Skocz do zawartości

[parkowanie] gdzie w centrum Łodzi można bezpiecznie zaparkować rower?

mackozer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem świeżo upieczonym rowerzystą. Ponieważ unikam jak mogę poruszania się komunikacją miejską chciałbym jak najczęściej jeździć do centrum na rowerze.

Nie wiem jednak gdzie mógłbym taki rower zostawić wybierając się np. do Galerii Łódzkiej lub jadąc płacić rachunki do ciągu handlowego Juventus/Hermes i OrangePlaza.

1. Czy istnieją w centrum Łodzi jakieś bezpieczne - strzeżone miejsca parkingowe dla rowerów?

2. Czy na parkingu strzeżonym w Galerii Łódzkiej można bezpiecznie zostawić rower?

Jedyne o czym słyszałem to to, że można zostawić rower w Go Sporcie w Manufakturze. Oni wstawiają go do jakiegoś pomieszczenia i dają Ci numerek. Być może w Galerii Łódzkiej jest tak samo, ale nie wiem. Możesz zapytać.

• 2 miesiące temu...
  • Mod Team

Ostatnio również otwarto parking rowerowy strzeżony bezpłatny przed Galerią Łódzką (wejście Piłsudskiego/Sienkiewicza. Wyglada naprawdę nieźle, pan siedzi sobie na tym ogrodzonym placyku gdzie są miejsca do przypięcia rowerów i czyta gazetę zerkając na nasze postawione cacka.

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...

W manu mozna rowniez parkowac kolo stratosfery - jest wewnatrz(tzn w budybku, ale jeszcze nie w samej stratosferze) stojak na chyba 5 rowerow. Nie strzezony i nie pilnowany przez nikogo, ale sporo ludzi sie tam kreci i przez szybe widac bardzo dobrze to miejsce ze stratosfery, wiec raczej z nozycami nikt nie podejdzie i nie ciachnie blokady...

Z tym go sportem to nadal aktualne?

Jest jeszcze platny, strzezony, ubezpieczony i z monitoringiem parking no rogu nowomiejskiej i polnocnej. 1zl za godzine(czasem mniej;)).

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...