stasimon Napisano 18 Kwietnia 2008 Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam. Czy bukłak przed pierwszym użyciem trzeba sparzyć np. gorącą wodą? Do jakiej temp. płyny można trzymać w takim bukłaku? Pozdrawiam
detonator Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam Mam ten bukłak ( omega hydro titanium ) w plecaku HAWG. Przed pierwszym użyciem niczym go nie płukałem, wlałem odrazu wode do picia i było ok. Jets minimalny posmak gumy ale mi to zupełnie nei przeszkadza, a z tego co wiem bukłaków nie można parzyć. Pozdrawiam
mako7 Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 Mam pytanko?? Zastanawiam się nad zakupem takiego Camelbaka(HAWG). Jak z użytkowaniem i funkcjonalnościa??? Moze mi ktoś pomóc?? Nie chcę zakładac nowego tematu... dzięki...
Baukan Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Mam HAWG'a już ze dwa lata i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa. Sporo kieszonek, przegródek, pasków i siatek. Do tego pojemność głównej komory wystarczająca na krótkie wypady. Jakość... bez zarzutu, nic sie złego nie dzieje. Bukłak z początku czuć było plastikiem ale przeszło mu po jakimś czasie. Worek do tej pory myłem ze dwa razy i to tak profilaktycznie bo nie zarasta niczym. Rurka i ustnik za to nadaje sie do przeczyszczenia częściej, tak dwa razy na sezon.
mako7 Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 I oto mi chodziło, niestety zamontowanie w Ibisie uchwytu na bidon jest nie ciekawe (spód ramy sam dół) a sięganie w trakcie jazdy jeszcze mniej ciekawe... Stad chec zakupów tego typu. Pozdrawiam. M
detonator Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Mam go już też troche ale jestem mniej zadowolony niż kolega wyżej. Po pierwsze ten cały system dynamic susspension jak dla mnie to fikcja-wogóle nie działa a mało teog podczas chodzenie plecak zsówa się z ramion. Kolejna sprawa to moim zdaniem marne zamki, bez tak zwanej zapadki. Mogli nie oszczedzać i dać YKK i było by ok. W boczne kieszonki dużo nie wejdzie, w jednaj mam pelerynke na plecak i tylko tyle tam weszło. Imho plecak w sumie bardzo dobry ale jeśli ktoś liczy się z każdym groszem niech poszuka a na pewno znajdzie coś równie dobrego a może nawet lepszego.
Baukan Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Spada Ci z ramion? Ile masz obwodu w klacie? 60cm? Zapinasz pasek piersiowy? Jednym słowem nigdy mi się nie zdarzył przypadek jakiegokolwiek zsuwania nawet w przypadku skoków czy dropów. Stało Ci się coś z tymi zamkami czy tylko marudzisz dla marudzenia?
detonator Napisano 9 Maja 2008 Napisano 9 Maja 2008 Podczas jeżdzenia nie zsówa mi sie z ramion ale podczas chodzenia tak. Może jestem krzywo zbudowany nie wiem Zamki jak dla mnie nie chodzą zbyt płynnie, zacinaja się. Samo wykonanie plecaka jest bardzo fajne. Moje zdanie jest takie że plecak jest porządny i dobrze wykonany, choć dla mnie ma kilka minusów
Baukan Napisano 9 Maja 2008 Napisano 9 Maja 2008 Przypomniałem sobie właśnie, że kumplowi sie odpruł pasek po około roku, a i z zamkiem tez chyba miał problem (używał tego plecaka dzień w dzień i często na domowe zakupy), wymienili na nowy bez mruknięcia.
detonator Napisano 9 Maja 2008 Napisano 9 Maja 2008 Używam go dzień w dzień. Przenosze w nim i lekkie rzeczy i cieżkie także jets dość silnie eksploatowany. Stwierdze jeszcze że ten system air director też nie jest jakiś super extra, aczkolwiek jakaś wentylacja jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.