Skocz do zawartości

[kask] wkładki antybakteryjne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ostatnio zauważyłem, że mam zniszczoną wkładkę czołową, nie orientujecie się czy jest możliwość zakupu kompletu wkładek do kasków MET?

Jeśli macie namiar na jakieś sklepy internetowe gdzie są dostępne będę wdzięczny za info.

Na allegro znalazłem tylko jeden zestaw do giro.

Dzięki i pozdrawiam.

Napisano

W takim razie nie zostało nic jak pisać do wszystkich znanych sklepów na necie czy mają wkładki ,czasem warto spytać bo pomimo ,że nie widnieje to w ofercie zdarza się że jest

Napisano

Witam. Ale w jaki sposób zniszczoną? O ile mi wiadomo wkładki te mają wchłaniać pot i dopasowywać kask do głowy, czyniąc go wygodniejszym. co tu się może "popsuć"?

Pozdrawiam

Napisano

Przetarcie czy deformacja - jest do zjedzenia, ale mnie sie zaczęła rozdzierać ta czołowa. Kawałek, który trzyma rzep odpruł się od reszty i nie jest stabilna, a że chodzi o czołową - automatycznie zmniejsza komfort. Poza tym ta najbardziej przylega do głowy i jest już dosyć wgnieciona, cieniuteńka.

Będę szukał i jak coś znajdę dam znać ;)

Napisano

Byłem dziś w jednym z rzeszowskich sklepów i dowiedziałem się, że jest możliwość załatwienia takich wkładek albo czegoś podobnego, a przynajmniej się postarają... sklep jest z grupy velo/accent więc myślę, że w całej Polsce w tej sieci jest taka możliwość.

Jak się uda to zorganizować to dam znać;)

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Napisano

z dostępnością wkładek (przynajmniej do Authora) nie jest wcale tak różowo jak obiecuje dystrybutor na stronie produktowej kasków pisząc "wymienne wkładki antybakteryjne wewnątrz kasku"

może i wymienne, ale jak się ma jakąś znajomą szwaczkę która coś uszyje podobnego wg wzoru :(

trzeci miesiąc po różnych sklepach szukam wkładek do Authora Reflexa i okazuje się że nawet sprowadzić ich nie sposób bo nie ma na stanie u dystrybutora :D . nie pozostanie mi chyba nic innego jak kupno jakiegoś innego kasku, na pewno tym razem nie dystybuowanego przez Velo

• 6 miesięcy temu...
Napisano

A może wymyśłimy jakieś patenty zgodne z filozofią "zrób to sam". 30 zyla za wkładki to może i nie kosmiczne pieniądze, ale moim zdaniem kilka gram gąbki nie jest tyle warte (nie mówiąc już o dostęności). Na początek mój typ - wsadziłem filcowe podkłądki samoprzylepne takie co się pod nóżki od mebli montuje (tzw. ślizgacze). Zobaczę jak to się sprawdzi w praktyce. Dodam, że u mnie (Met 5-elementh) główna wyściółka jest ok, ale podniszczyły się wkładki: przednia i boczne.

Bez bocznych da się chyba jechać z przodu trochę "gryzą" miejsca w których się przytwierdząło wkładkę. Może z tymi ślizgaczami jakoś się da? Skoro filce na nogi były dobre to i na głowe powinny być ok :)

Napisano

Dziś była pierwsza jazda i jak na razie nie jest źle, filce spełniają swoje zadanie - dopasowują kas do łba użytkownika :( Pochłanianie potu to osobna kwestia - w każdym razie w przypadku kasku MET nie ma kontaktu plastiku ze skórą a o to chyba m.in. chodzi. Dzisiaj korzystałem z "patentu" z czapką z membraną windstopper. Zobaczymy jak będzie bez niej.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Co ja przeszedłem aby dostać wkładki do kasku Lazer to można by ksiazkę napisać niecieńką... emaile do dystrybutora który zareagował dopiero gdy napisałem do głownej siedziby firmy w Belgii, później problemy z dostępnością u samego dystrybutora, później problemy z przesyłką kurierską, po kilku miesiącach błagań i walki dostałem upragniony "komplet" wkładek z brakującą jedną wkładką - za tą całą operacje zapłaciłem blisko 50 zł!

Radzę dobrze sie zastanowić i sprawdzic dostępność wkładek tzw "wymiennych" przed zakupem kasku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...