Gość R3surrection Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 http://img518.imageshack.us/img518/5135/dsc00064bd1.jpg pęknięty w 70% spaw przy tylnym widelcu gwarancja jeszcze rok więc powinni uznać..... merida ma 3 lata wedle książki gwarancyjnej wiecie ile się czeka na reklamację? (chlip) podrzucę potem zdjęcia pęknięcia NIE MOGĘ ZROBIĆ EDIT http://img518.imageshack.us/img518/7905/dsc00072lp2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 thx za edita bo ja nie mogłem nie wiem czemu wstępnie na 99% dostaję nowwą ramę poprosiłem o 20" zamiast 22" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ciekawe, moja meridka tez pękła w tym samym miejscu. Zaspawałem, ale i tak pękła bo za duże obciążenia tam występują. Niestety, gwarancji już nie miałem. Model: Kalahari 570 http://img238.imageshack.us/img238/7536/dsc00217id4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 mi to rybka, co 2 lata będzie nowa rama! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A to nie jest tak ze gwarancja sie konczy i juz Ci nie wymienia znowu ? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 To zależy od tego czy przy wymianie ramy poprzednim razem dostał na nią gwarancję jakąś. W przeciwnym wypadku, gdy z pierwotnej się skończyła to nie ma co liczyć na wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 od nowa Ale co od nowa? Od nowości masz gwarancję czy od nowej ramy? Ile masz tą ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondys Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 O ile sie orientuję, w przypadku wymiany sprzętu na nowy gwarancja liczy się od nowa. Przynajmniej kiedyś tak było. Przykład sprzed paru lat: Kupiłem plecak Alpinusa (gwara na 2 lata). Po 1,5 roku poszedł na gwarancję (materiał - jakiś nylon - się rozwarstwił). Dostałem nowy, po kolejnym 1,5 roku to samo (w tym czasie dawali już tylko rok na ten model). Wzięli go na gwarę po długiej "dyskusji" i przytoczeniu przeze mnie odpowiednich aktów prawnych Naprawili, ale częściowo - na odwal (rozpruli i wymienili część materiału, ale większość uszkodzonego materiału została). W związku z tym, że wada nie został usunięta napisałem odwołanie i dostałem zwrot kasy - po trzech latach. Zdaje mi się, ze nic się w międzyczasie nie zmieniło. Czyli jak naprawią, to leci dalej stara gwarancja przedłużona o czas naprawy, jak wymienią - liczy się od nowa. Tylko zależy, czy potraktują wymianę ramy jako faktycznie wymianę, czy jako "naprawę" roweru (rama tylko jako część roweru). Ale w takiej sytuacji gwarancja na tę wymienioną część chyba powinna lecieć od nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 To ciekawe nie powiem, ja wkoncu musze sie wziasc za tych zlodziei ze sklepow i jak mi sie buty rozwala to postraszyc rzecznikiem praw konsumenta... zazwyczaj pisza ze zle uzytkowanie (a da sie "krzywo" chodzic ? ) i odrzucaja reklamacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.