ukaniex Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Napisano 24 Kwietnia 2008 Widzę, że mało kto zrozumiał o co mi chodziło z tymi piastami Chris Kinga. Chciałem Wam pokazać na czym się wzorowali i jaka jest różnica w cenie (o jakości nie ma co nawet wspominać). Chosen jak AC, Novatec itd, tak więc żadna różnica. DT i tak nie ma równych ;-) Pozdrówko ALL Jak mi coś zaproponujesz do 600zł z DT pod DSC i w miare lekkie to się pomyśli .
Arni_King Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Myślisz o 600pln za komplet piast, czy kół? Bo jak za komplet piast, to spokojnie możesz u mnie miec za tyle ONYX'y. Pozdrówko ALL
ukaniex Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Napisano 24 Kwietnia 2008 600zl za komplet kół... ale jak już rozmawialismy to chyba wyniesie 800zl . Przod novatec tyl 370'tka.
anulkaa Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Uważam to za mądry wybór. W przodzie nie ma co się za bardzo psuć. A w tyle wazny jest bębenek.
amoniak Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 tak ja mialem.piasta reborn bloodlines rh minus, waga 265 gram, bębenek i oś alu, cztery maszynowki, cena 289 zl. przebieg do rozsypki:40 km piasta boplight do tarczy, waga podobna cena rowniez. pękniety pierscien w bebenku odpwiedzialny za zazębianie. uzytkownik: xc, przebieg kilkanascie km. Heh moja przejechała coś koło 500 km i urwał się bębenek i 120 złociszy poszło się .... Kolega pokazywał swojego tylnego boplighta zajeżdżonego w miesiąc Jak lekkie i dobre to musi kosztować Z przednią piastą nie ma takich problemów. Mniejsza filozofia wykonania. tu można zaryzykować
Arni_King Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 No nareszcie ktoś się odważył pisać prawdę o boplight'cie, rebornie itp. Tak właśnie wygląda sprawa najważniejszej częsci w tylnej piaście, czyli bębenka- jeżeli rzeczywiście chcecie mieć święty spokój, to poniżej DT 370 nie da się zejść. Pozdrówko FORUMOWICZE PS: Jak to mówi mądre powiedzenie - ...biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy...- a My Polacy do najbogatszych na pewno nie należymy
ukaniex Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Napisano 24 Kwietnia 2008 No więc wstępnie moje koła będą wyglądały tak: 2x DT 4.2d tył piasta Dt 370 przód piasta Deore/Novatec szprychy: DT champion i nyple również [pewnie czerwone ]
Pigipon Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 te szprychy DT to sa malowane na czarno czy oksydowane? ja mam jakies czarne szity i pojawila sie na nich rdza. nie nalot, ale wrzery :/
ukaniex Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Napisano 24 Kwietnia 2008 Wg mnie oksydowane. w końcu doplacamy do tego "koloru".
Arni_King Napisano 24 Kwietnia 2008 Napisano 24 Kwietnia 2008 Anodowane, a jak kupujesz szprychy po 50gr za sztukę czarne, to się nie ma co dziwić, że są malowane :] W DT nie ma fuszery Pozdrówko ALL
Adik Napisano 25 Kwietnia 2008 Napisano 25 Kwietnia 2008 No więc wstępnie moje koła będą wyglądały tak:2x DT 4.2d tył piasta Dt 370 przód piasta Deore/Novatec szprychy: DT champion i nyple również [pewnie czerwone ] No i mamy nowy wyznacznik jakości minimalnej przy porządnych kołach... Zgadzam się z tym. Z przodu to o pieście wg mnie decyduje cena jaką można na nią przeznaczyć {novatec - dobry wybór, jego klony i produkty podobne - też nie gorszy} a z tyłu ta piasta dt'ka. Ja mam z tyłu xt 08 tzn mam w serwisie już 3ci tydzień Przynajmniej nie w środku sezonu. Jak mają być koła "syte" to faktycznie do piasty tylniej trzeba trochę grosza dorzucić...
