zabiel17 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam, mam na oku używany amortyzator Torę302. Czy będzie ona dla mnie dobra?? Ważę koło 74kg, wzrost 176cm. Rower Author solution. Jeżdżę po różnych powierzchniach. Co wy o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 jeszcze cenę podaj... bo może się okazać że interes nieopłacalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jak ci nie przeszkadza jej waga i cena jest przystępna to możesz śmiało brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 jeszcze cenę podaj... bo może się okazać że interes nieopłacalny Cena jak na razie to 220zł, ale jeszcze powinna trochę podskoczyć. Czy dobra jest tora?? Na razie mam jakiś słabiutki amorek, więc na torze będzie chyba różnica jazdy? Może macie jakąś alternatywę dla tego amora? Nie za drogi( do 600zł) i dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Solo Air czy U-turn ? Mam Tore 302 SA też w ramie Solutiona, wczesniej była Capa T6, i różnica była wielka, Ty pewnie tez masz tam Cape wiec jak najbardziej warto zmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 nawet jak do 4 baniek dojdzie to cena w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 nawet jak do 4 baniek dojdzie to cena w porządku. teraz znalazłem ofertę fajną: za nową Torę jeden gość chce 450zł- co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Ale jaki model? W sumie to jaki by nie był, brać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Ale jaki model? W sumie to jaki by nie był, brać! U-turn-może być? czym się różni od SA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 U-Turn to możliwość szybkiej zmiany skoku w przedziale 80-130mm za pośrednictwem pokrętła. SoloAir to zastosowanie sprężyny powietrznej zamiast sprężyny stalowej. Jak masz U-Turn to nie masz SA. U-Turn na pewno będzie cięższa. Ja bym raczej polecił SA - niższa waga, możliwość dokładniejszego dostosowania do jazdy (niż stalowa sprężyna), poza tym U-Turn w XC (moim zdaniem) to pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Otóż mam jeszcze jedno pytanie- czy ktoś myślał, przerobił torę wyłącznie na pod tarcze na torę z piwotami? jest takie coś wykonalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 wymiana goleni dolnych :/ trochę nie opłacalny interes wg. mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 A przyspawać się nie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 U-turn-może być? czym się różni od SA? 302 to sprężyna stalowa 318 to solo air masz amorek powietrzny U-Turn to możliwość szybkiej zmiany skoku w przedziale 80-130mm za pośrednictwem pokrętła. Z tą szybkością bym nie przesadzał U-turn daaaaaleko ma do RTWD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 302 też z solo air występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Dobra chłopaki, sprawa wygląda tak: nie mogę za rozsądną cenę znaleźć tej tory. Czy macie jakąś alternatywę do niej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 22 Maja 2008 Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 http://www.allegro.pl/item366420811_amorty...awie_nowy_.html Co prawda wiecej niz napisałeś, że chcesz wydac, ale warto - lżejszy, równie wytrzymały, możliwe, że lepiej działa a jak Ci się nie śpieszy to poczekaj bo co jakiś czas można Tore 318 kupić za niecałe 6 stów nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A tą torę 318 to brac powietrzną czy sprężynową, bo widziałem dwie wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg_PL Napisano 22 Maja 2008 Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Powietrzna lepsza bo dostosujesz pod siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 22 Maja 2008 Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 jak ktos chce to mam dostep do tory 302 u-turn za 600zl? (nie jestem pewny) ale niestety to jest oem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 trochę dużo. a co to jest to oem, bo jakoś nie rozumiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 oem tzn nowka ale rozebrany z roweru, wszystko pieknie cacy..... ale bez gwarancji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 jak ktos chce to mam dostep do tory 302 u-turn za 600zl? (nie jestem pewny) ale niestety to jest oem..... , u turn to który to jest-powietrzny czy sprężynowy? jakoś się nie znam, więc wybacz za te pytania:0 szkoda, ze tak duzo, jakies 500zł mógłbym wydać, ile skoku? jakis opis wiekszy? moze jakies foty? http://www.allegro.pl/item366420811_amorty...awie_nowy_.htmlCo prawda wiecej niz napisałeś, że chcesz wydac, ale warto - lżejszy, równie wytrzymały, możliwe, że lepiej działa a jak Ci się nie śpieszy to poczekaj bo co jakiś czas można Tore 318 kupić za niecałe 6 stów nawet. A jeszcze coś innego i dobrego? Na razie mam tylko 500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 u-turn to sprezyna z mozliwoscia zmiany skoku, ale bez mozliwosci regulacji twardosci. twardosc regulujesz wymieniajac sprezyne, wiec jak seryjna nie jest pod twoja wage, to czeka cie wydatek 100-150pln na nowa sprezyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.