djtomas Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Witam! Pytałem w sklepie o ramę i przy okazji zapytałem ile by kosztowała jej wymiana. Sprzedawca zawołał 70zł - trochę sporo dla mnie, ale sam raczej się nie podejmę bo pewnie zajełoby mi to ze trzy dni i jeszcze bym miał okazję coś zje*ać nie istotne, zresztą nie mam narzędzi;p Jak skończą się matury to może zainteresuje się tematem, na razie zwracam się do Was z zapytaniem ile taka usługa wg Was powinna kosztować w dwóch opcjach: zakup w tym samym sklepie i przynoszę im swoją ramę i swap POzdr.
ukaniex Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 W decathlonie jak się dowiadywałem to za free... lecz jeśli kupisz Ich ramę . Jeżeli natomiast chcesz wymienić na własną/osobistą/prywatną etc. ramę to w cenie serwisu 50zł.
djtomas Napisano 7 Maja 2008 Autor Napisano 7 Maja 2008 hmm nie widziałem w decathlonie ram O.o może u mnie nie ma;p godne uwagi produkty? POzdr.
Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2008 Mod Team Napisano 7 Maja 2008 W zależności od typu roweru przekładka ramy może kosztować od 50 do nawet 100 zł. Tak jest w moim rowerowym.
Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2008 Mod Team Napisano 7 Maja 2008 Pewnie jakieś fulle do zaawansowanego DH.
QWEY564 Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 w Wawce w większości serwisów wołają 90-140zł(ale częściej powyżej stówki) wolał bym sobie kupić książkę Zinna i sześciopak jakiś i samemu to zrobić
Mod Team Pixon Napisano 7 Maja 2008 Mod Team Napisano 7 Maja 2008 W Łodzi taniej jak za 100 zł ci tego żaden serwis nie zrobi.
djtomas Napisano 7 Maja 2008 Autor Napisano 7 Maja 2008 może kupie u nich przy okazji kpl linek i pancerzy i okładziny do klocków to ugadam za swapa 50zł ogólnie lubie ten serwis bo już kilka rzeczy mi robili za tydzień lekko docentruje koło przed sezonem POzdr.
ukaniex Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 hmm nie widziałem w decathlonie ram O.o może u mnie nie ma;pgodne uwagi produkty? POzdr. Otóż mało w życiu widziałeś . Idziesz do serwisu pytasz o ramę i jeżeli mają na stanie to przyprowadzasz rower i Ci zamieniają ramy. Najlepiej dac jakiegoś złoma. Ewentualnie możesz zamówić ramę. Ja miałem kupic Rockridera 8.1 rocznik 2005 [nowa] rozmiar S. Cena... 250zł . Różnica między Rockriderem 2005 a 2008? Żadna. Ten z rocznika 2008 kosztuje 409zł i ma brzydsze malowanie bo ten stary jest czarny mat . Waga rozmiaru S 15xxg!
amoniak Napisano 19 Maja 2008 Napisano 19 Maja 2008 Tiaa przekładanie ramy czasem to 20 minut czasem kilka godzin. Jeżeli przekładasz licz się z wymianą linek i pancerzy. Czasem bywają problemy z wykręceniem suportu czy wybiciem misek sterów. czasem zdarzy się tak że w nowej ramie główka jest dłuższa i okazuje się nagle, że widelec ma za krótką rurę sterową A co do Warszawskich serwisów Kolega za wymianę linek i regulację Vbrejków zapłacił 50 zł linki i klocki płacił osobno. I jeszcze jełop z serwisu powinien doradzić by wymienił pancerze bo wymiana samych linek NIC nie da
wookie Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 20 minut to jak team formuly jeden zmienia opony , nie no w 20 minut porzadnie sie nie da ;] chyba ze komunijny rowerek jakis i 7 biegow ;] Ale godzinka to juz tak , typowy rowerek XC. Co do cen w lodzi faktycznie srednio 100 zl , roboty troche jest , czasem problemy.
amoniak Napisano 22 Maja 2008 Napisano 22 Maja 2008 Przekładałem kellysa hakera na kellysa hakera rama była pęknięta. Przekładka zajęła 20 minut linki i pancerze te same tylko wyjąć i przełożyć Wcale się nie spieszyłem.
tymek Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Radzę się rozejrzeć zanim się przepłaci. Ceny są naprawdę różne, ja ostatnio dawałem cały rower do poskładania i w jednym serwisie zawołali mi 150, w dwóch po 100, a ostatecznie znalazłem taki, w którym zrobią mi to za 60 zł i na dodatek był najbliżej ze wszystkich 4 ;-) .
Nawrotek Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 Spróbuj sam rozebrać wszystko co potrafisz. Daj im tylko powiedzmy suport do wymiany, i stery to wyciągnięcia. Krzykną pewnie z 20zł, a nie 100 Ja wszystko sam złożyłem i dobrze wyszło
maxiu14 Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 Mi skasowali za przekladke ramy 100zl, ale w tym oczywiscie czyszczenie napedu,pelna regulacja osprzetu i takie tam. Ale i tak oczywiscie przydalo by sie troszke taniej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.