cyklista Napisano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Czy ktos używał spinki Shimano do łańcuchów 8-rzędowych? http://www.allegro.pl/item349216481_spinka...o_fv_od_ss.html Czy w porównaniu np. do spinki Srama łatwiej ją założyć/zdjąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Ojciec ma taka spinkę niemiłosiernie ciężko to spiąć i rozpiął.Lepszy pod tym względem Sram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 A czy ta spinka to nie jest czasem ta która po rozpięciu nie da się ponownie spiąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Szczerze to tak ciężko się zapina że musiałem użyć kombinerek.Nie nazwałbym tego spinką i do tego "Spinka służy do beznarzędziowego spinania ......" a bez kombinerek się nie obeszło .Być może istnieje jakaś technika coś na wzór origami to zegniesz tam pociągniesz i spinka ściągnięta ja jej nie znam .Być może i to jest jednorazowego użytku ja to spiąłem po rozpięciu ale już to wymieniłem na inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 zdejmuje sie to oczywscie beznarzedziowo, ale idzie ciezko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 miałem bardzo podobną z Connexa- była do niczego, założyć jeszcze szło po kilku próbach z kombinerkami ale rozpięcie jej było wyjątkowo frustrujące, nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Jak pisał przedmówca spinka dająca się zapiąć, ale nie pozwalająca się rozpiąć Właśnie takiej spinki używałem jako pierwszej i mam z tym związane bardzo nieprzyjemne wspomnienia. Po trzech rozpięciach osiągniętych WIELKIM nakładem sił blaszka spinki ze sworzniami pękła. Na szczęśnie miałem przy sobie spinkę SRAM, a ta nie uznaje kompromisów (jak na razie). Warto dopłacić te 2zł i zaopatrzeć się w spinkę SRAMa, tę zakłada się i ściąga WYBORNIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 W jakiejś gazecie, chyba, czytałam że tej spinki się nie rozpina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 W bB kwietniowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.