vadit Napisano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Witam, miesiąc temu rozglądałem się ostro za okularami, przymierzałem dużo różnych modeli, jednak nie znalazłem tych idealnych Zawsze to noski za wąskie, to za bardzo odstawały od twarzy, za szerokie, itp... Mierzyłem już okulary: różne BBB - wszystkie na duże twarze Accent Lizzard i Tornado - jedne z nich miały za wąski nosek, przez co nie trzymały się nosa, drugie za szerokie. Uvex Racer, Crow - za szerokie - totalnie Arctica - większość modeli była za szeroka. W miarę dobre były S-50, ale model który mierzyłem w sklepie był jakiś krzywy i źle leżał - zraziłem się co do marki, zwłaszcza że już jedne Arctici mam i też zadowolony nie jestem Najbliższe ideałowi były Accent Shadow, tylko że bardzo uciskały zauszniki. Poza tym mankamentem mają duży plus - bardzo ściśle przylegały do twarzy, a na tym mi zależy, bo to dobra ochrona przed wiatrem. Czy w swoich poszukiwaniach natknęliście się na coś podobnie pasującego i godnego zainteresowania? moją uwagę też zwróciły na siebie: - Uvex Protect - lekko za duże - obawiam się, że mogą skakać na głowie przy wybojach, ale w moim guście - Blizzard A405 - te już też bardzo bliskie ideałowi - dobrze leżały, jedynie ich wygląd trochę mi nie odpowiada Wszystkie mierzone okulary miały wymienne szkła i takich właśnie szukam. Czekam na propozycje które okulary warto przymierzyć. Weźcie proszę na celownik uwagi, które napisałem o konkretnych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.