@lek Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam. Chciałbym się zapytać Was o opinie na temat tych opon. Jestem na etapie zmiany kapci i się zastanawiam nad tymi oponkami Macie jakieś doświadczenie z nimi ? Potrzebuje opon, na którch nie złape kapcia na byle jakim kamieniu. Często jeżdże po Jurze, a latem po górach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Nikt na tych oponkach nie jeździł No nic, zaryzykuje i kupie je Miałem kupować Nobby Nic na przód i Racing Ralph na tył, ale nowe oponki potrzebuje na czwartek Więc jutro jade po Maxxis`y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Skoro jesteś pierwszym userem, to mam nadzieję, że napiszesz, jak Ci się na nich jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jeszcze ich nie kupiłem, na razie czekam do 10-tego na kaske Jak już będe je miał, to na pewno coś napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Sorry za opóźnienie w odpisaniu ale od dłuższego czasu nie wchodziłem na forum. Mam takie oponki w swojej Meridzie. Przejechałem na nich dopiero 500 km ale zaliczyły już parę hardokorowych zjazdów jak np. z wielkiej sowy . Do zalet tej opony na pewno zaliczyłbym: świetną trakcję na luźnej nawierzchni oraz w zakrętach, niskie opory toczenia jak na tę wagę, jak na razie bez snejków Wady: koszmarnie zapycha się w błocie Więcej opinii na stronie: mtbr.com (jest ich chyba ze 30) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Przetestowałem już oponki Test odbył się na Jurze Krakowsko - Czestochowskiej Jestem z nich zadowolony, dobrze radzą sobie z luźnym podłożem, takim jak piach, lekkie błotko Zdziwiła mnie ich doskonała przyczepnośc na stromym podjeździe po kamieniach i skałce pod Zamek w Olsztynie Polecam wszystkim, którzy wybierają się posmigać na Jure, a nie wiedzą jakie oponki się nadają w ten trudny teren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianFuji Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 a jak z jazdą po asfalci szybko się ścierają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 A skąd mam wiedzieć, mam je od tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejf86 Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 @lek, jak oceniasz Crossmarki po roku? Na fotce z sygnaturki Crossmarki Kevlar TPI 60 26x2.1 są założone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=43791 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajot23 Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 @lek, jak oceniasz Crossmarki po roku? Na fotce z sygnaturki Crossmarki Kevlar TPI 60 26x2.1 są założone? jesli juz, to raczej polecam 120TPI - wersja eXCepcion - rewelacyjna przyczepność mieszanki uzytaj do tej opony, lekka 460g, na asfalcie bezgłośna i szybka, w terenie idealna - na twarde i miększe trasy, kamienie, korzenie - ekstra. Na błoto - nie najlepiej. Szybko sie zapycha, choć potem szybko oczyszcza - ale wali wszystko na twarz Roznica w cenie 20-25 zł pomiedzy 60 a 120 TPI wiec nie tak wielka, na wadze i w komforcie jazdy dośc spora. Crossmark 21 eXC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Dokładnie takie same mam odczucia. Mam wersje eXCeption. Lekkie, swietna przyczepnośc, błoto łapią, potem wala po twarzy No i wydaje dziwne odgłosy jak sie jedzie po kamieniach i innych szutrów i gałązek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Dokładnie takie same mam odczucia. Mam wersje eXCeption. Lekkie, swietna przyczepnośc, błoto łapią, potem wala po twarzy No i wydaje dziwne odgłosy jak sie jedzie po kamieniach i innych szutrów i gałązek Ja na przodzie mam eXCeption a na tyle zwykłego CM. Tył nie wydaje żadnych odgłosów, ale przód - jakbym jechał na jakimś balonie - słychać dziwne echo uderzających kamieni. Tak jakby opona była zrobiona jakiegoś akustycznego materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolniez Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A ja mam pytanie czy wersja exception duzo szybciej sie zuzywa ze wzgledu na bardziej miekka mieszanke czy jednak nie ma to duzego wplywu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Nie zauważyłem żeby przedni CM eXC szybciej się zużywał. Ale przyczepność jest dużo większa, więc na pewno na dłuższą metę zwykły CM okaże się trwalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Myslę że na pewno będzie zużywała sie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.