yellowfox Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Może dla niektórych pytanie śmieszne a ja jakoś nie znalazłem na nie odpowiedzi, ktore klasy kaset shimano i sramu mają wymienialne ostatnie 3 kółka z zebami ? ps. sprawdzałem faq wiec albo jestem ślepy albo dodanie takiej info to dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Shimano deore lx i niższe grupy po rozwierceniu nitów. Na pewno Sram 5.0 i 3.0. Na 100% 5.0 na imbus. W przypadku shimano rozwiercenie nitu w niczym nie przeszkadza. Koronki nie muszą być połączone. Generalnie chyba wszystkie kasety bez pająka. Rozumiem że ostatnie to najwyższe? Bo jak najniższe (najmniejsze) to chyba większość kaset ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yellowfox Napisano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 mowiłem o tych najmnijeszch 3, od 11 zebowej, ma mam np srama 5.0 pg850 i tam mam wszystko połaczone chyba ? w ogóle gdzie można dostać te wymienne tarcze ? wszedzie sprawdzam i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 SRAM PG-980 ma na pająku tylko 3 największe koronki http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&a...3689&foto=6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Z tyłu masz gniazdo na imbus i jak go wykręcisz to się kaseta rozpadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 kasetę SRAMa 5.0 można rozebrać na czynniki pierwsze przy pomocy imbusa 1.5mm, wiem bo dzisiaj to zrobiłem w celu dokładnego czyszczenia- można sobie wymieniać dowolną koronkę... co do dostępności poszczególnych trybów- myślę że są raczej nie do dostania (przynajmniej w Polsce...), mozna się co nawyżej ratować używkami z allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Za to w Shimano pierwsze trzy koronki są luzem i można je wymieniać. Ze znalezieniem nowych koronek niema problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.