borekd Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jaką wytrzymałą i w miare lekką kasete na 8 kupic? Powiedzmy do 100 zl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53013008-...01__PZTA_0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ja osobiście moge polecić Kasete Srama 5.0 http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...d1adf9d2f71c1af Lekka i mieści się w przedziale cenowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massud Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 jak ma być wytrzymała to nie 5.0. zastanów się nad tym SUNRACE'm ,albo Alivio (HG50 bodajże).Obie sporo poniżej 50 pln. chyba najlepsza relacja trwałość/cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar28 Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 HG40 a jeszcze lepiej HG50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Jaką wytrzymałą i w miare lekką kasete na 8 kupic? Powiedzmy do 100 zl? Wciąż można kupić stare LX i XT z 8 zębatkami, LX kosztuje 75 PLN, XT chyba 90 (tu pewności nie mam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borekd Napisano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 to którą lepiej? sram 5.0 (pg 850) ? czy alivio (hg50) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massud Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 jak wytrzymałą to alivio HG50 albo sunrace'a, jak lekką to sram 5.0. nikt za Ciebie decyzji nie podejmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrsandman Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Stawiałbym na hg50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Wytrzymała to CS-HG50 Alivio/Deore Lekka Sram 5.0 PG850 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Deore XT rocznik 2007 na aluminiowym pająku. Nic trwalszego nie znajdziesz, trzeba jej tylko poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 szczególnie na 8b?;] jak Xt to model 737, ostatni jaki był na 8b, chyba ze XTR 950 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J0seph Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Wciąż można kupić stare LX i XT z 8 zębatkami, LX kosztuje 75 PLN Kupiłem właśnie LX, dotego łańcuch IG90 (jeden), aktualnie mam taki sam naped, przejechane 7k5-8k, i powoli zaczynaprosic sie o wymiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 J0seph - wyboru dokonałeś strasznego, ten LX na 8 biegów jest nie warty swojej ceny. O wiele lepsze jest o prawie połowę tańsze nowe Alivio. A co do kaset na 8 to wytrzymała jest każda kaseta ze stajni Shimano no i Sunrace jest też bardzo dobrym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 A jest jakas kaseta 8-rzedowa Shimano 11-32? Bo 11-30 sa, ale od roku jezdze na kasecie srama 5.0 i koronka 32 odpowiada mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Tak, Shimano Alivio, czyli model HG-40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 a nie wie ktoś czy można gdziekolwiek jeszcze dostac XTR'a na 8b? Były rok temu w centrum za 169zł i teraz odpowiadałoby mi za podobną cenę kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Niebawem bede sobie skladal rower z korba XT, przerzutkami XT i lancuchem XT. Ze starego roweru przeloze manetki, kola i hamulce. Na tylnym kole zalozona jest kaseta SRAM 5.0 (z przebiegiem jakies 600km) i zastanawiam sie czy ja zostawic czy kupic HG50 (kupilbym XT gdyby byla 11-32)? Z jednej strony przebieg kasety nie za duzy i to przemawia zeby ja zostawic. Z drugiej jednak strony jak juz wiekszosc napedu jest nowa to moze i kasete wymienic tymbardziej, ze kosztowalaby mnie jakies 30zl. Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Ja bym założył tą Alivio bo zbiera bardzo dobre opinie wśród kaset na ósemkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J0seph Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 J0seph - wyboru dokonałeś strasznego, ten LX na 8 biegów jest nie warty swojej ceny. O wiele lepsze jest o prawie połowę tańsze nowe Alivio. Patrząc na dystans po jakim zdychają ludziom np. Sram 5.0 (podobna cena - gdzies na forum jest temat) - wydawało mi się że ~8kkm jest przyzwoitym wynikiem, szczególnie na jednym łańcuchu. a powodem nadciagającej zmiany- jest wyciągnięty łańcuch - zaczyna skakać po korbie jak mocniej przycisne, na 3 łańcuch pożyłaby znacznie wiecej - jednak to nie dla mnie metoda - leń mi nie pozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Bzdury wypisujecie na temat SRAMa 5.0 Jak na razie zrobiłem na niej około 8-9 tys. (w tym 9 maratonów) i nadal chodzi świetnie! Styl mojej jazdy raczej nie oszczędza napędu - przeważnie kręcę na cięższych przełożeniach..., a więc proszę nie wypisujecie głupot. 5.0 jest w miarę lekka - 11-30 waży ok. 275g i wytrzymała. To, że niektórym się łamie, to jest tylko i wyłącznie ich wina . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Bzdury wypisujecie na temat SRAMa 5.0 Jak na razie zrobiłem na niej około 8-9 tys. (w tym 9 maratonów) i nadal chodzi świetnie! Styl mojej jazdy raczej nie oszczędza napędu - przeważnie kręcę na cięższych przełożeniach..., a więc proszę nie wypisujecie głupot. 5.0 jest w miarę lekka - 11-30 waży ok. 275g i wytrzymała. To, że niektórym się łamie, to jest tylko i wyłącznie ich wina Ja miałem model niższy - czyli 3.0 (PG 830), przejechałem na tym ponad 6000 km i nadal mógłbym jeździć, ale przy okazji zmiany korby wymieniłem też resztę (kasetę i łańcuch), po taki dystansie kaset ma już tu i ówdzie zadziory, ale łańcuch jeszcze nie przeskakiwał, teraz testuję CS HG 50, wygląda w miarę dobrze, ale jak dla mnie jest gorzej zestopniowana. A LX polecałem, bo moja znajoma miała toto przez lat kilka i prawie 11 tyś. kilometrów, wszystko na jednym łańcuchu i jakoś dawała radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.