Skocz do zawartości

[okulary] Pasujące jak Shadowy, tylko luźniejsze zauszniki

vadit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

miesiąc temu rozglądałem się ostro za okularami, przymierzałem dużo różnych modeli, jednak nie znalazłem tych idealnych ;)

Zawsze to noski za wąskie, to za bardzo odstawały od twarzy, za szerokie, itp...

Mierzyłem już okulary:

różne BBB - wszystkie na duże twarze

Accent Lizzard i Tornado - jedne z nich miały za wąski nosek, przez co nie trzymały się nosa, drugie za szerokie.

Uvex Racer, Crow - za szerokie - totalnie :)

Arctica - większość modeli była za szeroka. W miarę dobre były S-50, ale model który mierzyłem w sklepie był jakiś krzywy i źle leżał - zraziłem się co do marki, zwłaszcza że już jedne Arctici mam i też zadowolony nie jestem

Najbliższe ideałowi były Accent Shadow, tylko że bardzo uciskały zauszniki. Poza tym mankamentem mają duży plus - bardzo ściśle przylegały do twarzy, a na tym mi zależy, bo to dobra ochrona przed wiatrem. Czy w swoich poszukiwaniach natknęliście się na coś podobnie pasującego i godnego zainteresowania?

moją uwagę też zwróciły na siebie:

- Uvex Protect - lekko za duże - obawiam się, że mogą skakać na głowie przy wybojach, ale w moim guście

- Blizzard A405 - te już też bardzo bliskie ideałowi - dobrze leżały, jedynie ich wygląd trochę mi nie odpowiada

Wszystkie mierzone okulary miały wymienne szkła i takich właśnie szukam.

Czekam na propozycje które okulary warto przymierzyć. Weźcie proszę na celownik uwagi, które napisałem o konkretnych modelach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...