Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] serwis

kello

Rekomendowane odpowiedzi

wyjalem sprezyne owinieta wokol sworznia mocujacego przerzutke do haka. mam teraz problem bo nie moge jej wlozyc tak, zeby ogranicznik byl na miejscu i jednoczesnie dalo sie nalozyc zatyczke na sworzen. czy po zalozeniu metalowego pierscienia z ogranicznikiem trzeba nim jakos zakrecic w ktoras strone? czytalem manual na bikeworldzie z xt ale u mnie to jakos nie wychodzi... sprezyna jest prosta i wszystko inne rowniez w porzadku tylko ja robie cos nie tak. przerzutka to xtr 950

czy po zalozeniu metalowego pierscienia z ogranicznikiem trzeba nim jakos zakrecic w ktoras strone?

tak, trzeba zakręcić...

czytalem manual na bikeworldzie z xt ale u mnie to jakos nie wychodzi...

...zakręcić odwrotnie niż to wynika z owego "manuala" - powiem szczerze, że zgłupiałem zupełnie czytając artykuł

spróbuj wstępnie założyć sworzen, sprężynę i metalowy pierścień. wkręć przerzutkę w hak ramy i oprzyj o niego śrubę regulacyjną (tą przy pierścieniu). dociskając przerzutkę z boku w stronę haka obróć ją do dołu, tak by ogranicznik na metalowym pierścieniu znalazł się pod ogranicznikiem na przerzutce.

potem ostrożnie wykręć z haka i załóż blokadę (U) przytrzymując pierścień kombinerkami, jeśli sprężyna będzie chciała wyskoczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...