CR7 Prezes Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam zamiar zakupić białe siodlo Selle Italia SLR, siodełko zapewne każdy z wyglądu zna, mam jednak mały dylemat. Czy mój przepiękny SLR po sezonie XC i maratonów nie będzie brudnoszary? Wie ktoś może na ile zmywają się wszelkie zanieczyszczenia i czy skóra na siodle nie matowi sie i nie szarzeje od tarcia spodenek, czy używacie jakiś środków czyszczących/zabezpieczających? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 jeśli będziesz je regularnie czyścił to będzie wciąż białe, ale po jednym sezonie nie będzie to już ta biel co była na początku, na pewno poobciera się na krawędziach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuku Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 tez jezdze na bialym slr, potwierdzam ze z czasem sie brudzi i to zauwazalnie, na pocztaku zrobilem tak ze kupilem puszeczke pasty brooks proofide i obsmarowalem cale to siodlo( zalecam dawac bardzo malo gdyz wsiaka tylko minimalna jego ilość) po 24 godzinach sciagnelem pozostałość smaru i wypolerowalem. wiem ze pasta ta jest tylko do siodelek brooksa badz co badz zawsze cos zakonserwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Zwykle te ciemne nieusuwalne "plamy" to zwykłe przetarcia. Skórę da sie wyczyścić, natomiast jeśli nie będziesz dobrze jej impregnował, to niestety po starciu warstwy zabezpieczającej dobierzesz sie do samej farby. Po pewnym czasie od spodu zaczną przebijać ciemniejsze "plamy". Jeśli chodzi o sam bród, to z pomocą odpowiednich środków jest on łatwo usuwalny. Możesz mieć problem tylko ze starym brudem w bruzdach, ale tych w siodle na szczęście jak na lekarstwo. Miejsca najbardziej widoczne, możesz zawsze po pewnym czasie dofarbować. Co do samej ścieralności siodła, to są środki, które temu zapobiegają. Niestety większość z nich daje efekt śliskości, co w siodłach nie jest pożądane. Można jednak nimi przetrzeć same brzegi. Jak chcesz dobrze zadbać o siodełko, to polecam. Oszczędzi Ci to dużo nerwów http://allegro.pl/add_item.php?add_ok=1&am...em_id=351746108 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...p;hl=siode%B3ko Tutaj masz odpowiedzi na swoje pytania oraz w nierowerowym forum w temacie ledercentrum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Mała poprawka linku: http://www.allegro.pl/item351746108_lederz...i_siodelek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.