tobo Napisano 25 Kwietnia 2008 Napisano 25 Kwietnia 2008 No nareszcie ktoś się odważył pisać prawdę o boplight'cie, rebornie itp. Tak właśnie wygląda sprawa najważniejszej częsci w tylnej piaście, czyli bębenka- jeżeli rzeczywiście chcecie mieć święty spokój, to poniżej DT 370 nie da się zejść. Pozdrówko FORUMOWICZE PS: Jak to mówi mądre powiedzenie - ...biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy...- a My Polacy do najbogatszych na pewno nie należymy a o jakiej odwadze mowisz? bo to brzmi jakby sie ktos bal cokolwiek powiedziec. tylne piasty reborna malo kto ma i nie narzeka (sprzętownia dh zone). moj egzemplarz lekkiego rh minus zabila jedna jazda po asfalcie i 5 km prostego terenu. rowniez uwazam ze przy tylnej piascie oszczędność jest bez sensu.
Arni_King Napisano 26 Kwietnia 2008 Napisano 26 Kwietnia 2008 a o jakiej odwadze mowisz? bo to brzmi jakby sie ktos bal cokolwiek powiedziec. Dziesiątki razy pisałem ludziom, że novatec i jego pochodne nie są na tył dobrym pomysłem, a jednak niemalże za każdym razem znajdowali się tacy, którzy pisali, że o novatecach to same pozytywne opinie czytali, więc?... W sumie jak tak patrzę na to zestawienie części, to rzeczywiście jest to "minimum" dobrych kół. Pozdrówko ALL
anulkaa Napisano 27 Kwietnia 2008 Napisano 27 Kwietnia 2008 Dziesiątki razy pisałem ludziom, że novatec i jego pochodne nie są na tył dobrym pomysłem, a jednak niemalże za każdym razem znajdowali się tacy, którzy pisali, że o novatecach to same pozytywne opinie czytali, więc?...W sumie jak tak patrzę na to zestawienie części, to rzeczywiście jest to "minimum" dobrych kół. Pozdrówko ALL Z mojego wieloletniego doświadczenia wynika, że Internet jest specyficznym medium. Na początku jego istnienia dostęp miału niewielu, głównie ośrodki akademickie. W miarę upowszechniania, trafiają się ludzie z różnych środowisk i o różnych charakterach. Niektórym rzeczywiście Novatec może dobrze służyć. Ale niektórzy np. mogą już się nie chcieć przyznać, że to co tak wychwalali na początku po 2000 km przestało im działać. Niektórzy są wredni i będą polecac dany wyrób mimo iż nie mają pełnego przekonania do niego. Jeszcze niektórzy zarabiają na szeptanym marketingu. BA! Do tego Internet nie jest wolny od obecnych mód i trendów. Ponownie, bardzo fajne kółka. Sama kiedyś składałam kółko na tył. Rozmawiałam mailowo z Arni_King o piastach tylnych. Polecał najprostrzego DT zamiast Novatec. Shimano nie chciałam ze względu na kulki. Przełknęłam cenę i póki co nie żałuje.
RafalB Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Jezeli ktos jednak sie zdecyduje na te cycle kingi to chetnie wezme czerwony przod na 32h, idealnie przypasuje do mojego czerwonego hope'a
Arni_King Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Jezeli ktos jednak sie zdecyduje na te cycle kingi to chetnie wezme czerwony przod na 32h, idealnie przypasuje do mojego czerwonego hope'a Boplight ma w ofercie czerwone piasty. Pozdrowerek ALL
grzegorz1974paszek Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Te też są czerwone http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...id=146&l=pl
RafalB Napisano 1 Maja 2008 Napisano 1 Maja 2008 Boplight jest ciezszy i ma kiepski ksztalt korpusu. Rival to jakis wynalazlek jak dla mnie. Cycle king to kopia AC ktorego mam na przodzie i mi pasuje
ukaniex Napisano 2 Maja 2008 Autor Napisano 2 Maja 2008 Najważniejsze żeby jeździły a nie wyglądały Wieje nudą!! Zna ktoś te piasty? REVOLVER SS DMR
Arni_King Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Ja znam, ja znam! To jest kolejna pseudo novatecowska produkcja. Pozdrowerek ALL
ukaniex Napisano 5 Maja 2008 Autor Napisano 5 Maja 2008 Ja znam, ja znam! To jest kolejna pseudo novatecowska produkcja. Pozdrowerek ALL Znaczy się nie godna uwagi =>?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.