Michał MSJ Jaskólski Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam, Poszukujemy z moją narzeczoną roweru dla niej. Rowerek ma być na niedzielne przejażdżki po lesie, czasem po mieście. Coś ładnego (to określenie mojej ), coś w dobrego i z typowo damską ramą. Wybór na razie padł na TREKA 3700 WSD http://www.ssc.pl/trek2008/3700WSD.html. Co o nim sądzicie? Czy jakieś inne rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achilles Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 ja mam wersje męską, tylko obecnie to ze starego treka3700 zostało przednie koło , rama , sztyca , gripy, kiera i stery. za dużo jeżdżę, żeby takie coś wytrzymało Na niedzielne przejażdżki będzie super. Porównując do innych firm to Trek jest chyba jedną z najdroższych. ale za to wszystkie części w nim są firmowe. stery cane creek'a .. jedynym minusem jest to, że z tyłu ma wolnobieg.. i jeszcze ten mega 'zbędny' range. Kolegi mama ma bardzo fajnych rowerek. nabyli go w decathlonie., a cena raczej nie była wyższa. Co prawda nie miał damskiej ramy. Ale za to mały rozmiar i ciekawa geometria . Spróbuję zaraz coś takiego wyszukać dla Ciebie part.2 niestety na stronie decathlona nic nie znalazłem. Ale może sam go odwiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Obczaj jeszcze scotty z linii contessa - bardzo fajnie malowane ramki dla kobitek z odpowiednia dla nich geo i nie wygladają tak emerycko jak ten trek np http://www.erowery.pl/go/_info/?id=411 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Do takiej jazdy - spokojnie wystarczy j jeśli właśnie taki wam pasuje (bo o to przecież chodzi) - to brać . PS Do piszących wstawki typu "emerycki" itp. "wolnobiegi" , to ma być rowerek do : Rowerek ma być na niedzielne przejażdżki po lesie, czasem po mieście z typowo damską ramą. i ma podobać się właścicielce a nie wam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achilles Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Do takiej jazdy - spokojnie wystarczy j jeśli właśnie taki wam pasuje (bo o to przecież chodzi) - to brać . PS Do piszących wstawki typu "emerycki" itp. "wolnobiegi" , to ma być rowerek do : i ma podobać się właścicielce a nie wam ! trochę przesadzasz. piasta z bębenkiem z założenia jest lepsza zazwyczaj ma lepsze uszczelnienie co też się pewnie przyda. Serwisować rower też ktoś pewnie będzie musiał. Często zapadki w bębenku ładniej trykają niż w wolnobiegu dla dziewczyny w sam raz. typowo damskie ramy nie mają górnej rury w poprzek.. tylko inną geometrię, bo my faceci inaczej jesteśmy zbudowani niż nasze kobitki. Kwestia jak się rozumie typowo damski... krótko.. ten rower jest fajny ale można znaleźć coś fajniejszego(lub równie fajnego,a tańszego), co dziewczynie bardziej się spodoba. A zaoszczędzoną kasę można wydać na strój, kask, rękawiczki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Z twojego wywodu nic nie wynika (po co jej uszczelniane piasty itp. skoro nie będzie jeździła w ekstremalnych warunkach) , ten rower spokojnie wytrzyma jazdę o jakiej mowa I ma duży plus - podoba się właścicielce - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał MSJ Jaskólski Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 I ma duży plus - podoba się właścicielce - No właśnie, mojej podobają się przede wszystkim rowery z damską ramą. Ok, skoro można znaleźć coś fajniejszego a tańszego to proszę o radę. Bo ja na razie nie znalazłem niewiele. Ale w sumie laik jestem w sprawach rowerowych. Znalazłem jeszcze w zaprzyjaźnionym sklepie GT Agressor Women http://www.gtbicycles.com/pol/eng/GTFiles/..._612_medium.jpg. Ma on co prawda z tyłu Tourneya ale powiedzieli mi, że mogą mi to wymienić na dowolną inną przerzutkę. Cena zbliżona do TREKA, a podobno lepsze piasty. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Wymienić ew. Tourneya na Acerę , i brać GT, jeśli odpowiada. Ewentualnie Author (też ciekawy wygląd i lepszy osprzęt ): http://www.velo.com.pl/www/rower.php?m=0&s=5&id=222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 A może Merida Juliet? http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=62&id=415 np taka. Pewnie w sklepach dałoby rade znaleźc trochę taniej np modele zeszłoroczne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 I ma duży plus - podoba się właścicielce - Dla wielu kobiet to jest priorytet. Funkcjonalność czy lepsze wykonanie nie mają tu nic do rzeczy - Ma się podobać I JUŻ Żaden facet nie będzie się męczył w niewygodnych czy za małych butach. Kobieta nawet będzie czerpała z tego przyjemność One są inne. inaczej myślą. Wcale nie gorzej tylko inaczej. Jeśli możesz pogodzić swoje ambicje sprzętowe z jej upodobaniami to jak najbardziej. Kupisz jej rower, który jej się nie spodoba i na niego nie wsiądzie KONIEC. Moja żona ma rower czarno-żółty bo taki jej się podobał bo ma takie koszulki i kasak też w takich kolorach na rowerze wygląda jak wściekła osa i to jej się podoba. Padł widelec i teraz jej sztuciec jest szary . Wizualnie jej nie konweniuje. Trzeba będzie zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A po co zaraz zmieniać, wystarczy do lakiernika. Ja tez dałem widejec do przemalowania - pierwotnie był czarny : http://img91.imageshack.us/my.php?image=20...9axa0003ll4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał MSJ Jaskólski Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Dla wielu kobiet to jest priorytet.Funkcjonalność czy lepsze wykonanie nie mają tu nic do rzeczy - Ma się podobać I JUŻ Masz 100% racji albo i więcej. Padło na TREKA, przeważyło fajne malowanie biało-zielone w kwiatki . A że osprzęt nie jest tragiczny i przy jej stylu jazdy nie zajeździ roweru w pół roku, to myślę, że za te pieniądze to dobry wybór. Martwi mnie jedynie amorek bo mam wrażenie, że strasznie miękki, golenie dość cienkie i delikatne. No ale mam nadzieję, że nie będzie z nim problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.