Skocz do zawartości

[serwis] dobry, z kompetentnymi mechanikami

Martinii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuje dobrego serwisu rowerowego, w ktorym uczciwie i z nalezyta dokladnoscia zloza mi rower z dostarczonych elementow.

Dotychczas sewisowalem rower w Cyklotur, ale byly to raczej male prace serwisowe (regulacje, wymiana pojedynczych podzespolow itp.)

Poradzcie cos ze swojego doswiadczenia.

Pozdrawiam

Napisano

Złożenie roweru nie jest trudne. Przy nawet małej wiedzy powinieneś sobie dać radę.

Jeżeli chcesz oddać rower do serwisu to myślę że Cyklotur nie będzie zły. Ogólnie każdy serwis powinien sobie z tym poradzić, serwisanci gubią się dopiero jak potrzeba bardziej specjalistycznej wiedzy np. do rozebrania amortyzatora.

Napisano

Owszem, moze i kazdy serwis powinien sobie z tym poradzic, ale bylem swiadkiem jak jednemu facetowi w pewnym serwisie 'smarowali' naped.... WD40. Takich uslug wolalbym uniknac.

Napisano

hmmm krótkie terminy to Suchy las - sklep dwa koła - www.2kola.net/

jest jeszcze serwis u pana Faryniarza na Poznańskiej (k. szpitala)-facet sam jest nałogowcem rowerowym :P

Pytanko poza tematem

gdzie w poznaniu można przymierzyć kaski uvex??

albo w jakich sklepach jest duży wybór kasków innych marek?

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Napisano

hej

w sprawie serwisów w Poznaniu jeszcze troszeczkę !

zdecydowanie polecam Faryniarza na Mickiewicza! skorzystałem z podpowiedzi kogos na forum i musze powiedzieć koles jest mega! z pewnością nie naciąga, nieściemnia i zna się na rzeczy! i faktycznie chyba jest zapaleńcem rowerowym.

próbowałem kiedyś na Wildzie taki serwis, chyba ulica św czesława, też radzą sobie chopaki!

mój znajomy oddał rowery gdzies na Sobieskiego i jest mega zadowolony

powodzenia!

Michał

Napisano

to ja polecam Pana na os. Kosmonautów. Nazwiska nie pamiętam ale jestem ogólnie zadowolony.Już kilka razy korzystałem z usług i było dobrze a zarazem tanio w porównaniu do innych.

Blok bodajże nr. !5 w piwnicy. Jest szyld na klatce schodowej także łatwo trafić od strony os. Wichrowe Wzgórza

• 4 tygodnie później...
Napisano

2 ostatnie posty dotyczą najprawdopodobniej serwisu na os. Kosmonautów 13c, zaiste Pan Krzysztof nie ma sobie równych. Odradzam korzystania z serwisów przy jakimkolwiek większym sklepie rowerowym na terenie Poznania.

• 3 tygodnie później...
Napisano

hehe i tu popieram Pavulon`a :D

A ja nie polecam Kosmonautów serwisowałem tam rower przez 5 lat rower nie nadawał się do użytku musiałem kupić nowy.

Generalnie jak widzę serwis rowerowy to już się boje. Ci ludzie potrafią wykonać proste czynności przy bardziej skomplikowanych czynnościach po prostu nie dają rady.

Podam przykłady:

1. Kosmonautów rower praktycznie nie nadaje się do użytku.

2. Zwycięstwa nowy rower zaczęli prostować tarczę metalowym młotkiem (brr... aż mi skóra cierpnie) Problem dotyczył regulacji przedniej przerzutki.

