Krawcowy Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 http://bikeboard.pl/index.php?d=porady&g=36&art=4172 Niby napisane jest, że na zimowe treningi, ale wydaje mi się, że na inne również się nadają. Hm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 27 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Tak, napisali tak tylko chyba dlatego, że to w styczniowo-lutowym wydaniu Ja będę je piekł jutro, zobaczymy co z tego wyjdzie, ogólnie z przepisu wida, że ciastka typowo zapychająco-odżywcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webit Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 wszelkiego rodzaju produkty zbozowe to nr 1, jezeli nie to proponuje ryz na mleku te produkty na 100% pobija cala reszte, cukry proste daja dobrego kopa ale na krotko Sa w sklepach jakies batony Nestle zbozowe. Ja wybieram te z rodzynkami (bo lubie). Jeden juz zapycha. I starcza energii na jakis czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Jeden zapycha, bo waży prawie tyle co 2 przeciętne batoniki musli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krawcowy Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 I jak tam Twoje wypieki, Safian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 28 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Zrobiłem raptem z 700g musli a wyszło tego w cholere dużo. Bez dodatków prawie bezsmakowe, lekko kwaśne od maślanki, dodałem banana i jest ok. Próbowałem jedynie w domu i faktycznie strasznie zapychają, ciekawe jak się sprawdzą w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ja robiłem podobne ciastka, ale z otrębami i różnymi dodatkami, wyszło całkiem smacznie i jak na razie OK, tylko, że szybko schodzą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 moje śniadanie przed trasą >100km: *2 lub 3 banany *łyżka stołowa miodu *łyżka deserowa cynamonu *szklanka mleka -->wszystko miksujemy blenderem i przelewamy do miski; następnie jak kto lubi wsypujemy: -musli, -płatki zbożowe lub kukurydziane. można jeszcze dodać garść rodzynek. zalety: lekko strawne, syci, bomba kaloryczna. należy pamiętać, że słodycze mają wysoki indeks glikemiczny tzn powodują gwałtowny wyrzut insuliny, co skutkuje szybkim spadkiem stężenia glukozy we krwi i uczuciem głodu. Należy wybierać te produkty (np pełne ziarno) które jak głosi jedna z reklam "stopniowo uwalniają węglowodany"(co akurat w przypadku reklamowanego produktu mija się z prawdą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.