Gość R3surrection Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 dzisiaj zakupiłem nowe koła mavic crossland po vki srebrne w środę jak dotrze rama pewnie zdam relację. Wiecie może cos na temat sztywności tych kół?
Mod Team bogus Napisano 28 Kwietnia 2008 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2008 Mam koła Mavic CrossRide (podobny model do CrossLand). Sztywne są tak jak trzeba. Wytrzymują lanie po korzeniach przy niskim ciśnieniu (2,5 bara), przy 80 kg bikerze.
Gość R3surrection Napisano 29 Kwietnia 2008 Napisano 29 Kwietnia 2008 zakładanie 1 opony: 40min zakładanie drugiej 15min ale już załapałem o co biega ;P:P:P utrudnili kosmicznie
Gość R3surrection Napisano 29 Kwietnia 2008 Napisano 29 Kwietnia 2008 mam problem. nie moge założyć kasety deore na 9 na tył bo brak dystansu takiego jak na fotce... gdzie to kupić za ile i jak się to nazywa? tylko mavic to robi? http://img222.imageshack.us/img222/5082/clipboard01kh3.jpg
koncertownik Napisano 30 Kwietnia 2008 Napisano 30 Kwietnia 2008 Jaki dystans? Mi to wygląda na osłonkę szprych, która ma je chronić przed spadającym łańcuchem...
Gość R3surrection Napisano 30 Kwietnia 2008 Napisano 30 Kwietnia 2008 bez tego nie założę kasety....... http://www.bikom.pl/product_info.php?cPath...products_id=319 może coś takiego? albo to? http://www.cyklotur.pl/x_C_I__P_53019059-5...01__PZTA_2.html
koncertownik Napisano 30 Kwietnia 2008 Napisano 30 Kwietnia 2008 To może po prostu zapytaj tam, gdzie kupiłeś kółka? A jak nie to obskocz sklepy u siebie w mieście, które zamawiają towar z Harfy, może będą mieć.
Jason Napisano 30 Kwietnia 2008 Napisano 30 Kwietnia 2008 Mnie też się wydaje że to co jest na zdjęciu wyżej to osłona a nie redukcja . Załóż zwykłą redukcje na system shimano i będzie dobrze , bębenki musza być takie same w.w. bo inaczej kasety bys nie założył , układ rowków jest taki sam wiec w czym problem ?? ps. Też mam te koła
Gość R3surrection Napisano 30 Kwietnia 2008 Napisano 30 Kwietnia 2008 mam 2x 1mm na wielotryb 7 pasuje
Mod Team bogus Napisano 30 Kwietnia 2008 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2008 Chodzi o to, że w Mavic'ach jest taka specjalna podkładka, aby można zamontować kasetę i aby się nie ruszała. Inne firmy takiego czegoś nie stosują. Gdy kupowałem koła sprzedawca ostrzegł mnie, żebym tej podkładki nie zgubił, bo nie da się tego dokupić lub jest to ciężko dostępne. Jak zdejmę kasetę to zrobię fotę jak to wygląda.
Gość R3surrection Napisano 30 Kwietnia 2008 Napisano 30 Kwietnia 2008 ja ją dostanę, sprzedający koła ją zgubił, powiedział że w przyszły czwartek dojedzie. Ale 2x 1mm na wielotryb pasuje swoją drogą Swoją drogą to kpina i żenada żeby dystrybutor mavica na polskę nie miał podstawowych elementów!!!!!!!!!!!!!!!!!! to chyba tylko w polsce. Obdzwoniłem 15 sklepów też nic. 2 dało się zamówić. A koła sprzedają wszycy. chyba dorobię sobie gdzieś te podkładki i będę sprzedawał po 50zł/sztuka
Mod Team bogus Napisano 1 Maja 2008 Mod Team Napisano 1 Maja 2008 Jak będziesz to miał to wrzuć fotkę, żeby wszyscy wiedzieli jak to wygląda.
MrJ Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Fajnie, do mnie właśnie niedługo dojdą Crossride Ale mam nadzieję, że takich krzaczorów nie będzie (kaseta SRAMa na 8, bez pająka). Choć to jak zwykle w Polsce - po co komu taki duperel? Żeby jakąś tam kasetę zakładać? Też chętnie zobaczyłbym foto
Xellon Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 To ja prosze o relacje Mavic-ów CrossRide-ów Planuje zakup tylko niewiem czy warto
Gość R3surrection Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 na pewno nie są sztywne bocznie,,,,,, ale po 24 szprychach się tego nie spodziewałem. toczą się fajnie i fajnie przyśpieszają.
Jason Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Nie chciałem zakładać nowego tematu więc napisze tutaj . Może ktoś wie jak skasować luzy na piaście w crosslandach , nakrętki na ośce potraktować tak samo jak w piaście z łożyskami kulkowymi ???
Jason Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Zajechałem je w 2 miesiące ? wątpliwe . Zresztą koleś ze sklepu mówił że luzy kasuje się śrubami , nowe koła mogą lekko popuścić . Może ktoś miał z tym do czynienia
Mod Team bogus Napisano 9 Lipca 2008 Mod Team Napisano 9 Lipca 2008 Żadko się zdarza, żeby działo się tak jak piszesz. Ale dokręć nakrętki i powinno być po sprawie.
Jason Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Chyba nie będę się z tym bawił , zaniosę do serwisu . Jak coś poszło to gwarancja jest niech robią .
Mod Team bogus Napisano 9 Lipca 2008 Mod Team Napisano 9 Lipca 2008 Ja bym sam to dokręcił. W moich CR też raz nawet nie tak dawno miałem taką sytuację, że jednego dnia włożyłem koło (przy zmianie dętki) i było ok, a następnego dnia wyciągam a tu oś lata jak najęta. Od tamtego czasu nic się nie stało a kilkaset kilometrów się zrobiło w terenie. Nic się nie rozkręca i w ogóle. Możesz śmiało to skręcić dosyć mocno, w końcu tam są "maszyny".
Jason Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Schwefel ale mnie nastraszyłeś . Rozebrałem piastę , nasmarowałem przy okazji bębenek . Całość banalnie prosta nie miałem najmniejszego problemu . Środek czyściutki był tylko trochę syfu na uszczelkach . Skręciłem wszystko i najmniejszego luzu nie ma uffff . ps. Na youtube jest fajny filmik z serwisem koła , trochę mi pomogł .
Schwefel Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Tu nie ma czym straszyć bo nowe łożysko to groszowa sprawa. W moim Woodmanie nie musiałem nic dokręcać aż do momentu w którym zużyło się łożysko i przez to był luz.
Jason Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Wiem , wiem ale nie bałem sie ceny , tylko jakości . Jakby siadły po takim czasie to by była marność . A swoją drogą to są zwykłe maszynowe ? (wyglądają podobnie) bo producent nazywa je QRM ( regulowane i wymienialne )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.