dawid Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Podczas pracy amortyzatora wydaje on dość głośne stukanie, w serwisie mówili mi ze to jest normalne i to tłumik tak stuka. Jednak ten dzwiek dość mocno mnie irytuje. czy da sie go jakoś wyeliminować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysol69 Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Jaki rocznik? jak lubisz majsterkować, to możesz go sobie rozebrać i zobaczyć czy wszystko ok http://manualer.happymtb.org/marzocchi/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 2006 sorki, zapomniałem napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Już nie pierwszy raz czytam o stukaniu tłumika w Marzocchi, więc może to jakiś błąd konstrukcyjny popełniony przez producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 jeśli stuka i tak ma być to luz, jakoś sie przyzwyczaje, ale jeśli cos tam da sie zrobić to bym to zrobił i cieszył sie z cichej jazdy btw. pomyliłem sie, jest to rocznik 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Niby Marzocchi a tłumiki stukają jak w badziewiastych RST. No cóż, chyba producenci coraz bardziej leją na Nas, użytkowników ich sprzętu. Zawsze możesz spróbować zrobić mu najzwyczajniej serwis, czyszczenie, wymiana oleju. Może to jakimś cudem pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 stukanie marcoka to element jego konstrukcji - przy tanszych tlumikach ssv i pochodnym ssvf i następcy rv stukanie jest mocniejsze a przy wyzszych modelach czyli rc, rc2 czy tst slabsze - i co dziwne zalezy od modelu a czasen nawet egzemplarza w ramach jednego modelu. o ile w tlumikach ssv i ssvf da sie to wyeliminowac to w rc raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 ja sie własnie przesiadlem z tłumika ssv na tst, ssv był cichutki, w ogóle go nie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 no to miales szczescie - moje stukaly jak nawiedzone. z kolei tlumiki rc w marcoku kolegi nie stukaly podobnie jak w moich wczesniejszych marcokach z takimi tlumikami a w ostatnim nabytym 66 rc2x stukaly jak nawiedzone. to wkurzajacy efekt i jak dla mnie bardzo uciazliwy - byl jednym z powodow pozbycia sie marcoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 jeśli tego problemu nie usune to pewnie tez za jakiś czas pozegnam sie z tym amorem. Chociaż działa wyśmienicie i wage tez ma bardzo ładną, w porównaniu z moim poprzednim mx comp eta około 500 na korzysć marathona. Tylko te stukanie jest strasznie uciązliwe. Chociaż szczerze mówiąc wolałbym tą Ete co miałem, niestety teraz lezy mi na podłodze i czeka na jakieś golenie górne poprzednie sie skrzywiły po czołowym zderzeniu z samochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 bracik ma DJ3 z roku 2004 i też ma niestety taka przypadłość ,widocznie tak maja :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morf99 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 tłumik(HSCV) w moim marzoku też troszkę stukał, ale oddałem na serwis i już tylko słychać sykanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.