Skocz do zawartości

[rogi] szukam białych rogów!

jaktro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

od jakiegoś czasu poszukuję białych rogów. Czy jest tu ktoś kto się z takowymi spotkał? Proszę każdego kto z nimi miał do czynienia o napisanie co to były za rogi i ew. namiary na nie. Z góry dziękuję.

Napisano

Niestety nie znalazłem nic takiego u tych producentów.

Czekam na dalsze sugestie.

http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/29.../niezalogowany/

Tutaj są białe rogi, na zdjęciu widać że to to samo co WCS SL, Smica, Boplight, Contec, Pro itp - właśnie najchętniej te by mnie interesowały ze względu na wagę - niestety na zdjęciu nie widać loga producenta a właścicicel roweru się nie odezwał... :D

Napisano

Czy są wygodne? Mało na nich przejeździłem, dopiero ostatnio je porządnie pod siebie ustawiłem ale dają radę ogólnie. Są lepsze od WCS z 07 i wg mnie od tych lekkich smica-typ... Miałem jeszcze dylemat o rogach w stylu rooxa, tuna czy kozaka - grube i długie i lekkie ale drogie {np accent litebar}. Zoomy mnie zaskoczyły że nie są aż takie długie na jakie się wydawały {po porstu zgrabne 90mm różki o wygodnym chwycie}*.. Dobrze w nich się ręka trzyma i to niekoniecznie tylko z kciukiem w tym wyprofilowanym miejscu,- można różnie sobie dłoń ułożyć, dzięki czemu mają + na komfort..

* 90mm to około mają w częsci chwytowej. Wyprofilowanie pod kciuk dodaje jeszcze z 1.5cm :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cube niestety nie sprzedaje tych rogów, a pozostałe które pokazaliście nie przypadły mi do gustu. Kupiłem rogi alu, oddam je do piaskowania i malowania proszkowego. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Napisano

Jeśli nie znalazłeś żadnych białych rogów to może kup zwykłe rogi Smica, białą farbę w sprayu, papier ścierny i samemu "zrób" białe rogi:)

Napisano

To była tylko taka moja mała propozycja, przy odrobinie dobrych chęci dało by się to ładnie pomalowac :D Fotkami się niestety nie pochwale, bo nie mam rogów, tymbardziej białych :)

• Mod Team
Napisano

Wiem wiem, ale jaktro pisał, że będzie malował :voodoo: Do niego kierowałem prośbę o fotki. W ogóle pomysł przypadł mi do gustu i też planuję pomalować swoje wypolerowane WCSy na biało. Będą idealnie pasowały do ramy i chwytów :P

Napisano

Rogi wróciły z lakierni, na razie mam tylko takie foto, jeśli będziecie chcieli postaram się zrobić dokładniejsze foto samych rogów:

hpim2741kj4.th.jpg

Napisano

Widzę, że nie za dużo przytyły.

Najpierw oszlifowałeś te rogi a potem zaniosłeś do lakiernika?

Mógłbyś opisać etapy?

Napisano

Rogi pojechały do lakiernika w stanie jak ze sklepu. Tam zostały poddane piaskowaniu (czyli zdarciu warstwy lakieru/farby drobnym piaskiem/kuleczkami pod dużym ciśnieniem) i pomalowane proszkowo (farbą w proszku nakładaną na elementy metalowe za pomocą elektrostatyki, a potem wygrzewane w piecu - co daje większą trwałość od tradycyjnego malowania).

Kosztowało mnie to 50zł - tyle wynosi minimalny koszt usługi w lakierni której oddałem rogi.

• Mod Team
Napisano

Fajnie wyszło. Ja dziś założyłem swoje WCSy w kolejnym wcieleniu. Wcześniej były wypolerowane na błysk, a teraz... sami zobaczcie:

wcs01xe5.th.jpg wcs02lr7.th.jpg

Ciekawi mnie jak będzie z trwałością farby (spray Hammerite) i mam też pewne obawy co do śrubek. Ale efekt wizualny bardzo mi się podoba :P

Napisano

Aż nie mogę się powstrzymać ;) Odi, masz przy ramie misia na ramie naklejkę przypominającą te od bananów Chiquita? ;) fajne te rogi Wam powychodziły :)

Jaktro, mam nadzieję że zaprezentujesz cały rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...