśli miałbym do dyspozycji taką kwotę to bym się zdecydował na tego bajka. Także rowerki są świetnie dopracowane. Stosunek cena/osprzęt wypada rewelacyjnie. No i sam wygląd tych bajków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 13 Maja 2008 Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ja już się zdecydowałem i zamówiłem Grand Canyona 8.0. Full odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Rower doszedł, czekałem troszkę ponad miesiąc (zamówiony na adres ojca w D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 I jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Ciekawe te Canyon'y i w miarę dobre ceny, powiedzcie mi ,bo zielony jestem w temacie , jak zamówić taki rower z Niemiec i czy w ogóle jest taka możliwość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Płacisz albo przelewem albo kartą, potem czekasz i rower jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o cenę to faktycznie nie znajdziesz nic lepszego sam do teraz sie zastanawiam jak oni składają takie rowerki.Przy obecnym kursie Euro za 6.0 płacimy niecałe 3500 hmm hamulce to prawie 1000 amor 1400 za ramę o takiej wadze musielibyśmy zapłacić koło 1200 a reszta osprzętu gratis smile.gif. Myślałem, że pewnie oszczędzali ma elemtach których nie widać Dlaczego twierdzicie że Canyon nie ma żadnej konkurencji przy cenie 999 euro przy wersji 6.0? a Poison? http://www.poison-bikes.de/shopart/6540-47.htm http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/hzyankalit.php Z plusów, to że czeka się 2 tyg max na przesyłkę, a u Polskiego dystrybutora ~~tydzień. Sam zastanawiałem się nad Canyonem, ale czekać miesiąc na rower(lub więcej) to zdecydowana przesada. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
post Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 moje marzenie ;], ale jestem na niego za ciężki cena ok. 4600 http://www.bikesdirect.com/products/motobecane/fly_TI_09.htm niestety na full XTR , ale za tą cenęnie masz szans kupić niczego lepszego (nowy bike). Troszkę go odchudzić (fabryczny waży 19,5lbs= ok. 8,9kg) i będzie latał pozdrawiam, post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 mega dobry rowerek tylko zeby jeszcze ktos go sprowadził do PL.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.