mwegrzyn Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Podałaś wcześniej link do roweru Cube AMS WLS , koleżanka odebrała niedawno model AMS WLS COMP , http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/AMS-WL...P_id_20855_.htm rower kosztował ją 5100 zł. Była na nim w długi weckend w Wierchomli , jest zadowolona . Ewentualnie możesz zapytac o oferte komletnego roweru na takiej ramie , http://www.allegro.pl/item361193590_cube_a...super_cena.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROWERKA Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 mwęgrzyn to Twoja kolezanka musiała natrafić na jakąś okazję ostatnio widziałam ten model po 7 kółek ...!!! wiem , ze Cube mają dobre ramy/ wkońcu to NIEMCY/ ale u mnie brak takiego w sklepie , a nie przeslą mi na sprawdzenie jak nie kupię.....chyba, ze znacie taki sklep we Wrocku? Rulez: Niezły bajk P.s : Jednak wciąż pamietajcie mężczyźni, ze to co Wam to niekoniecznie mi...nie widzę się na nim Schefel... Tez oglądałam ten model...co to jest maestro? Widzę, że macie "mieszane uczucia"co do giant' ów==> rama......?? Wię tak: Sprawozdanie z dzisiejszego wypadu do sklepu rowerowgo: Zmierzyłam dziś trek'a fuel ex 5.5 WSD 18' . Rama pasowała jak ulał... cieszyłam sie, ze jeden model mam zgłowy.... Na następny raz pójdzie GIANT TRANCE 3...Poszukam jeszcze CUBE AMS WLS COMP Co do POISON ===>nie mogę go nigdzie znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Schefel... Tez oglądałam ten model...co to jest maestro? Widzę, że macie "mieszane uczucia"co do giant' ów==> rama......?? Nie mieszane uczucia tylko należy odróżniać systemy zawieszeń. Akurat u Gianta sensownie pracujące to te z maestro czyli Anthem, Trance, Reign. Co do samego maestro to wystarczy wejść na stronę producenta tu po angielsku -> http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/technology/maestro_new/ http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/techno.../maestro_new_2/ i po polsku -> http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/techno.../maestro_new_3/ Jeżeli chodzi o zawieszenie to według mnie hierarchia jest taka: -Trance -Cube i Poison -Fuel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Jeśli Trek , to naprawdę dozbierać do EX7 , niższe mają słabe opinie. Cube - powinien być dobrym wyborem Poison to niezbyt damski rower (ponadto raczej daleko mu do Cube) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Pod względem zawieszenie będzie pracował tak samo (Poison i Cube) ale ten drugi na pewno ma lżejszą ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROWERKA Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Dzięka za rady koledzy... Po weekendzie napisze, bo teraz niestety praca wzywa... POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 mwęgrzyn to Twoja kolezanka musiała natrafić na jakąś okazję ostatnio widziałam ten model po 7 kółek ...!!! wiem , ze Cube mają dobre ramy/ wkońcu to NIEMCY/ ale u mnie brak takiego w sklepie , a nie przeslą mi na sprawdzenie jak nie kupię.....chyba, ze znacie taki sklep we Wrocku? Niemozliwe aby AMS WLS Comp kosztował 7 tyś. musiałaś widzieć model Pro , wtedy cena byłby w okolicach 7 tyś. Model Comp który przesłałem ci wczesniej w linku , kosztuje duzo mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROWERKA Napisano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 No i już z powrotem w domku:) Wynalazłam z KONY obniżki!!!!! http://www.skiteam.pl/wyprzedaz-kony/ Co mi o nich powiecie? Moze któryś z tych modeli dla mnie? Cemny oszałamiająco niskie.....jednak wciąż ciągnie mnie do TREKA... Waiting for opinions..... POzdrawiam Bajkerów i Bajkerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 tja tylko ze ski teamem jest tak ze czesto nie ma tego co prezentują. sprawdz zanim się nakręcisz, co do pracy zawieszenia kony to to samo co trek ktory ci sie podoba. ten sam system. king jest fajny za bardzo dobre pieniadze, male rozmiary ram są wpisane w ofercie. moze nawet jest dostępny. za piątkę to niezla zabawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROWERKA Napisano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 A....sprawdzę Rozmiary ram : 14'',16'',17'',18'',19'',20'',22'' Osprzęt : Rama wycieniane Scandium Kona Clump Race, czterozawiasowy system amortyzacji / skok 100 mm Koła FSA X300, opony Nokian NBX Lite Widelec amortyzowany, Fox F100RL / skok 100 mm / Komponenty przerzutki i manetki Shimano XT, hydrauliczne hamulce tarczowe Hayes HFX-9 XC Carbon, mechanizm korbowy RaceFace Evolve XC X-Type, zatrzaskowe pedały Shimano M520, tylny amortyzator Fox Float RP3 NO i PRAWDA TEŻ SYSTEM 4-ZAWIASOWY Masakryczna przecena.....Czyli jeszcze czeka mnie neizła podróż po sklepach czy mają te modele....powoli robi się niezła lista... Za Waszą sprawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 NO i PRAWDA TEŻ SYSTEM 4-ZAWIASOWY Masakryczna przecena.....Czyli jeszcze czeka mnie neizła podróż po sklepach czy mają te modele....powoli robi się niezła lista... Za Waszą sprawą Ja tu nie widzę rewelacji, co prawda może się kolorystycznie podobać, szczególnie kobietom ale trzeba pamiętać że to przestarzałe zawieszenie, btw nie wiem czemu Kona się go trzyma ale już nowe modele mają mieć inny zawias. Ogólnie mówią to słaba rama obwieszona bardzo dobrym osprzętem. Dla mnie rama jest najważniejsza więc wolę mieć dobrą ramę a słaby osprzęt. Co do samego ski teamu to obsługa i serwis nie ma pojęcia o rowerach a ceny powalają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 NO i PRAWDA TEŻ SYSTEM 4-ZAWIASOWY Identyczny jak Kellys, czt Trek Ex 5.5 - wielozawias , ale nie HorstLink. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 roweru pozwól że i ja dołączę do tej dyskusji. Całkiem niedawno miałem okazję nieco pojeździć na Gian'cie Reign 2 i jako że jest to rower siostrzany do serii Trance X tego producenta to zawieszenie powinno pracować w obu w zbliżony sposób. Żeby się nie rozpisywać zbyt wiele: rower bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jakością pracy, czułością na małe przeszkody, efektywnością napędu. Osobiście myślę że systemy wirtualne działaja najlepiej spośród wszystkich bo 4-linki bardzo mnie rozczarowują. Ale i tu i tu bywają wyjątki. W każdym razie bardzo polecam Ci Gianta bo w mojej opinii to bardzo dobry wybór. Treka bądź Konę zostaw innym bo te rowery jakością pracy zawieszenia bardzo odstają na niekorzyść od maestro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.