Sime Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Mam takie pytanie ponieważ w kwesti szosy jestem zielony. Czy na klasyczny będenek z piasty ( taki jak w piastach MTB czyli na 8-9b ) założę kasetę Ultegry 6600 na 10b? Czy są jakieś problemy z szerokością kasety ( konieczność zastosowania dystansu )? Jest napisane że niby kaseta Dura Ace pasuje tylko do piast 10b lecz Ultegra jest kompatybilna z zwykłymi bębenkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 kasetę ultegry 10s założysz na bębenek 8/9s, bo zastosowaniu dystansu, wbrew pozorom kaseta 10s jest całościowo węższa niż 9s, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Akurat to że kasety 10b są węższe to wiem. Chodziło mi tylko o to czy się da takie coś założyć. Rozumiem że dystans nakładam na bębenek przed nasadzaniem kasety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.