Skocz do zawartości

[rower] Projekt nowego roweru :)

ukaniex

Rekomendowane odpowiedzi

Zapowiada się fajny rowerek :) Ale co do suportu to nie lepiej byłoby brać coś na maszynowych łożyskach ? Bo LX chyba nie ma maszynówek. Ja tam nie ufam już suportom na zwykłych wiankach choćby nie wiem jak były uszczelnione to i tak wole maszynówki :D

Kochani moi. Wszystkie wagi są pobierane jako średnia danych ze stron lub aukcji więc proszę się nie dziwić! ;)

Jedynie amortyzator się zgadza.

Mam dziwne wrażenie ,że ciut przycieżkawe te moje kółeczka będą... mam tylko takie wrażenie czy te wagi są takie mocno wygórowane?

Zaistniał nowy pomysł nad mniejszą ramą czyli waga spadnie o około 300g.

Natomiast narodził się nie lada problem. Piasta tylna DT jest alu... kaseta stalowa.. Albo czeka mnie poszukiwanie nowej kasety z pająkiem bądź zmiana piasty. Co proponujecie jeżeli chodzi o piastę w podobnej cenie, mniejszej wadzę i pod DSC [6 śrub]. Poza XT.

ukaniex

Moim zdaniem 15 cali to dla Ciebie za mało, 17-stka będzie dobra.

Poza tym 15 cali Authora nie może być dłuższe od 17 cali Krossa... ;)

a czemu nie może?

w sumie to tutaj przede wszystkim różnica jest w tym jak jeździsz. jeśli lubisz kręte techniczne singletracki albo szalone XC to 15. jeśli raczej jeździsz po niezbyt technicznych, ale dłuższych trasach to 17. imho na 15 bedziesz się troszkę męczył. (no chyba ze rzeczywiscie jest dluzsza od krossa to wtedy w połączeniu z dłuższą sztycą może wyjść całkiem fajny rowerek)

poza tym że versus gnie się od oparcia go o szafkę:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...