Mentos Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Proszę o opinię. Jak wentylacja, jak regulacja (zależy mi na szybkiej możliwej jedną ręką w czasie jazdy na potylicy), jak trwałość gąbek, czy paski nie są sztywne itp. Nie ma w Krakowie po sklepach, więc nie mogę sprawdzić. No i czy ktoś wie gdzie taniej kupić. Z ceną jaką znalazłem ten kask w Polsce to chyba naprawdę kogoś pogięło. W USA za 69 USD widziałem na MTBR jakąś reklamę czyli 152zł a u nas 350 . Podobnie w Chain Reaction z UK, wsakakuje jako link sponsorowany obok polskiego przedstawiciela w googlarce i wychodzi ze 165zł bez przesyłki. Czy Ci Polscy sprzedawcy/przedstawiciele z jakimś ch... się na rozumy pozamieniali takie ceny z kosmosu waląc ? No i gdzie ten cholerny wolny rynek i konkurencja o którym PO i inne liberały nas mamią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 jeszcze cie to dziwi? sezonowa cena foxa w stanach jest nizsza niz u nas po przecenach. przecie polska to bogaty kraj i pewnie dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 co do cen wziętych z sufitu to nie tylko dziwi ale i mocno wkurza i racja w kraju gdzie ludzie zarabiają średnio 5 razy mniej niż np w UK ceny są 2 razy wyższe, kto nam wytłumaczy czemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Biurokracja, chcąc ściągnąć np samochód z USA(gdzie np jest produkowany) płacisz transport, podatek, cło, akcyzę, po drodze jeszcze musisz z raz dać w łapę, jeszcze jakiś urzędas coś skubnie, dobrze nie policzysz a po zakupie samochodu pozostaniesz na garnuszku państwa(zasiłku). Tak samo mają dealerzy, handlowcy. Muszą ściągnąć takiego Foxa, opłacić tysiąc podatków, samym coś zarobi ć, a cena rośnie. Wszyscy się dziwią dlaczego Polska nie ma swoich fabryk, samochodów, amortyzatorów itd. To proste, cokolwiek wychodzi poza fazę embrionalną niszczy(okrada) państwo, czyli tysiące polityków, a za nimi urzędników. Już za komuny mieliśmy więcej nardoowego dobytki, teraz wszystko z zachodu... Paranoja Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.