Skocz do zawartości

[piasty] Cycle King Racing Disc Hub 2008

ukaniex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widzę, że mało kto zrozumiał o co mi chodziło z tymi piastami Chris Kinga. Chciałem Wam pokazać na czym się wzorowali i jaka jest różnica w cenie (o jakości nie ma co nawet wspominać). Chosen jak AC, Novatec itd, tak więc żadna różnica. DT i tak nie ma równych ;-) Pozdrówko ALL :)

Jak mi coś zaproponujesz do 600zł z DT pod DSC i w miare lekkie to się pomyśli :).

Napisano
tak ja mialem.

piasta reborn bloodlines rh minus, waga 265 gram, bębenek i oś alu, cztery maszynowki, cena 289 zl. przebieg do rozsypki:40 km

piasta boplight do tarczy, waga podobna cena rowniez. pękniety pierscien w bebenku odpwiedzialny za zazębianie. uzytkownik: xc, przebieg kilkanascie km.

Heh moja przejechała coś koło 500 km i urwał się bębenek :):down::P:)

i 120 złociszy poszło się .... :bye2:

Kolega pokazywał swojego tylnego boplighta zajeżdżonego w miesiąc :P:)

Jak lekkie i dobre to musi kosztować

Z przednią piastą nie ma takich problemów. Mniejsza filozofia wykonania. tu można zaryzykować

Napisano

No nareszcie ktoś się odważył pisać prawdę o boplight'cie, rebornie itp. Tak właśnie wygląda sprawa najważniejszej częsci w tylnej piaście, czyli bębenka- jeżeli rzeczywiście chcecie mieć święty spokój, to poniżej DT 370 nie da się zejść. Pozdrówko FORUMOWICZE :)

PS: Jak to mówi mądre powiedzenie - ...biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy...- a My Polacy do najbogatszych na pewno nie należymy :)

Napisano

No więc wstępnie moje koła będą wyglądały tak:

2x DT 4.2d

tył piasta Dt 370

przód piasta Deore/Novatec

szprychy: DT champion i nyple również [pewnie czerwone :)]

Napisano
No więc wstępnie moje koła będą wyglądały tak:

2x DT 4.2d

tył piasta Dt 370

przód piasta Deore/Novatec

szprychy: DT champion i nyple również [pewnie czerwone :D ]

No i mamy nowy wyznacznik jakości minimalnej przy porządnych kołach... Zgadzam się z tym. Z przodu to o pieście wg mnie decyduje cena jaką można na nią przeznaczyć {novatec - dobry wybór, jego klony i produkty podobne - też nie gorszy} a z tyłu ta piasta dt'ka. Ja mam z tyłu xt 08 tzn mam w serwisie już 3ci tydzień :P Przynajmniej nie w środku sezonu. :) Jak mają być koła "syte" to faktycznie do piasty tylniej trzeba trochę grosza dorzucić...

Napisano
No nareszcie ktoś się odważył pisać prawdę o boplight'cie, rebornie itp. Tak właśnie wygląda sprawa najważniejszej częsci w tylnej piaście, czyli bębenka- jeżeli rzeczywiście chcecie mieć święty spokój, to poniżej DT 370 nie da się zejść. Pozdrówko FORUMOWICZE :confused:

PS: Jak to mówi mądre powiedzenie - ...biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy...- a My Polacy do najbogatszych na pewno nie należymy :)

a o jakiej odwadze mowisz? bo to brzmi jakby sie ktos bal cokolwiek powiedziec.

tylne piasty reborna malo kto ma i nie narzeka (sprzętownia dh zone). moj egzemplarz lekkiego rh minus zabila jedna jazda po asfalcie i 5 km prostego terenu. rowniez uwazam ze przy tylnej piascie oszczędność jest bez sensu.

Napisano
a o jakiej odwadze mowisz? bo to brzmi jakby sie ktos bal cokolwiek powiedziec.

Dziesiątki razy pisałem ludziom, że novatec i jego pochodne nie są na tył dobrym pomysłem, a jednak niemalże za każdym razem znajdowali się tacy, którzy pisali, że o novatecach to same pozytywne opinie czytali, więc?...

W sumie jak tak patrzę na to zestawienie części, to rzeczywiście jest to "minimum" dobrych kół. Pozdrówko ALL :)

Napisano
Dziesiątki razy pisałem ludziom, że novatec i jego pochodne nie są na tył dobrym pomysłem, a jednak niemalże za każdym razem znajdowali się tacy, którzy pisali, że o novatecach to same pozytywne opinie czytali, więc?...

W sumie jak tak patrzę na to zestawienie części, to rzeczywiście jest to "minimum" dobrych kół. Pozdrówko ALL :)

Z mojego wieloletniego doświadczenia wynika, że Internet jest specyficznym medium. Na początku jego istnienia dostęp miału niewielu, głównie ośrodki akademickie. W miarę upowszechniania, trafiają się ludzie z różnych środowisk i o różnych charakterach. Niektórym rzeczywiście Novatec może dobrze służyć. Ale niektórzy np. mogą już się nie chcieć przyznać, że to co tak wychwalali na początku po 2000 km przestało im działać. Niektórzy są wredni i będą polecac dany wyrób mimo iż nie mają pełnego przekonania do niego. Jeszcze niektórzy zarabiają na szeptanym marketingu. BA! Do tego Internet nie jest wolny od obecnych mód i trendów.

Ponownie, bardzo fajne kółka. Sama kiedyś składałam kółko na tył. Rozmawiałam mailowo z Arni_King o piastach tylnych. Polecał najprostrzego DT zamiast Novatec. Shimano nie chciałam ze względu na kulki. Przełknęłam cenę ;) i póki co nie żałuje. :)B)

Napisano

Jezeli ktos jednak sie zdecyduje na te cycle kingi to chetnie wezme czerwony przod na 32h, idealnie przypasuje do mojego czerwonego hope'a :)

Napisano
Jezeli ktos jednak sie zdecyduje na te cycle kingi to chetnie wezme czerwony przod na 32h, idealnie przypasuje do mojego czerwonego hope'a :)

Boplight ma w ofercie czerwone piasty. Pozdrowerek ALL :D

Napisano

Boplight jest ciezszy i ma kiepski ksztalt korpusu.

Rival to jakis wynalazlek jak dla mnie.

Cycle king to kopia AC ktorego mam na przodzie i mi pasuje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...