susi33 Napisano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Mój brat ma dylemat ponieważ nie wie czy kupić rowerek Iron Horse Warrior 4.0. Byłby to jego pierwszy "poważny" rower. Dzwonił do mnie się pytać czy to jest dobry itp ale ja mam doświadczenie tylko w hardtailach a ten jest full. Mowił że rower służyłby mu do zabawy (do dojeżdżania do pracy ma zwykłego jakiegoś lepszego makrosa). Mój brat mieszka w UK ma 186cm wzrostu i 83kg wagi i ma możliwość kupienia tego roweru za 370 funtów tj około 1650zł. Jako że nie wiem co mu powiedzieć o tym rowerze (jak dla mnie sie opłaca ale ja sie nie znam biggrin.gif) dlatego pytam się was. I jakie to ma przeznaczenie? Bo jak dla mnie to all mountain chyba Rowerek i jego specyfikacja http://www.rscycle.com/s.nl/it.A/id.14602/.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
susi33 Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Nikt się nie wypowie? Może coś na temat podzespołów? Czego można się spodziewać po tylnim zawieszeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 jednozawiasowiec o wysoko umieszczonym punkcie obrotu - zabytkowe zawieszenie dzis juz malo stosowane. czułe ale w uzytkowaniu uniwersalnym uciązliwe ze wzgledu na kopanie korb na malej tarczy. dobry patent do zjazdowki lub dla osoby ktora nie korzysta z 22ki z przodu. zawieszenie to olejowy fox bez regulacji tlumienia powrotu (albo podpasuje wartosc tlumienia albo nie - zalezy od sprezyny) z przodu marcok w najtanszej wersji bez tlumienia - ten ktorego mialem (nie)przyjemnosc pomacac byl bardzo twardy (pod gosciem 90 kilo praktycznie się nie uginal - egzemplarz w konie. tylny tlumik to sprawdzona od wielu lat konstrukcjia (chyba od dziesieciu). sprzet nie do ekstremy ale do zastosowania jakie ma firmowo ten rower powinien wystarczyc (moj kolega w rowerku dh zamęczyl takowego foxa na smierc, pode mną przy turystycznej jezdzie pewnie zylby dlugo i szczesliwie). dobre komponenty za tą cene. moze byc za mala tarcza z przodu - rower am kojarzy mi sie ze srednicami >180mm. za te pieniadze mysle ze to bardzo dobry wybor - tyle kosztuje czesto markowa rama bez tlumika. to taki niskobudzetowy full z niskiej polki - by firma mogla sie pokazac takze w takim segmencie rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.