ukaniex Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Czy jest możliwość zakupu dolnej goleni ew. wymiany? Potrzebuję piwot pod V'ki gdyż nie sądzę aby potrzebne mi były hamulce hryd. Jeśli widzieliście gdzieś na aukcjach lub forach proszę o pomoc. Może jakiś sklep oferuję cześci zamiene do takich amortyzatorów. Nikt nic nie wie? Jeżeli nikt nie wie to w takim razie kto jest dystrybutorem Manitou?
Schwefel Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Na Zamiany koło kampusu SGGW masz dystrybutora na Polskę.
ukaniex Napisano 5 Maja 2008 Autor Napisano 5 Maja 2008 OK. Poszedł mail z pytaniem. Jak nic z tego to pozostanie mi kupic nowy amor .
łysol69 Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 A czemu nie tarcza? Jeśli szkoda Ci kasy na hydraulika, zawsze zostaje BB5 czy coś podobnego.
ukaniex Napisano 6 Maja 2008 Autor Napisano 6 Maja 2008 Ale ja mam hydry. Shimano 535. Tylko nie chce ponieważ zależy mi na wadzę roweru.
MrJ Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 Trochę to wg mnie dziwne... co innego gdybyś NIE miał tarczówek. A czy posiadasz koła czy dopiero składasz? Bo do kół na tarcze można dać lżejszą obręcz, a piasty np. XT pod V-ki i CL to ledwie parę gramów różnicy. Osobiście mając już tarczówki (wcale nie takie złe, ich waga realna przy 2x160 na 6 śrub to jakieś 950g ZA WSZYSTKO, włącznie z 12 torxami do mocowania tarcz, adapterami i imbusami do nich) i amorek do tego, nie bawiłbym się zrzucenie może 300g, a przynajmniej nie od razu. Zwłaszcza jeśli są w dobrym stanie Bo zyskujemy wagę na piastach i samych hamulcach, ale tracimy na obręczach a to one rotują najbardziej - i tu urwanie gramów czuć znacznie bardziej niż przy osi koła. A w zamian tych może 300g (niby V-ki są lekkie, ale przecież do ramion dodajmy jeszcze klamki, linki, pancerze, fajki, stalowe piwoty które ważą więcej niż się większości wydaje a i golenie pod nie są trochę cięższe, śruby...) mamy hydrauliczne hamulce, a wielu właśnie dla nich rezygnuje z V-breków.
ukaniex Napisano 6 Maja 2008 Autor Napisano 6 Maja 2008 Amor mam. Tarczówki mam w stanie bdb Deore 535. Koła dopiero będę składał. Szczerze mówiąc to do tej pory jeździłem wyłącznie na V'kach nigdy jeszcze na hydrach więc nie mam porównania .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.