pigeon80 Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Na początek witam wszystkich W najbliższym czasie planuje wymienić hamulce na tarczówki, na 90% 6 śrub, w związku z czym musze zmodernizować kółka. poskładałem sobie wstępnie taki zestaw: piasta przód novatec nd-d041sbt piasta tył dt 370 obręcze Alex TD17 szprychy dt zwykłe (chyba champion) nyple mosiężne Reszta wyposażenia to wahoo, tora i 75-80kg klocek na siodełku przyszłe hamulce to prawdopodobnie bb5 lub bb7, styl jazdy to xc czasem może coś więcej niż xc ale niewiele więcej. Priorytety: trwałość, cena, waga w tej dokładnie kolejności i tutaj pytanie czy ten zestaw ma sens i ewentualnie co zmienić w podobnych cenach. Pozdrawiam wszystkich
Arni_King Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Możesz mieć problemy z dostępnością TD17, tak więc zmień na X455 DT, a reszta jest w porządku. Pozdrówko FORUMOWICZE
Arni_King Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Miały być w Polsce miesiąc temu i do tej pory ich nie ma
pigeon80 Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam Jest tu ktoś używający tych obręczy? chodzi mi o x455 Patrząc na wagę i profil wydaje sie być dość wylajtowana, przynajmniej w porównaniu do td17. No ale jeśłi pojawią sie głosy na tak to być może pokuszę się na koła poskładane w całości na dt Pozdrowionka KrysiekG
Arni_King Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Już nieraz X455 wykazały się swoją wytrzymałością zarówno w XC jak i w Enduro i aktualnie będę składał 3 koła do Enduro właśnie na tych obręczach. Idę o zakład, że nic im się nie stanie (oczywiście póki ktoś nie dojdzie do wniosku, że czas je zniszczyć ) Pozdrowerek FORUMOWICZE
ATT Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Te 3 koła to moje Też miałem brać TD17 ale jak nie ma to został sprawdzony DT Swiss. Mam obręcz X455 w przednim kole od roku, żadnej centry nie ma. Wszystko ok, po prostu nawet nie ma co pisać. Chyba że ładnie wygląda. Jedynym minusem może być to że jest stosunkowo wąska i nie wiem czy dobrze układałaby się na niej opona 2,5. Ale w XC jeszcze się takich nie stosuje raczej, a 2,3 np ładnie leży.
pigeon80 Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Napisano 25 Kwietnia 2008 Hmmm czyli najprawdopodobniej zainwestuje w komplet DT, teszcze pomyśle ale chyba tak sie to zakończy Dzieki wszystkim KrzysiekG ps. jeśłi jeszcze ktoś ma coś do dodania to śmiało, proszę sie nie krępować
ralf Napisano 8 Maja 2008 Napisano 8 Maja 2008 Te 3 koła to moje Też miałem brać TD17 ale jak nie ma to został sprawdzony DT Swiss. Mam obręcz X455 w przednim kole od roku, żadnej centry nie ma. Wszystko ok, po prostu nawet nie ma co pisać. Chyba że ładnie wygląda. Jedynym minusem może być to że jest stosunkowo wąska i nie wiem czy dobrze układałaby się na niej opona 2,5. Ale w XC jeszcze się takich nie stosuje raczej, a 2,3 np ładnie leży. wcale nie bo komplet X455 dla mnie arnik składał obrecze juz przetestowałem w górach i dają rade
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.