Skocz do zawartości

[rower] dla laski - Trek Fuel Ex 5 lub 5.5

ROWERKA

Rekomendowane odpowiedzi

Podałaś wcześniej link do roweru Cube AMS WLS , koleżanka odebrała niedawno model AMS WLS COMP , http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/AMS-WL...P_id_20855_.htm

rower kosztował ją 5100 zł.

Była na nim w długi weckend w Wierchomli , jest zadowolona .

Ewentualnie możesz zapytac o oferte komletnego roweru na takiej ramie , http://www.allegro.pl/item361193590_cube_a...super_cena.html

mwęgrzyn :) to Twoja kolezanka musiała natrafić na jakąś okazję ostatnio widziałam ten model po 7 kółek ...!!! :) wiem , ze Cube mają dobre ramy/ wkońcu to NIEMCY/ ale u mnie brak takiego w sklepie , a nie przeslą mi na sprawdzenie jak nie kupię.....chyba, ze znacie taki sklep we Wrocku?

Rulez: Niezły bajk ;):D:o P.s : Jednak wciąż pamietajcie mężczyźni, ze to co Wam to niekoniecznie mi...nie widzę się na nim

Schefel...:) Tez oglądałam ten model...co to jest maestro? Widzę, że macie "mieszane uczucia"co do giant' ów==> rama......??

Wię tak:

Sprawozdanie z dzisiejszego wypadu do sklepu rowerowgo:

Zmierzyłam dziś trek'a fuel ex 5.5 WSD 18' . Rama pasowała jak ulał...:) cieszyłam sie, ze jeden model mam zgłowy....

Na następny raz pójdzie GIANT TRANCE 3...Poszukam jeszcze CUBE AMS WLS COMP

Co do POISON ===>nie mogę go nigdzie znaleźć...

Schefel...:) Tez oglądałam ten model...co to jest maestro? Widzę, że macie "mieszane uczucia"co do giant' ów==> rama......??

Nie mieszane uczucia tylko należy odróżniać systemy zawieszeń. Akurat u Gianta sensownie pracujące to te z maestro czyli Anthem, Trance, Reign.

Co do samego maestro to wystarczy wejść na stronę producenta

tu po angielsku -> http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/technology/maestro_new/

http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/techno.../maestro_new_2/

i po polsku -> http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/techno.../maestro_new_3/

Jeżeli chodzi o zawieszenie to według mnie hierarchia jest taka:

-Trance

-Cube i Poison

-Fuel

mwęgrzyn :o to Twoja kolezanka musiała natrafić na jakąś okazję ostatnio widziałam ten model po 7 kółek ...!!! :) wiem , ze Cube mają dobre ramy/ wkońcu to NIEMCY/ ale u mnie brak takiego w sklepie , a nie przeslą mi na sprawdzenie jak nie kupię.....chyba, ze znacie taki sklep we Wrocku?

Niemozliwe aby AMS WLS Comp kosztował 7 tyś. musiałaś widzieć model Pro , wtedy cena byłby w okolicach 7 tyś.

Model Comp który przesłałem ci wczesniej w linku , kosztuje duzo mniej.

tja tylko ze ski teamem jest tak ze czesto nie ma tego co prezentują. sprawdz zanim się nakręcisz,

co do pracy zawieszenia kony to to samo co trek ktory ci sie podoba. ten sam system.

king jest fajny za bardzo dobre pieniadze, male rozmiary ram są wpisane w ofercie. moze nawet jest dostępny. za piątkę to niezla zabawka.

A....sprawdzę :)

Rozmiary ram : 14'',16'',17'',18'',19'',20'',22''

Osprzęt :

Rama wycieniane Scandium Kona Clump Race, czterozawiasowy system amortyzacji / skok 100 mm

Koła FSA X300, opony Nokian NBX Lite

Widelec amortyzowany, Fox F100RL / skok 100 mm /

Komponenty przerzutki i manetki Shimano XT, hydrauliczne hamulce tarczowe Hayes HFX-9 XC Carbon, mechanizm korbowy RaceFace Evolve XC X-Type, zatrzaskowe pedały Shimano M520, tylny amortyzator Fox Float RP3

NO i PRAWDA TEŻ SYSTEM 4-ZAWIASOWY

Masakryczna przecena.....Czyli jeszcze czeka mnie neizła podróż po sklepach czy mają te modele....powoli robi się niezła lista... :) Za Waszą sprawą :)

NO i PRAWDA TEŻ SYSTEM 4-ZAWIASOWY

Masakryczna przecena.....Czyli jeszcze czeka mnie neizła podróż po sklepach czy mają te modele....powoli robi się niezła lista... :) Za Waszą sprawą :)

Ja tu nie widzę rewelacji, co prawda może się kolorystycznie podobać, szczególnie kobietom ale trzeba pamiętać że to przestarzałe zawieszenie, btw nie wiem czemu Kona się go trzyma ale już nowe modele mają mieć inny zawias.

Ogólnie mówią to słaba rama obwieszona bardzo dobrym osprzętem. Dla mnie rama jest najważniejsza więc wolę mieć dobrą ramę a słaby osprzęt.

Co do samego ski teamu to obsługa i serwis nie ma pojęcia o rowerach a ceny powalają.

roweru pozwól że i ja dołączę do tej dyskusji.

Całkiem niedawno miałem okazję nieco pojeździć na Gian'cie Reign 2 i jako że jest to rower siostrzany do serii Trance X tego producenta to zawieszenie powinno pracować w obu w zbliżony sposób.

Żeby się nie rozpisywać zbyt wiele: rower bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jakością pracy,

czułością na małe przeszkody, efektywnością napędu.

Osobiście myślę że systemy wirtualne działaja najlepiej spośród wszystkich bo 4-linki bardzo mnie rozczarowują. Ale i tu i tu bywają wyjątki.

W każdym razie bardzo polecam Ci Gianta bo w mojej opinii to bardzo dobry wybór.

Treka bądź Konę zostaw innym bo te rowery jakością pracy zawieszenia bardzo odstają na niekorzyść od maestro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...