Skocz do zawartości

[ochraniacze] Bluza i spodenki z ochraniaczami.

erich

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

najgorsze, poza obrazeniami głowy sa rany na łokciach i kolanach.

szukam w necie ciuchów z ochraniaczami. nie chodzi mi o oddzielnie zakładane , tylko cos w rodzaju wszytych na stałe usztywnień , cos jakby grubych łat na łokciach i kolanach... szukałem w necie, ale cos mi słabo idzie i nic nie widziałem...

co o tym myslicie? mozna cos takiego kupic. jak to sie sprawdza w praktyce... czy dac sobie spokój i kupic porzadne ochraniacze?

i czy w długich trasach noszenie czegos takiego nie jest meczace?

mysle o tym bardzo powaznie, bo miałem w kwietniu dwie powazne wywrotki na rowerze i jakos szczescie mi nie dopisuje...

aha... w 90 % poruszam sie po drogach asfaltowych, z rzadka jezdze po lesie...

przepraszam za pisownie, ale mam reke w gipsie i moge pisac tylko jedna :D

asfalt, dziurawe wiejskie drogi, dużo podjazdów i zjazdów... trasy od 40km wzwyż, czasem 100km...

wiem, ciężka sprawa. ale chciałbym przynajmniej cos na łokcie, może z neoprenu? i co bedzie latem? gorąco i niewygodnie.

ostatnio tak łupnąłem łokciem o asfalt, że pękła mi kosc promieniowa :)

zastanawiam sie tylko jak sie zabezpieczyc na przyszłosc przed takimi zdarzeniami? kask chroni głowę, ale co z resztą?

Nie masz zadnego w okolicy sklepu z Czesciami/akcesoriami do rowerow? Praktycznie w kazdym takim porzadniejszym sklepie musza byc ochraniacze moim zdaniem. A jak nie masz w okolicy to warto sie przejechac do wiekszego miasta i sprawdzic cennik :) Uwazaj przy doborze ochraniaczow to wazne. Ja kupilem jakies tandety na takie gumowe paski ze po godzinie jazdy rece mnie bola w lokciach. Jezeli Tobie chodzi o caly stroj taki jak np. do dh to to sa drogie rzeczy a zwykle ochraniacze mozna kupic za smieszna cene. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...