Maciek764 Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Od pewnego czasu słysze na korbie takie charakterystyczne skrzypienie przy mocnym dociśnięciu. Czy mocne dokręcenie tych dwóch śrub po obu stronach by pomogło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Dokręć to zobaczysz czy pomoże. Jeśli nie to trzeba by dokręcić suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scratch Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 siema mi też się tak działo więc odkręciłem korbę wyczyściłem suport (znaczyć się ja mam suport na kwadrat) wyczyściłem konkretnie te czopy na które nakładam korbę i popsiknąłem WD-40 dokręciłem i zero skrzypienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Tak, wyczyść suport, tylko nie psikaj WD-40, ewentyalnie jakimś smarem stałym na oś, aby lepiej wchodziła korba i się nie zapiekła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scratch Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 wg mnie jest lepiej tego typu smarem co WD... w poprzednim rowerze podobnie mi się działo, gdy nałożyłem smar, w trakcie jazdy popuszczały mi się śruby od korby.... gdy ściągnąłem ten smar i właśnie popsikałem wd-40 przestało i zgrzypieć i przestały odkręcać się śruby a korba się nie zapiekała i schodziła gładko ale taka moja opinia bogus92 moze ma więcej doświadczenia więc nie chce się kłócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 WD-40 ma właściwości penetrujące, ale wypłukuje/rozpuszcza smar. Więc smar w suporcienie rozpuścić może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.