Skocz do zawartości

[projekt] przemiana krossa na no sainta

Rudd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planach na przyszłość (i tą bliższą i tą dalszą) "trochę" pozmieniać w moim rowerku. Na początek zacznę od amorka, potem koła, rama - resztę mniejszych rzeczy zostawię na koniec. Tylko jeszcze nie wiem jaką wybiorę sztycę.

Wrzucam rozpiskę i liczę na to że pomożecie mi może coś w niej pozmieniać na lepsze :D

31928bd8010a9df0m.jpg

Ciężkie podkładki pod mostek oraz zaciski kół.

Podkładki zmieniłbym na Soul Kozaka albo coś podobnego, a zaciski kół na Dartmoora, Boplighta etc. (zależy to głównie od funduszy)

Do reszty nie można się przyczepić. :)

No to napiszę co ma zostać do końca z tych części co są teraz:

-Hamulce

-Korba

-Przerzutka przednia

-Chwyty

-Kierownica

-Mostek

-Pedały

Z kasą nie wiem jak będzie później, ale na razie priorytetem jest amor ->koła ->rama w takiej kolejności jak napisałem. Chyba że napęd szybciej sie zajedzie (na razie się na to nie zanosi).

Update rozpiski - dodane rogi o których zapomniałem, sztyca i zmienione zaciski (na czerwono zaznaczyłem to co jest gotowe)

cdaa67e84e1d7a72m.png

piasty AC podobno nie są zbyt żywotne

może szosowy novatec na przód? niedrogi i lekki, a pod r7 i twoją wagą nie będzie miał ciężko

nowe obręcze, <400g za 100zł

http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=7426

rama, może te 150g więcej, ale za to 700zł w kieszeni, rura podsiodłowa i średnica pod obejmą jak w luziferze

http://www.zoulou-bikes.com/Cooma.php

rama, może te 150g więcej, ale za to 700zł w kieszeni, rura podsiodłowa i średnica pod obejmą jak w luziferze

http://www.zoulou-bikes.com/Cooma.php

Tylko że ja chcę ramę o rozmiarze równe 20" (teraz mam 19 i jest na styk, a 21 za duża będzie). Ale jak znajdzie się coś lekkiego i nie za drogiego i 20" to chętnie to rozważę :)

może szosowy novatec na przód? niedrogi i lekki, a pod r7 i twoją wagą nie będzie miał ciężko

W takie coś się nie bawię. Moja waga - 72kg :)

Ciekawa propozycja

piasty AC podobno nie są zbyt żywotne

To się sprawdzi :)

Był kiedyś temat o wytrzymałości aluminium. Z tego co pamiętam po bodajże 5 latach rama aluminiowa ma tylko 10% swojej dawnej wytrzymałości. Jeżeli chodzi o wytrzymałość to kupuje się stal np. Reynoldsa. :)

Tylko że ja chcę ramę o rozmiarze równe 20" (teraz mam 19 i jest na styk, a 21 za duża będzie). Ale jak znajdzie się coś lekkiego i nie za drogiego i 20" to chętnie to rozważę :)

W takie coś się nie bawię. Moja waga - 72kg :P

Ciekawa propozycja

To się sprawdzi ;)

Co do piast AC, to nie życzę nikomu niechcianych zabaw z tylnią piastą. Ac nie miałem ale niby porządną Xt już zdarzyło mi się raz rozpieprzyć. Tutaj nie szukałbym kompromisów...

Przednia szosowa przy 72kg i R7 ma wywoływać obawy?

Ja mam 85kg , tępego Bombera {do czasu serwisu} i 65g rotaza szosowego i piasta daje radę...

Obręcz Sun Rimsa - sprawdź ;) Może faktycznie oprócz stosunku cena/waga okaże się jeszcze wytrzymała i niezawodna..

A Ramka, jeżeli chcesz 20" no to bierz 20", nie ma co brać kolejnej ramki na styk, a na zapas może się nie przydać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...