roswell Napisano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 No to mi się udało, najciekawsze, że zupełnie przypadkowo. Działa niewiarygodnie szybko i precyzyjnie, nawet pod obiążeniem. Tyle tylko, że nie obsługue przełożen 3-1 i 3-2 (przód-tył) Parę razy zdarzyło się, że sie zgubiła, ale nie wiem czy to wina przerzutki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Mam sx-5 z krótkim albo średnim wózkiem (różnie literatura podaje) i działa na kasecie 34 i korbie 44, wszystkie przełożenia chodzą, nie ma mowy o spadaniu, czy przeskakiwaniu łańcucha. Fakt jednak że na skrajnych chodzi wyraźnie głośniej (szczególnie na średnim blacie z przodu), ale staram się unikać takich przełożeń. Regulacja zajmuje parę chwil, aby to dobrze zrobić fajnie mieć stojak pod rower, żeby przerzutka była w odpowiedniej pozycji, wtedy ustawiasz co do milimetra obrotu baryłki i nie trzeba nic poprawiać w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 drazac temat dalej ... czy krotszy wozek powoduje szybsze rozciaganie lancucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Temat to: [przerzutka tył] Sram X-9 - gdzie najtaniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.