bialykom Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 teraz sa takie bez piasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 no to sorki ja mam i uzywam do mycia łapek po serwisie roweru ale taka z piaskiem...chyba czy co to tam jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Myślę że jeżeli jest tam piasek to nawet lepiej bo dokładniej wyszoruje łańcuch, zetrze rdzę i dobrze oczyści. Potem tylko dokładnie wypłukać. Mnie przeraża tylko ślęczenie xx minut nad łańcuchem szorują go szczoteczką do zębów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kylos91 Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Nierzadko jest tak, że lepiej jest mieć nieco zardzewiały łańcuch, niż mieć go całego wymazanego w towocie (widziałem już taki napęd). Smar i piasek będą działały jak szlifierka na napęd... Poza tym warto też zwrócić uwagę na to, że to co widzimy jako rdza (rdzawy nalot) nie oznacza od razu korozji i tego, że zaraz się łańcuch rozleci. To nie jest blacha sprzętu agd, która leży ciągle pod chmurką przez kilka lat i skoroduje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 haha pokazuje niby rok 2009 a teraz 2005 xD nvm jaja są na forum ja zawsze używam rholoffa albo zielonego finisha. A że nalot jest na bocznej części łańcucha(przy sworzniach, bo resztę mam cynkowaną) to co z tego? nie ma to ABSOLUTNIE wpływu na pracę i jazdę. Sworznie mają być cacy i ot cała filozofia, a czyszczę poprzez shake w bidonie tylko i wyłącznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Przeczytałem pierwszą stronę ale nie chce mi się czytać wszystkich stron ....a chciałem powiedzieć tyko tyle,że na noc włożyłem łańcuch do butelki z rozcieńczalnikiem i na drugi dzień rudyyyy :/ Wszystko przez to,że wcześniej oliwiłem go Finish Line-CROSS-COUNTRY na trudne warunki atmosf... Nie dało się tego wypłukać to mówie zostawie na noc,rano będzie ok.... teraz już się męcze dwie godziny płukaniem w piasku,proszku,wd40 i troche tej rdzy zeszło... Jeszcze musze przejechac szczotka na wiertarce i powinno byc ok. ....gdybym to wiedział wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Szczotką na wiertarce? Kiepski pomysł. Po takim zabiegu łańcuch będzie dużo szybciej rdzewiał bo jeśli ma jakąkolwiek powłokę to ją zedrzesz. Nasmaruj i idź pojeździć a rdzawy nalot sam zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 W kwestii taniego smarowania - swietnie i niedrogo dziala oliwka do konserwacji maszyn do szycia:] kosztuje to ok 4pln. szukac w jakis pasmanteriach etc. (osobiscie smarowalem nia takze lozyska i bylo ok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrec Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Myślę że powinieneś wziąć do ręki jakikolwiek odrdzewiacz w sprayu bądź w płynie, usunąć te resztki rdzy (wytrawić), dobrze umyć łańcuch pod bieżąca wodą, tak aby wypłukać resztki odrdzewiacza i w miare szybko go wysuszyć. Następnie wziąłbym ten łańcuch i wrzucił do garnka z olejem spozywczym ( takim do smażenia frytek , postawił na ogniu i wygotował, ewentualnie jeśli masz dostęp do oleju przekładniowego to najlepiej wygotować właśnie w takim. Sposób ten pozwoli wypłukać z łańcucha resztki rdzy i piasku a jednocześnie zabezpieczy łańcuch przed korozją i nasmaruje go, penetrując do wewnątrz. Po wyjęciu łańcucha musisz go wytrzeć suchą szmatkątak by nic z niego już nie kapało. Łańcuch możesz zabezpieczyć i nasmarować również jakimkolwiek preparatem, dobrze by preparat posiadał jakiś dodatek w formie stałych cząsteczek np. dwusiarczek molibdenu, grafit. Dodatek taki pozwoli smarować łańcuch nawet gdy nie ma na nim oleju i przedłuży jego żywotność. Są również do kupienia smary i oleje typowo do łańcuchów. Poniżej kilka przykadów: - CRC 2-26 - doskonale zabezpieczy łańcuch na zimę, zwłaszcza jeśli rower przechowujesz w wilgotnym miejscu CRC 2-26 - CRC 3-36 - do smarowania i zabezpieczenia CRC 3-36 - CRC 5-56 - do smarowania i zabezpieczenia + dodatek stały CRC 5-56 - Ambersil Chainspray Ambersil Chainspray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 17 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 marrec szczerze mówiąc rozbawiło mnie to co napisałeś. Tyle kombinacji a po pierwszej jeździe w deszczu i tak na łańcuchu będzie rdza. Szkoda życia na takie zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mogłeś go jeszcze podpalić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Nie prościej kupić nowy łańcuch? przecież to nie jest duży wydatek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Nowy łańcuch po każdej jeździ w deszczu gdy pojawi się rdzawy nalot? Banalne ale kosztowne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Ciekawostka stricto przyrodnicza-Coca Cola posiada w sobie kwas fosforowy,ktory rowniez zabezpiecza stal antykorozyjnie.Najprostszy domowy sposob,oczywiscie na elementy ktore w zaden sposob nie sa narazone na obciazenia cierne. A i kibel ponoc sie swietnie nia czysci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Łańcuch tak szybko nie rdzewieje, zdążymy przynajmniej dojechać do domu umyć go (jazda w deszczu- błoto) I nasmarować, jeśli to nie działa to mój łańcuch dawno by zardzewiał i rozsypał się. A teraz jak już się pojawiła rdza no to nie ma innego wyjścia chyba, trzeba kupić łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianste1 Napisano 10 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Mi łańcuch zardzewiał tal i to w bardzo krótkim czasie: Pojechałem na maraton do lublina gdzie było błoto, przed startem łańcuch był ok czysty piękny ale na mecie patrze a na łańcuch naszedł taki rdzawy nalot. Jak to możliwe że w niecałą godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.