3. Rybczyński - mieli sprawdzić koło wymieniając na inne - nie znaleźli koła żeby to wykonać ale nic nie zepsuli.

4. 2Kola - zgubili nakrętkę na wentyl + pęknięta nakrętka na końcówkę wentyla.

pozdrawiam

Maks

Napisano

A ja sądze że jak chcesz miec dabrze zrobiony rower to rób go sam , a zlecaj czynności serwisom których nie potrafisz lub nie możesz wykonać. Ja np. oddaje jedynie koła do zaplatania (polecam pana Zbyszko naprzeciwko Armota)i korbe do założenia (w bicyklu mnie znaja wiec robią mi to na poczekaniu). Porstszej recepty chyba nie ma :huh:.

Napisano

A ja sądze że jak chcesz miec dabrze zrobiony rower to rób go sam , a zlecaj czynności serwisom których nie potrafisz lub nie możesz wykonać. Ja np. oddaje jedynie koła do zaplatania (polecam pana Zbyszko naprzeciwko Armota)i korbe do założenia (w bicyklu mnie znaja wiec robią mi to na poczekaniu). Porstszej recepty chyba nie ma ;).

Jeśli myślę o tym małym sklepiku przy Pestce - to też jest Bicykl. Zdecydowanie polecam.

Odradzam Markowe Rowery (dawny Armot)

• 1 rok później...
Napisano

Polecam usługi serwisu Faryniarza na ul. Poznańskiej 58A. Wystrój kiepski ale serwis solidny, fachowe porady i pomoc. Ostatnio potrzebowałem nietypowej sztycy do mojego roweru(Nie Do Dostania) i za śmieszne pieniążki dostałem to co chciałem. W innych serwisach przecierali oczy ze zdumienia, że coś w takim rozmiarze występuje i najlepiej zmienić rower(1 z serwisów) :) .

Napisano

Też słyszałem dużo o tym gościu na poznańskiej, ale znajomemu który nie zna się na rowerach wykasował po 200 zł za zwijanego explorera. Nie jakąś specjalną wersję. Ja w wolę jeździć do serwisów w których sprzedają drogie części, bo wierzę że jak coś takiego sprzedają, to wiedzą coś o tym (np. Cyklotur - POLECAM!). A w jednym sklepie w swarzędzu gość próbował mi sprzedać tarczówki hydrauliczne MANITOU :icon_mrgreen: Brak słów. Na zwycięstwa kupiłem kilka części, ale tylko kupiłem, bo wujek jednego kolegi to właściciel, więc miałem zniżkę :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja polecam serwis na Świerczewie Kegel Bike.

Wymieniałem tam cały napęd (z korbą) i poprosiłem przy okazji o ogólne przejrzenie całego roweru.

Odbieram następnego dnia - rower czyściutki, wszystko przesmarowane, wymienione klocki. Chodzi lepiej niż nówka po odebraniu jako z dawnego Armotu :)

Ceny umiarkowane, miła obsługa. Na miejscu duży wybór części, więc nie ma obawy, że zabraknie jakiegoś drobiazgu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Gorąco polecam serwis na osiedlu Kosmonautów 13c!!!

Serwis mały, ale bardzo dobry. Tanio! Fachowo! Szybko(serwis całego roweru jeden dzień) i tanie części! ;)

Gorąco polecam!

Napisano

Na zwycięstwa kupiłem kilka części, ale tylko kupiłem, bo wujek jednego kolegi to właściciel, więc miałem zniżkę :)

Armot ?

Tam to naprawdę mają wygórowane ceny, jest to chyba jedyny sklep, w którym aktualnie za ladą stoi jeszcze korba XTka bo tak to trzeba zamawiać, a dlaczego ?? Bo kosztuje 717 zł, dla porównania cena w cykloturze to 539 zł.

Napisano

Ja robię prawie wszystko sam.

Jeśli chodzi o serwis rozbieram rower w drobny mak czyszczę, smaruje i składam.

Nie mam z tym żadnych problemów. A jak już muszę oddać bo nie wiem jak coś zrobić to się dokładnie wypytuje co było zrobione i jak tak abym następnym razem mógł zrobić sam.

Polecam wszystkim takie działanie.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...