zabiel17 Napisano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 u-turn to sprezyna z mozliwoscia zmiany skoku, ale bez mozliwosci regulacji twardosci. twardosc regulujesz wymieniajac sprezyne, wiec jak seryjna nie jest pod twoja wage, to czeka cie wydatek 100-150pln na nowa sprezyne. A ta seryjna to do jakiej wagi jest przystosowana? To lepiej brac U turna, kiedy nic innego nie ma i jest w miarę tani, czy czekać na SA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Jak masz jeździć na tym amorku w XC to po co Ci 130 mm skoku, a także U-turn. Ja poczekałbym na SA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 http://allegro.pl/item353029629_widelec_am..._mod_2008_.html Na tego się chyba zdecyduje, co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ja bym bral: solidny, dwukomorowa sprezyna, dobre regulowalne tlumienie z blokada i manetka. minusem jest waga, ok. 2350g, ale za ta cene nie moza miec wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 E tam z wagą, ważna cena- nówka i nie aż tak drogo jak na innych aukcjach. Jak się w tym modelu zmienia wysokość skoku? wiesz może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 czasami za tyle można dostać 318 więc cena też nie jest jakaś super.. a właśnie skoro ta 302 jest powietrzna i ma MC to czym rożni się od 318?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Czasami- ja nie mam czasu czekać, a poza tym na allegro z tego co widziałem, to są tylko uturny Ja bym bral: solidny, dwukomorowa sprezyna, dobre regulowalne tlumienie z blokada i manetka. minusem jest waga, ok. 2350g, ale za ta cene nie moza miec wszystkiego. waga trochę większa od amortyzatora, który obecnie mam. Trochę większa waga tory zmobilizuje mnie do zrzucenia kilku kg z siebie i się wyrówna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 30 Maja 2008 Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 co do skoku: regulowany wewnetrznie podkladkami, od 100mm (130 moze?) w dol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Czyli wystarczy tylko poprzekładać te podkładki i będzie grało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 30 Maja 2008 Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 http://www.allegro.pl/item374204191_marzoc..._nowy_2007.html Nad tym amorkiem też się zastanów Za 80zł więcej jest taki sam z gwarancją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 http://www.allegro.pl/item374204191_marzoc..._nowy_2007.htmlNad tym amorkiem też się zastanów Za 80zł więcej jest taki sam z gwarancją szkoda, że tak późno go pokazałeś- już mam torę w domu, nówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 tak. zeby zwiekszyc skok trzeba wyjac podkladki, zeby zmniejszyc wlorzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmkaczor Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Czym się wobec tego rózni to, co kupił zabiel17 od 318? Może mnie ktoś oświecić? Bo ja się cały czas łamię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 302 ma tłumik Hydra Coil, pamiętający jeszcze czasy starych Judy z okolic 2000 roku. 318 ma Motion Control, wykorzystywane we wszystkich wysokich modelach RS'a, z tą różnicą, że w Torze nie ma opcji regulacji Floodgate. Dla przeciętnego użytkownika różnica jest taka, że 318 ma blokadę skoku. A wydajniejsze tłumienie to już dla tych, co jeździli na obu tłumikach. Ja miałem Duke'a z HC, teraz jest Tora z MC i oba systemy są spoko, chociaż trzeba przyznać, że kiedy amor przez dłuższy czas pracuje na wysokich obrotach to tłumik MC jest wydaniejszy od HC. Aha, ze strony RS'a wynika też, że 318 ma cieniowane górne golenie, więc jest nieco lżejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmkaczor Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Ale na tej aukcji jest Motion Control w 302 Czy wobec tego ktoś pisze bzdrury na tamtej stronce, czy ja dalej czegoś nie kapuję? Piszą tam mniej więcej tak: "Amortyzator posiada również manetkę POPLOCK, która pozwala na szybkie włączenie i wyłącznie blokady skoku." Czy to nie jest blokada z manetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Trudno powiedzieć. Z oficjalnej strony RS'a wynika, że jest wersja 302 z manetką blokady skoku. Za to na pewno nie ma wersji 302 z tłumikiem MC. Więc gdzieś tutaj jest co najmniej nieścisłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 tora z sprężyną stalową jest znośna w działaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jest fajna, naprawdę czuła i komfortowa, dopiero pod koniec skoku robi się progresywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jakiego testu bym nie czytał - piszą , że gubi się na małych , częstych nierównościach - nie wybiera ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 lepsza będzie tora z stalową sprężyną czy może jakiś powietrzny Suntour? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1989 Napisano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 lepsza będzie tora z stalową sprężyną czy może jakiś powietrzny Suntour? Jakbyś był zainteresowany Tora 302 ze sprężyną stalowa to ja mam do sprzedania swojego amora, właśnie takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 A ja 318 U-Turn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Jak taka dobra to why sprzedajecie? Takz ciekawości co lepsze solo air czy wersja sprężynowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 solo air... jak jeszcze to jest 318 -czyli z MC to cud-miód-bułka z bananem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Zmieniam na Revelationa I kto powiedział, że Solo Air lepsze od sprężyny? Wszystko zależy od zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.