ukaniex Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 O to wreszcie mój nowy upragniony od wieków rower który lada dzień się zrodzi! Rzućcie okiem, oceńcie i poprawcie np wagę niektórych podzespołów. Dodam jeszcze ,że rower będzie kosztował w sumie +/- 3000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ScR Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Zapowiada się fajny rowerek Ale co do suportu to nie lepiej byłoby brać coś na maszynowych łożyskach ? Bo LX chyba nie ma maszynówek. Ja tam nie ufam już suportom na zwykłych wiankach choćby nie wiem jak były uszczelnione to i tak wole maszynówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 obręcze 400g? chyba tylko 1 sztuka.. korba 928g Tarcze też coś za lekkie moje Lxa ważą dwie 363g detki też chyba coś nie tak.. opony też są cięższe dużo bo wychodzą dwie ponad 1kg kaseta waży 327g poza tym, to chyba nie ten temat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Fajny rowerek, tylko wątpię, abyś w realu osiągnął taką wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Poprawiłem teraz póki co mam wynik 10735gr bez taśm na obręcze i grip'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Przeniosłam z Rowery/Ramy do Projektów; jeśli temat, zdaniem autora, bardziej pasuje do luźniejszego pod względem wymogów formalnych działu Wasze Rowery - proszę o info. Pozdrówko transpozycyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Jeżeli znacie jakieś lekkie i tanie części prosiłbym o pozostawienie w postach propozycji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Mostek i kierownica Accenta (Airplane i FlatBar). Bardzo dobry stosunek cena/jakość. Wagowo wyjdzie podobnie jak na Boplight'cie. Będziesz miał do kompletu ze sztycą. P.S. Pedały coś za lekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Kochani moi. Wszystkie wagi są pobierane jako średnia danych ze stron lub aukcji więc proszę się nie dziwić! Jedynie amortyzator się zgadza. Mam dziwne wrażenie ,że ciut przycieżkawe te moje kółeczka będą... mam tylko takie wrażenie czy te wagi są takie mocno wygórowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Zaistniał nowy pomysł nad mniejszą ramą czyli waga spadnie o około 300g. Natomiast narodził się nie lada problem. Piasta tylna DT jest alu... kaseta stalowa.. Albo czeka mnie poszukiwanie nowej kasety z pająkiem bądź zmiana piasty. Co proponujecie jeżeli chodzi o piastę w podobnej cenie, mniejszej wadzę i pod DSC [6 śrub]. Poza XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 ja juz chyba bym wolal zmienic kasete, bo kasete jest latwiej zmienic teraz niz w przyszlosci, znowu zmieniac piaste co juz jest troche wiekszym problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dlaczego nie moge zobaczyc tego obrazka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 To ściągnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Mam nową koncepcję. Rama kross A6 nowa 17" 1698g lub author versus 15" 1668g ma prawie rok cena ta sama. Mam 170cm wzrpstu więc nie wiem która lepsza. Author niby dłuższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Ja bym brał mniejszą ramę, czyli Versusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Fifi a jakieś konkretne argumenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 ukaniex Moim zdaniem 15 cali to dla Ciebie za mało, 17-stka będzie dobra. Poza tym 15 cali Authora nie może być dłuższe od 17 cali Krossa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 GIANT TERRAGO XTC 17" a co na ten temat powiecie.? Ze sterami waży 1701g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 ukaniexMoim zdaniem 15 cali to dla Ciebie za mało, 17-stka będzie dobra. Poza tym 15 cali Authora nie może być dłuższe od 17 cali Krossa... a czemu nie może? w sumie to tutaj przede wszystkim różnica jest w tym jak jeździsz. jeśli lubisz kręte techniczne singletracki albo szalone XC to 15. jeśli raczej jeździsz po niezbyt technicznych, ale dłuższych trasach to 17. imho na 15 bedziesz się troszkę męczył. (no chyba ze rzeczywiscie jest dluzsza od krossa to wtedy w połączeniu z dłuższą sztycą może wyjść całkiem fajny rowerek) poza tym że versus gnie się od oparcia go o szafkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 a czemu nie może? Przyczepił się... Krossy z serii A miały podobną geometrię do Authorów min Versusa, więc 17 Krossa jest troszkę dłuższa od tego Versusa. ukaniex GIANT TERRAGO XTC - takiej ramy nie ma.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=353734175 Giant Terrago Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Żaden Terrago XTC tylko sam Terrago. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Tam ramka Gianta jest bardzo fajna, sztywna, stosunkowo lekka, ładna. Geometrię ma taką samą jak XTC z roku 2006, czyli jest stosunkowo krótka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 OK. Ale co lepsze. Ten Giant 17" używany czy Kross A6 17" nowy z gwarancją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 1 Maja 2008 Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Zależy, co masz na myśli pisząc lepsze... Giant jest krótszy od Krossa, no i używany. Reszta różnic to producent, malowanie, kształt rurek. Ja bym nie kupił Krossa, tylko dlatego, że to Kross, wolałbym Gianta (mimo, że krótszy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.