anulkaa Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 www.NapiszmydoEuropy.pl Napisz do Europy - poprzyj polskie miasto Rusza akcja społeczna Napiszmy do Europy. Chodzi o poparcie kandydatury Wrocławia jako siedziby Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii. Lokalizacja instytutu w Polsce dałaby gigantyczny impuls do rozwoju nauki i gospodarki. Oznacza dużo atrakcyjnych miejsc pracy i znakomite możliwości dla młodego pokolenia. Decyzja, w którym europejskim mieście będzie budowany Instytut zapadnie na Radzie Unii Europejskiej 30 maja. Inicjatorzy akcji uruchomili stronę internetową www.NapiszmydoEuropy.pl, gdzie można podpisać się pod listem do premierów i ministrów nauki wszystkich krajów UE, wyrażającym poparcie dla Wrocławia. EIT to Europejski Instytut Innowacji i Technologii. Odpowiedź Europy na wyzwania, które stawia gospodarka oparta na wiedzy. Połączenie Massachusetts Institute of Technology z Doliną Krzemową. EIT stworzy pomost między nauką a biznesem, aby nowatorskie pomysły i rozwiązania technologiczne szybko wchodziły na rynek i zamieniały się w zysk – dla wynalazcy, przedsiębiorcy, a w efekcie dla całej gospodarki - wyjaśniają organizatorzy akcji - Fundacja Projekt: Polska. Konkurentami Polski w rywalizacji o EIT są Austria wraz ze Słowacją, Węgry oraz Hiszpania. http://wiadomosci.onet.pl/2700,1744733,nap...ie_lokalne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Już 7500 wpisów. Podpisałem sie i ja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Podpisane :] Jeszcze tak z 2mln ludzi i będzie dobrze :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Strategia Lizbońska wyznaczyła drogę prowadzącą do uczynienia z Europy mądrego lidera globalnej gospodarki. W 2004 i 2007 roku Unia Europejska podjęła historyczną decyzję o ostatecznym zerwaniu żelaznej kurtyny i rozszerzeniu się na wschód. Unia zrobiła bardzo dużo, by nowo przyjęte kraje w szybkim tempie nadrabiały zapóźnienia cywilizacyjne. Wierzymy w ideę zjednoczonej, solidarnej i otwartej Europy. Sorry, pod takimi bzdurami się nie podpiszę chociaż instytut by się Wrocławiowi przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Sorry, pod takimi bzdurami się nie podpiszę chociaż instytut by się Wrocławiowi przydał. Nikt nie zmusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_ Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Podpisałem się i ja Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.