erich Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 czesc najgorsze, poza obrazeniami głowy sa rany na łokciach i kolanach. szukam w necie ciuchów z ochraniaczami. nie chodzi mi o oddzielnie zakładane , tylko cos w rodzaju wszytych na stałe usztywnień , cos jakby grubych łat na łokciach i kolanach... szukałem w necie, ale cos mi słabo idzie i nic nie widziałem... co o tym myslicie? mozna cos takiego kupic. jak to sie sprawdza w praktyce... czy dac sobie spokój i kupic porzadne ochraniacze? i czy w długich trasach noszenie czegos takiego nie jest meczace? mysle o tym bardzo powaznie, bo miałem w kwietniu dwie powazne wywrotki na rowerze i jakos szczescie mi nie dopisuje... aha... w 90 % poruszam sie po drogach asfaltowych, z rzadka jezdze po lesie... przepraszam za pisownie, ale mam reke w gipsie i moge pisac tylko jedna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 -daj sobie spokój i kup normalne ochraniacze... -w długich trasach będą uciążliwe(ba, mogą pojawić się odparzenia) -napisz w jakich warunkach jeździsz, jaki styl jazdy i co to są "dłuższe trasy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erich Napisano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 asfalt, dziurawe wiejskie drogi, dużo podjazdów i zjazdów... trasy od 40km wzwyż, czasem 100km... wiem, ciężka sprawa. ale chciałbym przynajmniej cos na łokcie, może z neoprenu? i co bedzie latem? gorąco i niewygodnie. ostatnio tak łupnąłem łokciem o asfalt, że pękła mi kosc promieniowa zastanawiam sie tylko jak sie zabezpieczyc na przyszłosc przed takimi zdarzeniami? kask chroni głowę, ale co z resztą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisD Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Nie masz zadnego w okolicy sklepu z Czesciami/akcesoriami do rowerow? Praktycznie w kazdym takim porzadniejszym sklepie musza byc ochraniacze moim zdaniem. A jak nie masz w okolicy to warto sie przejechac do wiekszego miasta i sprawdzic cennik Uwazaj przy doborze ochraniaczow to wazne. Ja kupilem jakies tandety na takie gumowe paski ze po godzinie jazdy rece mnie bola w lokciach. Jezeli Tobie chodzi o caly stroj taki jak np. do dh to to sa drogie rzeczy a zwykle ochraniacze mozna kupic za smieszna cene. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.