Skocz do zawartości

[serwis] ile mniejwięcej powinni wziąć za swapa ramy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Pytałem w sklepie o ramę i przy okazji zapytałem ile by kosztowała jej wymiana.

Sprzedawca zawołał 70zł - trochę sporo dla mnie, ale sam raczej się nie podejmę bo pewnie zajełoby mi to ze trzy dni i jeszcze bym miał okazję coś zje*ać;) nie istotne, zresztą nie mam narzędzi;p

Jak skończą się matury to może zainteresuje się tematem, na razie zwracam się do Was z zapytaniem ile taka usługa wg Was powinna kosztować w dwóch opcjach: zakup w tym samym sklepie i przynoszę im swoją ramę i swap ;)

POzdr.

Napisano

W decathlonie jak się dowiadywałem to za free... lecz jeśli kupisz Ich ramę ;).

Jeżeli natomiast chcesz wymienić na własną/osobistą/prywatną etc. ramę to w cenie serwisu 50zł. ;)

Napisano

w Wawce w większości serwisów wołają 90-140zł(ale częściej powyżej stówki)

wolał bym sobie kupić książkę Zinna i sześciopak jakiś i samemu to zrobić :)

Napisano

może kupie u nich przy okazji kpl linek i pancerzy i okładziny do klocków to ugadam za swapa 50zł

ogólnie lubie ten serwis bo już kilka rzeczy mi robili za tydzień lekko docentruje koło przed sezonem

POzdr.

Napisano
hmm nie widziałem w decathlonie ram O.o może u mnie nie ma;p

godne uwagi produkty? :nuke:

POzdr.

Otóż mało w życiu widziałeś ;).

Idziesz do serwisu pytasz o ramę i jeżeli mają na stanie to przyprowadzasz rower i Ci zamieniają ramy. Najlepiej dac jakiegoś złoma. Ewentualnie możesz zamówić ramę. Ja miałem kupic Rockridera 8.1 rocznik 2005 [nowa] rozmiar S. Cena... 250zł :).

Różnica między Rockriderem 2005 a 2008?

Żadna. Ten z rocznika 2008 kosztuje 409zł i ma brzydsze malowanie bo ten stary jest czarny mat :nuke:.

Waga rozmiaru S 15xxg!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tiaa przekładanie ramy czasem to 20 minut czasem kilka godzin. :D

Jeżeli przekładasz licz się z wymianą linek i pancerzy. Czasem bywają problemy z wykręceniem suportu czy wybiciem misek sterów. :)

czasem zdarzy się tak że w nowej ramie główka jest dłuższa i okazuje się nagle, że widelec ma za krótką rurę sterową :(

A co do Warszawskich serwisów :geek: Kolega za wymianę linek i regulację Vbrejków zapłacił 50 zł linki i klocki płacił osobno. :down:

I jeszcze jełop z serwisu powinien doradzić by wymienił pancerze bo wymiana samych linek NIC nie da :):blink:

Napisano

20 minut to jak team formuly jeden zmienia opony B) , nie no w 20 minut porzadnie sie nie da ;] chyba ze komunijny rowerek jakis i 7 biegow ;]

Ale godzinka to juz tak , typowy rowerek XC.

Co do cen w lodzi faktycznie srednio 100 zl , roboty troche jest , czasem problemy.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Radzę się rozejrzeć zanim się przepłaci. Ceny są naprawdę różne, ja ostatnio dawałem cały rower do poskładania i w jednym serwisie zawołali mi 150, w dwóch po 100, a ostatecznie znalazłem taki, w którym zrobią mi to za 60 zł i na dodatek był najbliżej ze wszystkich 4 ;-) .

Napisano

Spróbuj sam rozebrać wszystko co potrafisz. Daj im tylko powiedzmy suport do wymiany, i stery to wyciągnięcia. Krzykną pewnie z 20zł, a nie 100 :P

Ja wszystko sam złożyłem i dobrze wyszło :)

Napisano

Mi skasowali za przekladke ramy 100zl, ale w tym oczywiscie czyszczenie napedu,pelna regulacja osprzetu i takie tam. Ale i tak oczywiscie przydalo by sie troszke taniej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...