roswell Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam! Jestem zdecydowany kupić przerzutkę Sram X-9. Przeglądnałem ofertę kilku sklepów, najtaniej jest za 179zł w bike-center. Być może jednak ktoś z Was widział tańszą ofertę, jeżeli tak proszę o informację. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Z wysyłką czy netto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Brutto, cena bez wysyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 To poniżej 179 PLN chyba nie znajdziesz. W porównaniu do ceny katalogowej to prawie dwa razy taniej. Z którego roku ta przerzutka, zapodaj linka, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 http://bike-center.nazwa.pl/sklep/product_...roducts_id=1416 Tak trudno poszukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 FiFi Radzę spuścić z tonu, szacunek dla starszych się należy... roswell Taniej chyba nie ma, nawet na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Maja 2008 Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Tak trudno poszukać? Uważaj sobie. To zainteresowany powinien dawać linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkapa666 Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 w www.formicki-bike.pl jest za 190zl, + 9 zl przesylka poczta, co daje 199:) ja planuje zamawiac w tym sklepie. Mam go sprawdzonego, szybki kontakt wysylka. a jak jest z bike-center? ile + wysylka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Wszystkie przesyłki (prócz rowerów) wysłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej GLSKoszt wysyłki: za pobraniem 21,5pln przy przedpłacie na konto 16pln Przerzutka w bike-center: http://bike-center.nazwa.pl/sklep/product_...roducts_id=1416 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Można również wybrać wysyłkę Pocztą Polską: "Koszty przesyłki wynoszą: Kurierem GLS: - za pobraniem 21 pln - przy przedpłacie na konto 16pln Pocztą Polską: (przesyłką priorytetową) - za pobraniem (gotówka przy odbiorze) 15pln - przy przedpłacie na konto 10pln" Tyle tylko że trzeba pamiętać, ze to X-9 z długim wózkiem, średni jest o 50zł droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Droższa jest wersja ze średnim wózkiem http://bike-center.nazwa.pl/sklep/index.ph...mp;filter_id=64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkapa666 Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 a jaka jest roznica w dzialaniu? oplaca sie doplacac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Różnica w działaniu jest żadna a jak już to na korzyść tej z długim wózkiem. Krótszy wózek stosuje się np w FR żeby tak łatwo nie zgubić przerzutki i żeby miała lepszy naciąg łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Krótsza może nawet pogorszyć sprawę, lepsza z długim wózkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Przerzutka ze średnim wózkiem może nieco upośledzić pracę napędu. Do nowego (w przyszłym roku) bika planuję kasetę szosową, jak zajeżdżę swoją x-9 zakładam tą samą (a może x-0) tylko, że ze średnim wózkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Różnica w działaniu jest żadna a jak już to na korzyść tej z długim wózkiem. Krótszy wózek stosuje się np w FR żeby tak łatwo nie zgubić przerzutki i żeby miała lepszy naciąg łańcucha. ? Dlaczego akurat na korzyść tej z długim wózkiem? Krótsza może nawet pogorszyć sprawę, lepsza z długim wózkiem. ??? Przerzutka ze średnim wózkiem może nieco upośledzić pracę napędu. Do nowego (w przyszłym roku) bika planuję kasetę szosową, jak zajeżdżę swoją x-9 zakładam tą samą (a może x-0) tylko, że ze średnim wózkiem. ? Jak to upośledzić? Chodzi o skrajne biegi? Posiadam napęd ze średnim wózkiem, stąd te pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Hmm.. Tez jestem ciekawy, bo dopiero co czytalem, ze przerzutki ze srednim wozkiem sa szybsze, bardziej precyzyjne i nie placze sie w nie nic tak jak to ma miejsce w przypadku dlugiego wozka. Dlatego na drugi dzien po zakupie przerzutki z dlugim wozkiem poszedlem ja wymienic na taka sama, ale z krotkim wozkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Krórszy wózek szybciej zmienia biegi. Jednak taka przerzutka ma mniejszą pojemność- 33T, a pojemność kasety 11-32 + korba 22-44 wynosi 43T,wobec tego przerzutka może ulec uszkodzeniu przy skrajnych przełożeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ale skrajnych przelozen nie powinno sie w ogole uzywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ni powinno , to nie znaczy, że czasami, z powodu zmęczenia czy pośpiechu takich nie użyjesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 sredni wozek oczywiscie dziala ciut lepiej od dlugiego. kumpel używa gs'a w napedzie 11-34 i 22-44: nic sie nie dzieje. zabobony na temat uszkodzenia przerzutki przy skrajnych biegach sa oczywiscie wyssane z palca. pamietajmy, ze pojemnosc przerzutki to zdolnosc do wybierania nadmiaru lanucha. mniejsza pojemnosc => lanuch szybciej zaczyna zwisac luzny => przerzutka jest "zlorzona" i opiera sie na marginesie. Dobor wlasciwej dlugosci lanucha pozwala zminimalizowac ten efekt. U mnie (kaseta 11-32 korba 22-44) tylko na jedym biegu przerzutke nie radzi sobie z wybraniem lanucha. Mowa o przelozeniu 1-9 (lub jak kto woli 22-11). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 U mnie (kaseta 11-32 korba 22-44) tylko na jedym biegu przerzutke nie radzi sobie z wybraniem lanucha. Mowa o przelozeniu 1-9 (lub jak kto woli 22-11). no właśnie ...nie radzi ... a długi radzi i to jest różnica - szybkość w zamian wiekszej uwagi - każdy może wybrać według uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Jednak zakupiłem przerzutkę Sram X-9 w wersji z krótkim wózkiem, odległośc od osi kółek wynosi 55mm!! Chciałbym się dowiedzieć jak to jest (w teorii) z obsługą napędu 22/32/44 i 11-32. Czy jakieś biegi nie bedą obsłużone. Na razie nie jestem w stanie tego sprawdzić bo mam za krótki łańcuch, na blacie mogę obsługiwać tylko zębatki 5-9 z tyłu. Naprawdę robi dziwne wrażenie, wydaje się być nieproporcjonalna. Mam nadzieję, że dzięki temu skończą się problemy z pokrzywionym wózkiem, tym bardziej, że jest grillonowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Uuuu... O teorii to i ja gdzieś w swoich postach dawałam linki... Muszę poszukać... [...] Jest! Długi a średni wózek przerzutki tylnej Można to też odnieść do wózka krótkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Sram w X9 ma długi, średni i krótki aby nie było:) długi ma 100mm miedzy kółeczkami, średni 78 a krotki 55. Ale rzecz w tym ze krótki jest ciężko dostać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.