Skocz do zawartości

[Amortyzator] uzywana Tora 302

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam na oku używany amortyzator Torę302. Czy będzie ona dla mnie dobra?? Ważę koło 74kg, wzrost 176cm. Rower Author solution. Jeżdżę po różnych powierzchniach. Co wy o tym myślicie?

Napisano
  MateuszA napisał:
jeszcze cenę podaj... bo może się okazać że interes nieopłacalny

Cena jak na razie to 220zł, ale jeszcze powinna trochę podskoczyć. Czy dobra jest tora?? Na razie mam jakiś słabiutki amorek, więc na torze będzie chyba różnica jazdy?

Może macie jakąś alternatywę dla tego amora? Nie za drogi( do 600zł) i dobry?

Napisano

Solo Air czy U-turn ?

Mam Tore 302 SA też w ramie Solutiona, wczesniej była Capa T6, i różnica była wielka, Ty pewnie tez masz tam Cape wiec jak najbardziej warto zmienic.

Napisano
  NeZ napisał:
nawet jak do 4 baniek dojdzie to cena w porządku.

teraz znalazłem ofertę fajną: za nową Torę jeden gość chce 450zł- co Wy na to?

Napisano
  Kubus18 napisał:
Ale jaki model?

W sumie to jaki by nie był, brać!

U-turn-może być? czym się różni od SA?

Napisano

U-Turn to możliwość szybkiej zmiany skoku w przedziale 80-130mm za pośrednictwem pokrętła.

SoloAir to zastosowanie sprężyny powietrznej zamiast sprężyny stalowej.

Jak masz U-Turn to nie masz SA. U-Turn na pewno będzie cięższa. Ja bym raczej polecił SA - niższa waga, możliwość dokładniejszego dostosowania do jazdy (niż stalowa sprężyna), poza tym U-Turn w XC (moim zdaniem) to pomyłka.

Napisano

Otóż mam jeszcze jedno pytanie- czy ktoś myślał, przerobił torę wyłącznie na pod tarcze na torę z piwotami? jest takie coś wykonalne?

Napisano
  zabiel17 napisał:
U-turn-może być? czym się różni od SA?

302 to sprężyna stalowa

318 to solo air masz amorek powietrzny

kabanosdg napisał:
U-Turn to możliwość szybkiej zmiany skoku w przedziale 80-130mm za pośrednictwem pokrętła.

Z tą szybkością bym nie przesadzał :D

U-turn daaaaaleko ma do RTWD

Napisano

Dobra chłopaki, sprawa wygląda tak: nie mogę za rozsądną cenę znaleźć tej tory. Czy macie jakąś alternatywę do niej?

Napisano
  Złomek napisał:
jak ktos chce to mam dostep do tory 302 u-turn za 600zl? (nie jestem pewny) ale niestety to jest oem.....

, u turn to który to jest-powietrzny czy sprężynowy? jakoś się nie znam, więc wybacz za te pytania:0

szkoda, ze tak duzo, jakies 500zł mógłbym wydać, ile skoku? jakis opis wiekszy?

moze jakies foty?

NeZ napisał:
http://www.allegro.pl/item366420811_amorty...awie_nowy_.html

Co prawda wiecej niz napisałeś, że chcesz wydac, ale warto - lżejszy, równie wytrzymały, możliwe, że lepiej działa

a jak Ci się nie śpieszy to poczekaj bo co jakiś czas można Tore 318 kupić za niecałe 6 stów nawet.

A jeszcze coś innego i dobrego? Na razie mam tylko 500zł

Napisano

u-turn to sprezyna z mozliwoscia zmiany skoku, ale bez mozliwosci regulacji twardosci. twardosc regulujesz wymieniajac sprezyne, wiec jak seryjna nie jest pod twoja wage, to czeka cie wydatek 100-150pln na nowa sprezyne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.