Skocz do zawartości

[stery] Cane Creek S-8 budowa (górna uszczelka)

Ulf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dotarła dziś do mnie paczka ze sterami CC S-8. Po przejrzeniu zawartości zauważyłem niepokojącą rzecz. Mianowicie podczas porównania zawartości pudełka z manualem zaczerpniętym z netu, poniżej link

http://www.canecreek.com/images/stories/pr..._01-10-2005.pdf

zauważyłem iż brakuje w moim zestawie częsci nr. 7 czyli uszczelniacza górnego uszczelniacza. Dzwoniłem do Sprzedawcy i zapewniał mnie, że ma identyczne w rowerze i że u niego ów uszczelniacz też nie występuje. Uszczelnienie to zastępuje o-ring w górnej pokrywie sterów (u mnie właśnie taki jest) Zważywszy na datę widniejącą w linku możliwe, że ów manual odnosi się do starszych modeli sterów. Proszę więc posiadaczy CC o wypowiedzenie się w owym temacie. Nie chce wymieniać uszkodzonych sterów na nowe potencjalnie nie kompletne.

Pozdrwiam

EDYTA (sprawa rozwiązana)

Sprawa się wyjaśniła. Te S-8 które posiadam to OEMy, które różnią sie od "normalnej" wersji brakiem owego uszczelnienia, oraz łożyskami wykonanymi ze zwykłej stali a nie z nierdzewki. Stery odsyłam do sprzedawcy...

Temat można zamknąć.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...