Skocz do zawartości

[bukłak] camelbak w plecaku HAWG

stasimon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy bukłak przed pierwszym użyciem trzeba sparzyć np. gorącą wodą?

Do jakiej temp. płyny można trzymać w takim bukłaku?

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Mam ten bukłak ( omega hydro titanium ) w plecaku HAWG. Przed pierwszym użyciem niczym go nie płukałem, wlałem odrazu wode do picia i było ok. Jets minimalny posmak gumy ale mi to zupełnie nei przeszkadza, a z tego co wiem bukłaków nie można parzyć.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanko??

Zastanawiam się nad zakupem takiego Camelbaka(HAWG). Jak z użytkowaniem i funkcjonalnościa??? Moze mi ktoś pomóc?? Nie chcę zakładac nowego tematu...

dzięki...

Napisano

Mam HAWG'a już ze dwa lata i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa. Sporo kieszonek, przegródek, pasków i siatek. Do tego pojemność głównej komory wystarczająca na krótkie wypady.

Jakość... bez zarzutu, nic sie złego nie dzieje.

Bukłak z początku czuć było plastikiem ale przeszło mu po jakimś czasie. Worek do tej pory myłem ze dwa razy i to tak profilaktycznie bo nie zarasta niczym. Rurka i ustnik za to nadaje sie do przeczyszczenia częściej, tak dwa razy na sezon.

Napisano

I oto mi chodziło, niestety zamontowanie w Ibisie uchwytu na bidon jest nie ciekawe (spód ramy sam dół) a sięganie w trakcie jazdy jeszcze mniej ciekawe... Stad chec zakupów tego typu.

Pozdrawiam.

M

Napisano

Mam go już też troche ale jestem mniej zadowolony niż kolega wyżej.

Po pierwsze ten cały system dynamic susspension jak dla mnie to fikcja-wogóle nie działa a mało teog podczas chodzenie plecak zsówa się z ramion.

Kolejna sprawa to moim zdaniem marne zamki, bez tak zwanej zapadki. Mogli nie oszczedzać i dać YKK i było by ok.

W boczne kieszonki dużo nie wejdzie, w jednaj mam pelerynke na plecak i tylko tyle tam weszło.

Imho plecak w sumie bardzo dobry ale jeśli ktoś liczy się z każdym groszem niech poszuka a na pewno znajdzie coś równie dobrego a może nawet lepszego.

Napisano

Spada Ci z ramion? Ile masz obwodu w klacie? 60cm?

Zapinasz pasek piersiowy?

Jednym słowem nigdy mi się nie zdarzył przypadek jakiegokolwiek zsuwania nawet w przypadku skoków czy dropów.

Stało Ci się coś z tymi zamkami czy tylko marudzisz dla marudzenia?

Napisano

Podczas jeżdzenia nie zsówa mi sie z ramion ale podczas chodzenia tak. Może jestem krzywo zbudowany nie wiem :)

Zamki jak dla mnie nie chodzą zbyt płynnie, zacinaja się.

Samo wykonanie plecaka jest bardzo fajne.

Moje zdanie jest takie że plecak jest porządny i dobrze wykonany, choć dla mnie ma kilka minusów

Napisano

Przypomniałem sobie właśnie, że kumplowi sie odpruł pasek po około roku, a i z zamkiem tez chyba miał problem (używał tego plecaka dzień w dzień i często na domowe zakupy), wymienili na nowy bez mruknięcia.

Napisano

Używam go dzień w dzień. Przenosze w nim i lekkie rzeczy i cieżkie także jets dość silnie eksploatowany.

Stwierdze jeszcze że ten system air director też nie jest jakiś super extra, aczkolwiek jakaś wentylacja jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...