Skocz do zawartości

[licznik] sigma

Paluch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Dzis moj licznik sigma 506 upadl z wysokosci doslownie jednego metra, wraz z lapmpa cateye HL-500ll...

Lampka rozsypala sie, poskladalem w 30 sekund i dziala bez sladow... Natomiast ku mojemu ogromnemu zdziweniu licznik najpierw wariowal, a teraz w ogole sie nie odpala. Telefonow mialem dosc sporo, a jak wiadomo to bardziej skoplikowane i ciezsze urzadzenia... wszystkie bez trudu przezywaly znacznie gorsze upadki... a zwykly licznik szlag trafil po jednym upadku. Niezly szajs... a podobno sigmy sa dobre... zreszta polecono mi je tutaj albo gdzies indziej...

Ktos mial podobnie?

W zwiazku z tym musze kupic nowy licznik, tym razem chcialbym jakis podswietlany... Tylko taki, zeby sie nie rozsypal po jednym upadku! Jaki polecacie?

Pozdrawiam

Napisano

Mialem identyczna scene, tyle, że z sima 1106. Na szczęście miałem miesiąc gwarancji, odesłałem grając głupka że nie wiem co sie stalo po prostu przestał działać. Dostałem nowy :) I tak wiecej sigmy już nie kupie, pewnie będzie to cos pokroju garmin edge, moze ten z mapami :P

Napisano

wszystko zależy od szczęścia

moja sigma 1106 upadała miliony razy (w tym kilka razy przy ~ 30 km/h z kierownicy na asfalt, raz mi ją prawie samochód przejechał) i przestała działać dopiero za milion pierwszym, także z wysokości ok metra.

o aktualna 1606 dbam troszke bardziej, ale też mi kilka razy spadła

miałeś pecha i tyle

Napisano

Wg mnie po prostu niefart... Fakt, że to jest nowsza Sigma, a te chyba są o wiele słabsze od tych, które można było kupić np. 8-9 lat temu.

Ja mam taką sprzed 9 lat. Stare "gniazda" były tak przemyślane, że licznik można było wywalić kolanem, a nawet palcem przy przełączaniu funkcji, z czego często korzystałem. Wypadała kilkadziesiąt razy przy różnych prędkościach. Kąpała sie w rzece, jeździłem z nią przy 20 stopniach mrozu po lodowisku, a także przy 30 stopniowym upale. Kilka tygodni temu kupiłem baterie nr 4 i gdyby nie to, że ta Sigma ma tylko 3 funkcje to nawet nie myślałbym o zmianie na coś lepszego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...