ukaniex Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 Czy mieliście styczność kiedykolwiek z tym sprzętem? Prosiłbym o opinie. Zaintrgowała mnie cena, waga [!] i ten kolor . a to dla zaintesowanych: Front - Dual sealed cartridge bearings - Cold forged shell with precision CNC machine finishing - Huge 15tmm 7075-T6 axle - Super light weight around136g (actual weight) Rear - Quad (that four!) sealed cartridge bearings - Cold forged shell with precision CNC machine finishing - 6 pcs pawls working indenpently - Hard anodizd 7075-T6 freewheel body - Huge 15mm 7075-T6 axle - Super light weight around 243g (actual weight)
ukaniex Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Napisano 20 Kwietnia 2008 Znalazłem je na a link do aukcj jest >TU<.
tobo Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 czy to nie jest przypadkiem jeden pomiot razem z rotazem, boplightem i american classic?
Robert Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 Dokładnie jak pisze Tobo, to to samo co American Classic i Rotaz. Ale nie boplight, to inna kategoria, bo novatec, jak mnie pamięć nie zawodzi.
kopaczus Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 Tylna jest w zasadzie od zewnątrz identyczna jak mój American Classic, poza rejonem dziur do montowania tarczy, w AC jest bardziej powycinane - no i waga trochę niższa.
ukaniex Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Napisano 21 Kwietnia 2008 Ponieważ jestem zielony w temacie.. czy nada się owy sprzęt do XC? :turned:
Riqar Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 Na twoim miejscu poczekalbym jeszcze na opinię innych bo opinia Fifiego nie jest, przynajmniej dla mnie, miarodajna Sam się nie znam ale skoro jest pod tarcze to wygląda że przeznaczona jest pod XC
ukaniex Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Napisano 21 Kwietnia 2008 Pod tarcze i dość lekka więc do ostrej jazdy chyba odpada .
Arni_King Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Tak- to jest ten sam produkt, co boplight, rotaz itp. Żeby było śmiesznie, to nazwa ma nawiązywać do Chris King'a , nawet podobnie logują piasty. Zapewne budowa identyczna do wcześniej wymienionych piast, tak więc jeżeli chcesz mieć produkt takiej jakości, to kupuj. Pozdrowerek ALL PS: Lepiej kup to: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...2BSI%26otn%3D12
tobo Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 fajną propozycję mu zlozyles. tamten komplet 160 dolcow a ten 510.
ukaniex Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Napisano 22 Kwietnia 2008 fajną propozycję mu zlozyles. tamten komplet 160 dolcow a ten 510. Właśnie miałem to zauważyć... mam dość ograniczone środki finansowe a czego to replika to sobie zdaję sprawę. Chce tylko opinie TEGO produktu a nie porady na nie wiedzę swoją by kupić co innego!
dużepiwo Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Skoro masz ograniczone fundusze to lepiej nie pchać sie w niesprawdzony produkt. Moim zdaniem wszystkie te nowe super lekkie piasty to do włożenia do pieca sie nadają. Liczy się DT i CK. Jak nie masz kasy na porządną lekką piastę to tania lekka piasta zapewne będzie cię wiele więcej kosztowała niż się spodziewasz. Ja bym nie chciał świeżego koła przeplatać.
kopaczus Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 No to może ja. Jak zauważyłem, piasta tylna jest prawie identyczna jak mój American Classic, więc zakładając że bebechy ma takie same to powinno być okej, bo przy zakupie swojej dowiedziałem się, że AC przeprojektowało ostatnio zawartość bębenka. I statystyki awaryjności mają być znacznie lepsze. No a co do przedniej piasty to wiadomo - nie ma tam się co popsuć. Za takie pieniądze i z taką wagą, myślę że warto.
ukaniex Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Napisano 22 Kwietnia 2008 Nadal nie orzymałem oczekiwanej opinii... czy naprawdę nikt nie miał nigdy do czynienia z tego typu sprzętem ?
bialykom Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Zapewne jest to nowa "marka", do tego znalazles ja na ebayu, zatem nie dziw sie, ze malo osob na nich jezdzi Jak juz pisali poprzednicy, to ta sama konstrukcja, co Rotaz, Boplight, AC... Jakosc bedzie wiec bardzo poodbna.
tobo Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 tak ja mialem. piasta reborn bloodlines rh minus, waga 265 gram, bębenek i oś alu, cztery maszynowki, cena 289 zl. przebieg do rozsypki:40 km piasta boplight do tarczy, waga podobna cena rowniez. pękniety pierscien w bebenku odpwiedzialny za zazębianie. uzytkownik: xc, przebieg kilkanascie km.
bialykom Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Przy tych slowach propozycja Arnika (zapewne nieco ironiczna) wyglada nad wyraz racjonalnie.
ukaniex Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Napisano 23 Kwietnia 2008 No niestety może i propozycja Jego byłaby najlepszym wyjściem ale mam 1800zł na złozenie całego napędu a 500$ to ponad połowa moich możliwości finansowych.
anulkaa Napisano 23 Kwietnia 2008 Napisano 23 Kwietnia 2008 A nie lepiej dołożyć więcej do piast i korby na rzecz trochę słabszych przerzutek, itp? Później zarobisz więcej kasy, wymienisz. A wydaje mi się, że przerzutkę łatwiej wymienić niż piastę.
ukaniex Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Napisano 23 Kwietnia 2008 Jakaś alternatywa do tego co pokazałem? Coś innego niż Shimano, Sram, Novatec..
Fifi Napisano 23 Kwietnia 2008 Napisano 23 Kwietnia 2008 Może piasty Chosen? http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7930541
ukaniex Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Napisano 23 Kwietnia 2008 Może piasty Chosen?http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7930541 Podoba mi się owa propozycja pod każdym względem.
Arni_King Napisano 23 Kwietnia 2008 Napisano 23 Kwietnia 2008 Widzę, że mało kto zrozumiał o co mi chodziło z tymi piastami Chris Kinga. Chciałem Wam pokazać na czym się wzorowali i jaka jest różnica w cenie (o jakości nie ma co nawet wspominać). Chosen jak AC, Novatec itd, tak więc żadna różnica. DT i tak nie ma równych ;-) Pozdrówko ALL
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.