yellowfox Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Może dla niektórych pytanie śmieszne a ja jakoś nie znalazłem na nie odpowiedzi, ktore klasy kaset shimano i sramu mają wymienialne ostatnie 3 kółka z zebami ? ps. sprawdzałem faq wiec albo jestem ślepy albo dodanie takiej info to dobry pomysł
dużepiwo Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Shimano deore lx i niższe grupy po rozwierceniu nitów. Na pewno Sram 5.0 i 3.0. Na 100% 5.0 na imbus. W przypadku shimano rozwiercenie nitu w niczym nie przeszkadza. Koronki nie muszą być połączone. Generalnie chyba wszystkie kasety bez pająka. Rozumiem że ostatnie to najwyższe? Bo jak najniższe (najmniejsze) to chyba większość kaset ma.
yellowfox Napisano 1 Maja 2008 Autor Napisano 1 Maja 2008 mowiłem o tych najmnijeszch 3, od 11 zebowej, ma mam np srama 5.0 pg850 i tam mam wszystko połaczone chyba ? w ogóle gdzie można dostać te wymienne tarcze ? wszedzie sprawdzam i nic
ulvgar Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 SRAM PG-980 ma na pająku tylko 3 największe koronki http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&a...3689&foto=6
Schwefel Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Z tyłu masz gniazdo na imbus i jak go wykręcisz to się kaseta rozpadnie.
Tooreck Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 kasetę SRAMa 5.0 można rozebrać na czynniki pierwsze przy pomocy imbusa 1.5mm, wiem bo dzisiaj to zrobiłem w celu dokładnego czyszczenia- można sobie wymieniać dowolną koronkę... co do dostępności poszczególnych trybów- myślę że są raczej nie do dostania (przynajmniej w Polsce...), mozna się co nawyżej ratować używkami z allegro
Schwefel Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Za to w Shimano pierwsze trzy koronki są luzem i można je wymieniać. Ze znalezieniem nowych koronek niema problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.