soldek Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam, chce kupic nowy rower, zwykla jazda po miescie czasem gdzies dalej nie wiem tylko z ktorym amorkiem bo sie w ogole na tym nie znam. Obydwa sa zapewne nie jakies super i na rownym poziomie, ale na ktory sie zdecydowac? SR Suntour XCM-H-LO, 80 mm LO czy RST Gila TnL (Turn&Lock), 100mm, oil / coil+MCU / Lockout ?
pogromca0szos Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Jaki masz rower ? XCM ma 80mm skoku i będziesz miał niższą (bardziej sportową sylwetkę), RST oferuje 100mm skoku i rower będzie nieco wyżej. Nie jeździłem na Gilii, śmigałem za to na XCM i nie przypadł mi do gustu. Postawił bym na RST.
soldek Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Napisano 22 Kwietnia 2008 Chodzi mi o te dwa rowery klik, nie moge sie przekonac do Kellys'a ze wzgledu na ramy i ten amorek RST, dlatego chcialem sie nieco o nich dowiedziec.
maxiu14 Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Rst bedzie bardziej sztywny i twardszy jesli wolisz cos miekszego bierz xcm. Porownywalem oba poniewaz kumple maja.
soldek Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Napisano 22 Kwietnia 2008 A jak sie sprawuja? Dlugo juz na nich jezdza?
maxiu14 Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Juz 2-gi sezon.Sprawuja sie calkiem dobrze, ten Rst posiada nawet troche wiekszy skok niz te 100mm. Wybor pozostawiam Tobie
tenjin Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 bawiłem sie gila i jest twarda dosyć, waże 63 kilo około i pode mną była za twarda, xcm jest raczej miekszy ale to juz zależy ile ważysz, apropos wagi to xcm dużo waży. Gila jest w miare wytrzymała jak na taniego rst, według mnie w tej kategori cenowej rządzi suntour xcr - nie dość, że dobrze działa to jescze rozwija wyobraźnie tuningowa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.